Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Možné spolknutí baterie dítětem?

Péče o dítě Hana 2.8.2014

Dobrý den, paní doktorko, chtěla bych Vás tímto moc poprosit o odpověď, i když nevím, jestli vůbec existuje. Jsem matkou 21 měsíční holčičky. Již od porodu mě trápí psychické obtíže (obsedantně-kompulzivní porucha, kterou se snažím léčit, ale jsou období, kdy se nedaří....) a mám strašné starosti o zdraví dcery, své a svých blízkých. Před 2 dny se mi stala tato situace: potřebovala jsem do krabice běžně schované mimo dosah dcery uklidit tužkové baterky aj.věci, aby se nepovalovaly po domácnosti. Myslím, že jsem vše uklidila a zase zavřela. Dcerka tu u mě byla, do krabičky koukala a chtěla sáhnout, ale já ji okřikla a krabičku s bateriemi zavřela. Měla jsem ji celou dobu na očích, ale za pár minut jsem začala pochybovat, zda mi nějaká ta malá plochá baterie nemohla spadnout, zda mi ji nemohla nepozorovaně vzít z krabičky (nic jsem neviděla, ale už si to teď zpětně vůbec nedokážu pořádně vybavit).... a sníst. Mé okolí mi tvrdí, že se k ní určitě nijak nedostala, že by ji nespolkla, protože tak velké dítě už hned tak něco nespolkne, že nechce dát do pusy nic nového, tak proč by polykala baterii, že by jí polknutí dělalo problémy, že bych si toho všimla, že by se třeba dávila a tak, že kdyby ji spolkla, už by se dávno něco dělo .... a přičítají vše jen mé nemocné hlavě a zrazují od toho, abych nechala dceru zbytečně rentgenovat (jako jsem bohužel už jednou cca v 11 měsících nechala). Snažím se poslechnout je a ne tu "svoji hlavu" a neublížit dceři "zbytečně" ozářením, ale mám trvale sevřený žaludek a je mi zle z pomyšlení, že může třeba nějaká ta baterie dceři poškozovat střevo, a že pak už bude pozdě. Chtěla jsem se Vás tímto prosím zeptat: 1) Je možné říct cca dobu, po které když bude dcera OK, už je to známka, že je to v pořádku, že ji opravdu nemohla sníst? 2) Může se stát, že baterie nevyvolá akutní obtíže, které bych na dceři hned viděla, ale že tam někde ve střevech nebo žaludku zůstane a povede to k nějakým následným těžkým potížím za delší dobu? Dcera je zatím stále v pohodě, živá a akční jako vždycky, papá a kadí jako normálně. Předem velmi děkuji za radu, odpověď na moje otázky nemůžu nikde najít.

avatar-placeholder
Odpovídá lékař:

Dobrý den, baterie je nejnebezpečnější přímo v žaludku, kde se rozloží a může způsobit ...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Spolknutí knoflíkové baterie
Dobrý den pane doktore, v minulosti jsem se na Vás...
Spolknutí knoflíkové baterie
Dobrý den paní doktorko, dotaz do Vaší poradny jsem...
Následky spolknutí čočkové baterie po 3 letech
Potřebuji poradit. Mám velký problém s 5 letou dcerkou....
Podezření na spolknutou lithiovou baterii
Dobrý den, chtěla bych se prosím zeptat. Dnes jsme...
Spolknutí pecky
Dobrý den, chtěla bych se zeptat do jaké míry je nebezpečné...
Procházka s dítětem v inverzi
Dobrý den, jak bych měla přizpůsobit vycházky s 2-měsíčním...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Možné poškození žeber

Dobrý den, mám na Vás dotaz ohledně mé bolesti žeber. Je mi 18 let a jako mnoho...

Možné použití návykové latky

Dobry den, omlouvam se ze takhle píši ale mam dotaz, dnes rano v 5hodin se vrátil...

Možné pozření plastu

Dobrý den. Před nedávnem (cca měsíc) jsme si koupili novou plastovou rychlovarnou...

Možné pozření plastu

Dobrý den. Před nedávnem (cca měsíc) jsme si koupili novou plastovou rychlovarnou...

Možné předávkování


Možné příčiny zhoršení bolestí zad


Možné příznaky CMP?


Možné příznaky těhotenství


Možné příznaky těhotenství

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, já jsem měla poslední mensez minulí měsíc...

Možné riziko otěhotnění


Možné spolknutí keramické glazury

Dobrý den, vím, že můj dotaz je plný kdyby, ale jsem z celé situace nešťastná...

Možné sražení autem.


Možné sražení hlavy


Možné symptomy RS?


Možné těhotenstí? Ano či ne


Možné těhotenství


Možné těhotenství


Možné těhotenství


Možné těhotenství


Možné těhotenství
