Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Možné sražení autem.

Praktické lékařství Bojík 20.12.2014

Dobrý den, mám problém. Abych začal nějakým úvodem, je mně 23let, studuju vysokou školu, pracuju, bydlím už sám, protože doma to mírně řečeno nešlo zvládat. Vlivem všech mých životních prožitků navštěvuji psychologa i psychiatra a beru AD kvůli obsedantně kompulz. poruše a úzkostem.. Ještě navíc jsem hypochodr. A stává se mi, že když jsem vystavený něčemu, co mě vyděsí, tak si pak nejsem jistý tím, jak se to vlastně stalo a automaticky si dosadím tu nejhorší možnou variantu. A stalo se toto: šel jsem po chodníku a najednou z parkoviště vyjelo auto přes obrubník a chodík zpět na cestu, problém byl, že se proti mě rychle rozjelo, ikdyž jsem byl těsně před ním (řídili ho lidé, kteří dle chování za volantem kdo ví, jestli měli oprávnění k tomuto), rozjelo se proti mě a ze zadu jsem cítil na noze, nebo zadní části těla, jak mě budťo ťuklo, nebo jen závan - nevím. Každopádně hned po tom má psychika začala pracovat. Jednak jsem hned opustil možnost sražení auta mě do nohy, protože tam nic důležitého není a hned jsem se začal zaobírat tím, že mě určitě srazilo do břicha a něco mi tam vnitřně krvácí, je poškožené atj.. A tímto se trápím už týden, navíc mě hned druhý den po tom skutečně břicho na té straně, od kyčle nahoru, začalo bolet, byť modřinu na místě nemám (třeba se přes bundu modřina ani nevytvoří, nevím), když si hmatám na místo, kde to bolí, tak to nebolí víc, bolí to jak kdyby vnitřně.. Jenže já si dokážu i vsugerovat bolest.. Teďka nějak nevím, co dělat. K doktorce s tím jít nemůžu, protože by ze mě měla infarkt už (doktoři obecně hypochondry a lidi, kteří berou ad moc v lásce nemají, navíc by mě třeba někam poslala na vyšetření, tam by zjistili, že mi nic není a příště by mě nebrala vážně už vůbec v ničem..) a abych to probral s paní psychiatričkou, k ní se dostanu až na konci ledna. Je možné aby mě auto - škoda felicia - při najetí na mě, zvýšená tím, že přední kola byla na chodníku a zadní na cestě, tudíž přední náprava byla výše, srazila do břicha (měřím 181cm)? - neupadl jsem, dál jsem pokračoval v chůzi. Potřeboval bych si to nějak vyvrátit, abych se uklidnil, protože teďka nedokážu definovat, jestli je to fakt vážné, mám nějaké vnitřní zranění atp., nebo zase jen šílím a navozuju si psychikou bolest tam, kde nemá reálný základ. Děkuji za odpověď :-( K doktorovi s tím nepůjdu stejně tak, nebo tak, jen se pokouším třeba tímto se uklidnit.. Děkuji tedy moc a přeji pěkné vánoce, svátky a všechno dobré do nového roku.. Zdraví H. Ps. když je tady možnost pošlat fotku, posílám ten bok břicha, který bolí.. Děkuji moc.

Lékař uLékaře.cz
Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Mladý muži. Zcela určitě si nedělejte si zbytečné obavy. Myslím, že uvedené potíže, jak sám asi dobře tušíte, jsou spíše projevem OCD/úzkostné poruchy, než čehokoliv jiného. Je mi jasné, že jakákoliv snaha Vás uklidnit povede spíše k tomu, že si mé argumenty převrátíte ve svůj neprospěch, ale zkusím to. Jestli to dobře chápu, vlastně není vůbec jasné, zda došlo ke kontaktu s vozidlem. Nicméně, i kdyby do Vás auto lehce "ťuklo" - při tak minimálním nárazu, který nevedl ani k pádu, jistě nedojde k žádnému závažnému zranění. To může člověka vyděsit, rozčílit, případně znečistit oděv. Dále - postavte se přes Felicii a uvidíte, kam Vám bude sahat přední blatník resp. ta část vozidla, kterou by muselo dojít k nárazu - při Vaší výšce tipuji tak někam ke kolenům, max. na stehna. Přední kola přeci byla na zemi, byŤ na chodníku. Čili uzavírám, jelikož nedošlo k pádu ani přímému velkému nárazu do břicha, opravdu nevidím mechanismus, kterým by došlo k vnitřnímu zranění břicha. Při jakémkoliv vnitřním zranění, které by stálo za zmínku, by příznaky jistě byly jiné. Zkuste se smířit s tím, že Vaše obavy jsou projevem Vaší obs-komp. poruchy, nikoliv přiznaky zranění či jiného problému. Pokud by Vaše úzkost byla špatně snesitelná či zhoršující se, domluvte se s Vaším psychologem či psychiatrem na dřívějším termínu návštěvy. Pokud máte nějaké léky k nárazovému užití při zhoršení potíží, neváhejte je užít. Zaměstnejte svou mysl něčím jiným. Hezký zbytek vánočních svátků, veselého silvestra a do nového roku Vám přeji klid a pohodu. PS. A myslím, že věšina lékařů chápe situaci pacientů užívajících AD, nicméně v reálné praxi to bohužel někdy sklouzne do roviny nedorozumnění (kupř. když má onen lékař plnou čákárnu a ví, že takovému pacientovi nepomůže on svým specializovaným vyšetřením, ale spíše psychiatr...). S přátelským pozdravem.

Související dotazy

Možné sražení hlavy
Dobrý den, potřeboval bych se zeptat na jednu věc....
Artroskopie kolene a řízení auta
Dobrý den, příští týden mě čeká artroskopie kolene...
Jizda autem
Dobry den, prodelala jsem operaci patere, fixaci pomoci...
Do auta se dostávají zplodiny z výfuku
Dobrý den, dnes jsem jela s dědou cca 20minut autem...
Závrať při jízdě autem a silném sněžení
Dobrý den, v poslední době mám problém jezdit autem...
Atarax a řízení auta, léky na depresi
Dobry den chtel bych se zeptat jestly je atarax navykovy...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Možné použití návykové latky

Dobry den, omlouvam se ze takhle píši ale mam dotaz, dnes rano v 5hodin se vrátil...

Možné pozření plastu

Dobrý den. Před nedávnem (cca měsíc) jsme si koupili novou plastovou rychlovarnou...

Možné pozření plastu

Dobrý den. Před nedávnem (cca měsíc) jsme si koupili novou plastovou rychlovarnou...

Možné předávkování


Možné příčiny zhoršení bolestí zad


Možné příznaky CMP?


Možné příznaky těhotenství


Možné příznaky těhotenství

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, já jsem měla poslední mensez minulí měsíc...

Možné riziko otěhotnění


Možné spolknutí baterie dítětem?


Možné sražení hlavy


Možné symptomy RS?


Možné těhotenstí? Ano či ne


Možné těhotenství


Možné těhotenství


Možné těhotenství


Možné těhotenství


Možné těhotenství


Možné těhotenství


Možné těhotenství


Naposledy přečtené dotazy z poradny

Globulus cum natrio

Dobrý den, chci se zeptat co může způsobit globulus cum natrio tetraborico při...

Popraskaná kůže na penisu

Dobrý den, mam popraskanou předkožku a divně zbarvená. Problém mam už měsíc...

Posttraumatická stresová porucha

Dobry den, Chcel by som sa opytat na urcenie diagnozy PTSD.Urcil mi ju psycholog...

Rivotril


Svědivá vyrážka


Mazove zlazy

Mohou mazove žlázy občas svědit? Předem děkuji

Pichani u srdce

Dobrý den, již od 13 let mě trápí stejný problém pichani u srdce, které se stupňuje...

Obnova zubní skloviny

Dobrý den je mi 18let a již delší dobu u mně přetrvává problém se zubní sklovinou...

Sperma bez spermií

Dobrý den, mám následující dotaz. Snažili jsme se s manželem o miminko....

Zalehnutí uší

Dobrý den. Vcera som podaval dotaz cislo 259998 ohladne zalahnutých uši kvoli...

Boulička v oblasti žaludku

Dobrý den nahmatal sem si boulicku v oblasti žaludku a za par dni jich tam bylo...

TRPNUTIE V LAVEC CASTI TVARE A PALENIE HLAVY,

DOBRY DEN OBRACIAM SA NA VAS S PROSBOU KONECNE PORADIT CO MI V VLASTNE JE,TRPNE...

Bolest břicha pod žebry uprostřed

Dobrý den chci se zeptat uz 5 den me boli bricho pod zebry asi uprostred nemuzu...

Bolest okolo srdce, třes v noci


Zvýšená amyláza v séru

Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat. Je mi 26 let, a přibližně dva roky mám...

Noční suchý dráždivý kašel

Dobrý den, už týden mám kašel převážně v noci.Když kašlu cítím kovovou pachuť.NEcítím...

Krvácení z penisu


Suchý kašel

Dobry den, dcerka ma 2,5 roku a pres noc ma hodne davivy suchy kasel.hlavne...

Naražená holeň + boule


Bulka na víčku

Dobrý den, před dvěma týdny se mi udělala uprostřed očního víčka malá bulka,...