Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Možnost nákazy při odběru krve

Petra . 3.6.2015 redakce uLékaře

Dobrý den, byla jsem na odběru krve ve 30. týdnu těhotenství, sestřička měla na stolku připravené 2 jehly a já mám strach, jestli pro můj odběr nepoužila použitou jehlu po předchozím pacientovi. Vím, že je to málo pravděpodobné, ale prostě mě to napadlo cestou z odběrového centra. Jaká je pravděpodobnost přenosu např. HIV při odběru jehlou použitou u jiného pacienta? Děkuji za odpověď

Odpovídá:

MUDr. Hana Černá


Dobrý den, Petro. Odběr použitou jehlou by měl být ve zdravotnictví vyloučen! Není možné, aby si sestra nechala na stolku již použitou jehlu, jehly se ihned po odběru vyhazují do k tomu určených kontejnerů i proto, aby nedošlo k nežádoucímu poranění personálu. Vaše obavy bych viděla jako velmi nepravděpodobné. Hezký den.

Související dotazy

Za jak dlouho se obnoví krev a kondice po běžném preventivním odběru krve?
Dobrý den, za jak dlouho se obnoví krev a kondice po...
Hodnocení laboratorních odběrů
Dobrý den, prosím o vysvětlení výsledků z odběru...
Odběr krve
Dobrý den, chtěla bych se zeptat mám takovej problém,...
Bolest po odběru krve
Dobrý den, před Vánoci jsem byla na (dárcovském) odběru...
Bolest a snížená citlicost paže po odběru krve
Dobrý den,chtěla bych se na Vás obrátit s tímto dotazem.Před...
Třes prstů po odběru krve
Dobrý den, po odebrání krve ž ruky ( 2 ampule) cítím...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Možnost nákazy HIV?

Dobrý den, na konci dubna (28.) jsem měla nechráněný pohlavní styk s mužem,...

Možnost nákazy infekční nemocí

Dobrý den, předevčírem jsem vracela z procházky s mým dvouletým synem. Při cestě...

Možnost nákazy nemocí zaschlými slinami

Dobrý den, dnes jsem si byla v supermarketu a kupovala jsem zde plastovou...

Možnost nákazy neštovicemi

Dobrý den, včera jsem byla v kontaktu s dítětem, které má v počínající fázi...

Možnost nákazy orálním sexem

Dobrý den, ještě než bych započal svůj sexuální život rád bych věděl, zda je...

Možnost nákazy pohlavní chorobou od panice..

Chtela bych se zeptat zda li je možné dostat pohlavní nemoc od předtím sexuálně...

Možnost nákazy pohlavní nemocí při erotické masáži

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda mám jít na testy HIV/Syfillis. Byl jsem...

Možnost nákazy pohlavní nemocí při masáži penisu

Dobrý den, chtěl bych zajít na ruční masáž penisu-bez pohlavního či orálního...

Možnost nákazy pohlavní nemocí?

Dobrý den, před dvěma dny jsem měl náhodný orální styk s mužem (já byl v...

Možnost nákazy při kojení

Dobrý den dostala jsem strevni infekci zvracení a teplota 39. Mam 4 měsíční...

Možnost nákazy slinami


Možnost nákazy syfilis


Možnost nákazy toxoplazmou u těhotné


Možnost nákazy u zubaře?


Možnost nákazy v čekárně

Dobrý den,chtěla bych se jen zeptat malá je od středy na Antibiotikách Ospen...

Možnost nákazy virem HIV

Dobrý den,hloupý dotaz ale trápí mě.Chtela bych vědět,při vášnivém líbání jsem...

Možnost nákazy vzteklinou nebo jinou infekcí

Dobrý den, předevčírem jsem byla krmit volně žijící nutrie říční a jedna z nich,...

Možnost nákazy žloutenkou u očkovaných

Dobrý den, mám dotaz ohledně očkování a hepatitidy B. Byla jsem očkovaná v roce...

Možnost nakažení HIV

Dobrý den, pane doktorechtěl bych se zeptat jaká je pravděpodobnost toho,že...

Možnost nakažení jiných poprodělání mononukleozy

Dobrý den Před 20-ti lety jsem prodělala inf. mononukleozu. Mohu i teď někoho...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Úraz krční páteře


Psychický stav


MUDr. Jan Vaněk

Praktický lékař pro dospělé

Slovníček pojmů


Celková ztuhlost svalů


Suche oko


Odběr kostní dřeně


Nadměrné pocení


Mdloby, zalehlé uši, bolesti na temeni


Pálení ústí močové trubice


První pokus IVF


Dieta při jícnovém refluxu


Prosím o přesné posouzení a vysvětlení. léčba a další postup.


Inzerce
Poslat e-mailem
{}
Inzerce
×