Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Možnost nákazy v těhotenství

Gynekologie Pavla 19.11.2018

Dobry vecer, mam na vas dotaz. Vcera jsem snedla kousek kanciho masa a následně si vsimla, ze je uprostred trochu ruzove. Bylo to v restauraci a snedla jsem jen jedno sousto. Nasledne jsem dostala strach z listeriozy a svalovce. Prosim, poradte mi, kdy muzu jit nejdrive na testy. Mam strasmy strach, protoze jsem v 16tt. Prosim i o radu specialisty. Dekuji

Odpovídá lékař:

mjr. MUDr. Denisa Gottvaldová


Dobrý den,

obavy v tomto případě jistě nejsou na místě. Listerióza je v tomto případě velmi málo pravděpodobná, nejrizikovějšími potravinami jsou z tohoto hlediska nepasterizovaná mléka a nemytá zelenina. Tepelně upravené maso je v pořádku (i když samozřejmě je vhodné, aby bylo z tohoto pohledu propečené řádně). Maso, které se dostává do restaurací je pod důslednou kontrolou a každý jednotlivý kus zvěřiny je po pořážce testován veterinářem. Čili opravdu možnost nákazy je zcela minimální. Totéž platí o svalovci, který se v ČR již téměř nevyskytuje, taktéž je na něj maso pravidelně vyšetřováno, a hlavně pokud by svalovec v mase byl přítomen, je vidět i pouhým okem.
Nyní bych si tedy nedělala starosti. Zbytečně se trápíte. Samořejmě můžete sledovat, zda se Váš stav nějakým způsobem nehorší a v případě potíží se dostavit na gynekologickou kontrolu, jinak je to zbytečné. Testování u bezpříznakových jedinců se neprovádí.
Pokud Vás takto potrápila jedna návštěva restaurace, pro další průběh těhotenství Vám raději doporučuji si jídlo připravovat sama. Budete tak přesně vědět, jak jste si ho upravila a zda dostatečně správně. Vyhnete se tak případným dalším zbytečným stresům.
Na Vaše přání dotaz přeposílám k odpovědi odborníkovi.

Přeji Vám bezproblémový průběh těhotenství a zdravé miminko.
S pozdravem, MUDr. Gottvaldová

Odpovídá lékař:

odb.as. MUDr. Luděk Fiala Ph.D., MBA


Souhlasim s pani kolegyni a opravdu doporucuji se přestat obávat běžných veci- protoze zitra budete mit strach z něčeho jineho. Neni treba se vystavovat riziku ale nelze vyloucit ze clovek behem gravidity treba neonemocni
Vsichni pripadne problemy vcas konzultujte se svym gynekologem kam chodíte do poradny
Pekny vecer
MUDr Ludek Fiala MBA

Související dotazy

Možnost nákazy pohlavní nemocí?
Dobrý den, před dvěma dny jsem měl náhodný orální...
Možnost těhotenství
Dobrý den pane doktore/paní doktorko, měla bych...
Možnost těhotenství
Dobrý den, s přítelem nám praskl prezervativ. Gynekoložka...
Možnost nákazy u zubaře?
Dobrý den, můj dotaz asi bude hloupý, ale pořád...
Těhotenství
Dobry den. V březnu 2016 se mi po 3. císařském řezu...
Možnost těhotenství?!
Dobry den, bojím se, že jsem těhotná. Antikoncepci...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Možnost nákazy pohlavní nemocí při erotické masáži

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda mám jít na testy HIV/Syfillis. Byl jsem...

Možnost nákazy pohlavní nemocí při masáži penisu

Dobrý den, chtěl bych zajít na ruční masáž penisu-bez pohlavního či orálního...

Možnost nákazy pohlavní nemocí?

Dobrý den, před dvěma dny jsem měl náhodný orální styk s mužem (já byl v...

Možnost nákazy při kojení

Dobrý den dostala jsem strevni infekci zvracení a teplota 39. Mam 4 měsíční...

Možnost nákazy při odběru krve


Možnost nákazy slinami


Možnost nákazy syfilis


Možnost nákazy toxoplazmou u těhotné


Možnost nákazy u zubaře?


Možnost nákazy v čekárně

Dobrý den,chtěla bych se jen zeptat malá je od středy na Antibiotikách Ospen...

Možnost nákazy virem hepatitidy A,B,C a HIV

Dobry den, je sa mozne nakazit Hepatitidou A,B,C (najme B a C) pri chranenom...

Možnost nákazy virem HIV

Dobrý den,hloupý dotaz ale trápí mě.Chtela bych vědět,při vášnivém líbání jsem...

Možnost nákazy vzteklinou nebo jinou infekcí

Dobrý den, předevčírem jsem byla krmit volně žijící nutrie říční a jedna z nich,...

Možnost nákazy žloutenkou u očkovaných

Dobrý den, mám dotaz ohledně očkování a hepatitidy B. Byla jsem očkovaná v roce...

Možnost nakažení HIV

Dobrý den, pane doktorechtěl bych se zeptat jaká je pravděpodobnost toho,že...

Možnost nakažení jiných poprodělání mononukleozy

Dobrý den Před 20-ti lety jsem prodělala inf. mononukleozu. Mohu i teď někoho...

Možnost nakažení pohlavními chorobami?


Možnost nakažení STD


Možnost nakažení ze zaschlé stolice zdravých lidí


Možnost nakažení žloutenkou typu B


Naposledy přečtené dotazy z poradny

Zarudlá předkožka, pálení na penisu

Dobrý den. Trápí mě zarudlá předkožka a mírné pálení kůže na penisu, které trvá...

Hnědé skvrnky na obličeji pripomínající pihy

Dobrý den, prosím Vás o radu, nedavno jsem se vrátila od moře a na obličeji...

Zvracení černých šťáv

Dobrý den, Chci se zeptat co to znamená když po alkoholu(pivo) při kocovině...

Otoky nohou, žilní nedostatečnost


Přeočkování proti tetanu


Ledviny

Dobrý den, Mam problem v tlaku v zadech. Mam strach o ledviny. Jsem kulturista...

Bolest žaludku na lačno

Dobrý den. Už dlouhou dobu (skoro 5let) mám problém s žaludkem. Zaclo to že...

Loupání kůže na chodidlech

Dobrý den, obracím se na Vás s loupáním kůže na chodidlech. Již minimálně...

Pupínky na hlavě

Dobrý den, 2 roky mám červené pupínky na hlavě, občas se z nich něco odlupuje...

Menopauza

Dobrý den,mám prosím dotaz-dnes jsem po 345 dnech od posledního slabého dvoudenního...

Nálady a vyhublost:-(

obrý den paní doktorka, potřebovala bych poradit. Mám doma téměř ročního...

Očkováni proti kme

Dobrý den, 6. den po 1. očkování proti klíšťové encefalitidě jsem měla já...

Požití nepasterizovaných sýrů u těhotné

Dobrý den, jsem ve 23tt těhotenství a snědla jsem před třemi dny sýry o kterých...

Anxiozne-depresivní syndrom nebo štítná žláza?

Dobrý den 13.2 jsem měla výsledky krve TSH 0.028 FT4 25.33 před tím mi bylo...

Tlak v hlavě, svědění obličeje

Dobrý den, poslední dobou mě trápí divné stavy. O prázdninách jsem se učil na...

Hyperintenzní ložiska v bílé hmotě


Obava z rakoviny dělohy


Menopauza

dobry den uz si nevim rady je mi stale spatne navaly pocity strachu ted se pridalo...

Prestarium neo combi a zvýšené močení

Moj otec po NCMP uziva prestarium combi.predtym mal ebrantyl. Presrarium berie...

Atopický ekzém

Dobry den,již asi 3 měsíce mam na nartu cerveny flek,ktery obcas svedi. Mam...

Reklama