Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Možnost otěhotnění po užití postinoru

Gynekologie Lucie 25.7.2021

Dobrý den, ráda bych se zeptala, jaká je šance gravidity den po užití Postinoru.
V pátek jsme měli s přítelem chráněný pohlavní styk, bohužel nám kondom praskl, zjistili jsme to ještě předtím, než se přítel stačil ejakuovat, chtěla jsem mít ale jistotu a koupila jsem si tedy Postinor. Den na to v sobotu cca 25h po užití postinoru, nám kondom bohužel prasknul znovu. Nikdy předtím se nám nic takového nestalo a nevím jak se v téhle chvili zachovat.
Jaká je šance gravidity cca den po užití postinoru? Mám si koupit tabletku znovu, nebo to v téhle situaci není nutné?
Děkuju za odpověď.

Odpovídá lékař:

MUDr. Lucie Fabiánová

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé Pracoviště: Nemocnice Prostějov

Dobrý den, slečno Lucie, díky za dotaz. V poradně vždy nejprve odpovídá praktik, který pak dotaz může předat specialistovi. Vzhledem k tomu, že je Váš dotaz úzce specializován, předávám ho rovnou gynekologovi, aby Vám poradil. Počkejte, prosím, na jeho odpověď. Mějte se hezky.

Odpovídá lékař:

odb.as. MUDr. Luděk Fiala Ph.D., MBA


Dobrý den, pokud použijete např. Postinor co nejdříve po styku tak, jak je uvedeno v návodu (nejpozději do 72 hod.) od sexu, tak s vysokou pravděpodobností k oplodnění nedojde (žádná antikoncepce není 100%ní). Čím později se postinor použije tím stoupají možnosti případné gravidity.Pravděpodobně ta první dávka pokryla i ten následující sexuální styk, takže pravděpodobnost je opravdu velmi nízká. Není třeba se strachoval. je ale dobře zvážit, zda by nebyla jiná vhodnější antikoncepce. Postinor je nouzové řešení a někdy následně působí poruchy cyklu.
Držím palce
MUDr.Luděk Fiala PhD, MBA

Související dotazy

Možnost otěhotnění při vynechání antikoncepce
Dobrý den užívám HA minisiston ale po 7 denní pauze...
Užití Postinoru
Dobrý den, mám dotaz na užití Postinoru. Dne 1.10....
Užití Postinoru a strach z otehotnění
Dobrý den, potřebovala bych se zeptat na velmi soukromou...
Možnost otěhotnění
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat.. neberu vůbec žádnou...
Možnost otěhotnění
Zdravím... Když jsme měli pohlavní stykl s partnerkou...
Možnost otěhotnění
Dobrý den, chtěla bych vás poprosit o radu. Včera...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Možnost otěhotnění po 10-ti letech užívání HAK

Dobrý den, chci se zeptat 10 let sem brala HA kterou 2 měsíce neužívám a...

Možnost otěhotnění po 60. roku

Je mi 62. a měla jsem nechráněný styk, vzhledem k věku jsem si nedělala starosti...

Možnost otěhotnění po čtyricítce

Dobrý den, jsem tak trochu ve sporu se sestřenkou, která mě přesvědčuje o tom,...

Možnost otěhotnění po čtyřicítce

Dobrý den, ptám se pouze hypoteticky (no, tedy za svoji kamarádku), ale pokud...

Možnost otěhotnění po podvazu vejcovodů

Dobrý večer prosím vas mám dotaz,mám 6deti, ale už Dospělí,, ted žiji s přítelem...

Možnost otěhotnění po potratu

Dobrý večer, chtěla bych se zeptat prosím. Chtěli by jsme s přítelem miminko...

Možnost otěhotnění po revizi

Dobrý den, v 09/2021 jsem v 7tt prodělala revizi dělohy (plodu se nerozběhlo...

Možnost otěhotnění po sáhnutí na umyvadlo, kde bylo sperma

Dobrý den, potřebuji znát Vas názor ohledně jedne věci. Uzivam HA a přítel kondom....

Možnost otěhotnění po skončení menstruace

Dobrý den, chtěla bych se zeptat včera mi končily měsíčky a měli jsme s přítelem...

Možnost otěhotnění po sterilizaci


Možnost otěhotnění po vynechané pilulce HA

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jaká je pravděpodobnost otěhotnění, když...

Možnost otěhotnění po vynechání 1 pilulky

Dobrý den chtěla bych se zeptat, beru hormonální antikoncepci a v pondělí jsem...

Možnost otěhotnění poslední den menstruace

Dobrý den, je mi 18 a už asi třetím měsícem se mi konečně moje menstruace srovnala...

Možnost otěhotnění při braní antikoncepce

Dobrý den,chtela jsem se zeptat,beru delší dobu antikoncepci a měla jsem sex...

Možnost otěhotnění při braní antikoncepce

Před dvěma dny jsem měla nechráněný sex.Beru antikoncepci,ale k přítelovi jsem...

Možnost otěhotnění při braní HA

Dobrý den, beru antikoncepci KATYA a myslím,že jí beru poctivě a pravidelně....

Možnost otěhotnění při braní HA

Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda je možné abych byla těhotná. Antikoncepci...

Možnost otěhotnění při braní HAK Cerrazete

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na dva dotazy. První jaká je možnost otěhotnět...

Možnost otěhotnění při HA-triguilar při používání antibiotik dalacin c?

Dobrý den,HA triguilar užívám již zhruba 8 roků.již druhý den beru antibiotika...

Možnost otěhotnění při HAK

Dobrý deň začala som brať prvú antikoncepciu v živote ale prvú tabletu som vzala...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Útlak krční páteře, klepání pravé ruky

dobrý den mám mezi 3-5 obratlem útlak míšního kanálu po vyšetření neurochirurga...

Bolest v kříži až do nohou

Dobrý den, potřebovala bych poradit, co mám dělat. Mám sedavé zaměstnání a...

Praskání v rameni po nehodě

Dobrý den už delší dobu mám problém. Minulý rok jsem spadl při závodě z motorky...

Ostrá bolest oka

Dobrý den, necelý den mě trápí bolestivé zavření mého pravého oka na vnější...

Cysta nebo fibrom

Dobrý den, chci se zeptat jaký je rozdíl mezi cystou a fibromem na vaječníku?...

Prostatitida a Biseptol - divný průběh

Před cca 2 týdny jsem se na výletu posadil na studený kámen a tím jsem si přivodil...

Bolest v uchu


Naražená kostrč

Dobrý den DNS 26.5. Jsem bolestive spadl na prdel (kostrc) a velice silne to...

Bolesti svalů a kloubů při covid-19

Dobrý den, manžel je pozitivní na koronavirus, je v domácí izolaci. Dnes je...

Vyrážka na penisu

Pod penisem mám už pár let takovou ,,vyrážku´´, mazal jsem i čtvrtým dnem canestem...

Bolest v koutku pravého oka


Bolesti a otok nártu

Dobry den.Je mi 32 let. Uz tri tydny me boli A oteka nart na leve noze,je mozne...

Žlutý průjem

Dobrý den, mám třetí den žlutý průjem, jsem na dietě, beru endiaron a biopron...

Šedý zákal - pooperační problémy

Dobrý den, mám dotaz. Dne 23. 10. a 1. 11. 2012 jsem prodělala operaci šedého...

Fialové bradavky

Dobrý den. Menstruace mi zkončila v sobotu a dnes jsem zjistila, že mi začínají...

Pálení v krku

Dobrý den, už mě 3 roky trápí pokaslavani. Když udržují pitný režim tak je to...

Stav po operaci

Dobrý den , jsem 4 tydny po operaci kýly a přímých břišních svalů. Týden po...

Nafouklé a bolestivé břicho

dobrý den chci se zeptat pořád mě bolí břicho a mám ho nafouklé i když sním...

Bolesti žaludku a opakované průjmy

Dobrý den, je mi 26 let a už 3 měsíce mě trápí velmi častý průjem a občasná...

Krvavá skvrna v oku

Dobrý den, 18.5. se mi na levém oku pod spodním víčkem udělala malinká krvavá...

Reklama