Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

MR hypofýzy

Endokrinologie Radka 25.11.2015

Dobrý den,
syn 20 let dnes absolvoval MR hypofýzy z důvodů podezření na centrál.hypogonadismus/s kontrl.látkou/.Při vyšetření několikrát zakašlal,na konci mu laborant řekl,že se vyšetření zdařilo.Může kašel během vyšetření nějak ztížit interpretaci a omezit případnou výtěžnost vyšetření? Tím myslím třeba rozmazání části vyšetření..
moc děkuji

Odpovídá lékař:

MUDr. David Bludovský

Specializace: Neurochirurgie Pracoviště: Neurochirurgické oddělení FN Plzeň

Dobrý den,
při pohybu se může vyšetření magnetickou reznoancí znehodnotit. Jednotlivé části vyšetření ale probíhají s malými přestávkami. Mohlo se podařit, že kašel přišel ve "hluchém" okamžiku a vyšetření je kvalitní. Laborant to jistě pozná. Při chybě by vyšetření opakoval.

Související dotazy

Nedostatečnost hypofýzy
Dobrý den, Je možné u nedostatečnosti hypofýzy nahradit...
Adenom hypofýzy
Dobrý den, chtěl bych se zeptat zda normální EEG...
Vysvětlení nálezu na MR
Dobrý den, potřebovala bych poradit s následujícím...
ACTH, mikroadenom hypofýzy
Dobrý deň, po rokch trápenia sa s rôznymi zdanlivo...
Adenom hypofýzy
dobrý den, poprvé jsem byla na MR 3/2012 kde mi zjistili...
Mikroadenom hypofýzy
Dobrý den, mám na Vás dotaz ohledně mikroadenomu hypofýzy...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

MR C a TH pateře

Dobrý den, prosím vás, mohl by jste mi objasnit nález MR? Degenerativní změny...

MR C patere

Chondrosa disku C5-7,bulging,bez stenosy foramin,bez vyznamne herniace.Naprimena...

MR C páteře

Dobrý den. Mohu vás poprosit o laický výklad lékařské zprávy s MR. Předem...

MR C páteře

Prosím o vysvětlení vyšetření. Pravostrané dorsolaterální osteofyty C5/5 aC6/7,které...

MR C páteře

a drobnější nález mezi 5. a 6. krčním obratlem.Dobrý den, při bolestech zad,střílejících...

MR C páteře

Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda mě výhledově čeká operace. Nález z MR:Vyrovnaná...

MR C páteře

Zachovalá C lordosa, pravidelná výše a tvar obratlových těl, bez posunu Redukovány...

MR C páteře

Dobrý den, ráda bych se zeptala na výsledky MR C páteře. Trpím na bolestí krční...

MR C páteře

Manžel má problémy s hybností,stabilitou,motorikou,někdy polykáním,padá.Nemůže...

MR hodnocení

Dobrý den.Posílala jsem MR do odborné poradny a teď bych potřebovala vědět co...

MR kolen

Dobrý deň,na základe magnetickej rezonancie oboch kolien mi bola odporučená...

MR kolena

Dobrý den,prosím vysvetlit MR kolena a poradit dalsiu lečbu:Lézia MM gr III Degenerat.zmeny...

MR kolene

Dobrý den, před pár dny jsem byla na magnetické rezonanci pravého kolene. Už...

MR kolene

Dobrý den,jsem po MR kolene s výsledkem-patol.ostře ohraničené ložisko infrapatellárně,prefemorálně...

MR kolene

Dobrý den. Pane doktore jak mám rozumět této diagnóze(zprávě)? Popřípadě jaký...

MR koleního kloubu

Dobrý den, chtěl jsem se vás zeptat měl jsem úraz že jsem blbě spadnul na koleno.Na...

MR krční páteře

Dobrý den, byla jsem na MR páteře , kde bych vás moc prosila o vysvětlení tohoto...

MR krční páteře

Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o vysvětlení zprávy z MR vyšetření manželovi...

MR krční páteře a mozku

.Dobrý den,MR jsem měla na mozek a krční páteř.Mozek-vyšetření provedeno nativitě...

MR krční páteře, indikace k operaci

dobry den,mr mam nalez chondroza c5/6 s plosnou dorzalni protruzi v lechkem...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Kameny patrových mandlí


Vzduch v pochvě

Dobrý den ještě jednou paní doktorko, psala jsem Vám dotaz ohledně lehkého,...

Ztuhlost krční páteře, závrať

Dobrý den před asi půl rokem jsem mněl stuhlou krční páteř. Stuhlost po týdnu...

Bolest páteře

Dobrý den, Obracím se na vás, protože mě zajímá váš názor. J emi 24 let. Již...

Neustálý pocit hladu

Dobrý den, nějakou dobu mam problémy s neustálým pocitem hladu. Musím jíst každé...

Vyprchání lokální anestezie

Dobrý den, trápí mě jedna věc: v posledním týdnu jsem byla 4x u své zubní lékařky.....

Chtěl bych se zeptat na hodnotu sedimentace erytrocytů

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na hodnotu sedimentace erytrocytů, kterou přikládám...

HAC a kvasinky

Prosím o radu a pomoc! Už půl roku se mi každý měsíc v posledním týdnu antikoncepce...

Výrůstek na zápěstí

Dobrý den. Už asi půl roku mám na pravém zápěstí výrůstek který je vidět jen...

Krvácení mimo menstruační cyklus


Nechráněný pohlavní styk

Dobry den.Dneska jsme měli s partnerem nechraneny pohlavní styk a byl ve mně...

Antidepresiva a orgasmus

Dobrý den, zhruba měsíc užívám antidepresivum Apo - Parox na úzkost a deprese....

Augmentin nebo Amoksiklav. Jaká antibiotika vybrat?


Bolest solar plexus

dobrý den! ráda bych poprosila o radu jak řešit bolest v oblasti solar plexus.....

Rakovina tlustého střeva u starého člověka

Dobrý den. Zajímal by mne váš názor na diagnózu naší 85leté babičky. Babičce...

Nosní sliznice


Co na posileni zubu

Dobry den, chtěla jsem se zeptat co bych měla užívat na posílení zubů. Mám pocit...

Akné na penisu?

Dobrý den, včera jsem si všiml, že mám na penisu pupínek velice připomínal akné....

Slabost leve paze

Dobry den,mam k Vam prosbu,pred rokem jsem mela tyto problemy,citila jsem slabost...

Hnědé skvrny

Dobrý den, chtěl sem se optat,.. v oblasti nad penisem se mi z ničeho nic vytvořily...

Reklama
Zavřít