Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Může na silnou cholestazu nasedat hellp syndrom?

Gynekologie Tereza 10.8.2020

Dobry deny, jsem momentálně 33+5tt a jsem již 21 dní hospitalizována na rizikovem kvůli zvysenym jaterním testum. Nemám jiné priznaky- žádné svědění, žádné otoky ani vysoký tlak, zadna tmava moc a svetla stolice. Jen zvýšené jaterky a občas tlak v oblasti jater. Doktoři mi před 20 dny nasadili Ursosan 3xdenne a Transmetil 2xdenne, týden sly testy nahoru, až do hodnot alt 3 a ast 7,5. Nyní hodnoty pomalu klesají na alt 1,5 a ast 4. Po týdnu brání ursosanu mi delali test na zlucove kyseliny, vyšly mi 22, tyden pote klesly na 14.
1) může vyšší hladinu žlučových kyselin ovlivnit to, že již 20 dní beru Ursosan, což je vlastně kyselina?
2) mohu mit tehotenskou cholestazu i bez svědění?
3) slyšela jsem, že na silnou cholestazu může nasedat hellp syndrom, je to pravda?
Děkuji za zodpovězene dotazy.

avatar-placeholder
Odpovídá lékař:


Dobrý den, jedná se o poměrně specifickou problematiku, i s ohledem na to, že jste již 3 týdn...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie, Porodnictví Pracoviště: GYNBUS s.r.o.

Vážená paní,
jste v péči rizikového oddělení takže rozhodně se nestane aby se pod jejich...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Hellp syndrom
Dobry den, u prvniho ditete se u me projevil hellp...
Hellp syndrom
Dobrý den, 11.3 2013 jsem porodila císařským řezem...
Hellp syndrom
Dobrý den, mám za sebou jedno těhotenství a prodělala...
HELLp syndrom
Dobrý den chtěla bych se zeptat jaka je pravděpodobnost...
Bolestivá a nepravidelná menstr
Dobrý den, Mám velmi silnou, dlouhou, nepravidelnou...
HELLP Syndrom
dobrý den, již jsem porodila 6dětí,v roce 2014 v červnu...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Může mi uškodit šampon na vlasy který je určený pro ženy kolem 40 let v přechodu když mi je 21?

Dobrý den, prosím o váš názor. Mám problém s vlasy, nerostou mi, mám je jemné,...



Může mít darování krve vliv na průběh menstruace?


Muže mit letrox vliv na menstruaci?


Může mít prasklá cysta vliv na průběh menstruace?

Dobrý den, minulý týden na gynekologii mi byla zjištěná prasklá cysta s tím,...

Může mít RS vliv na dýchací potíže?

Dobrý den,mám RS už jedenáctý rok,jsem nyní na léčbě gilenya...poslední mesic...

Může mít slabá menstruace souvislost se střevní chřipkou?


Může mít v tomto případě antikoncepce snížený účinek?

Dobry den, uzivam antikoncepci Yosefinne, vzdy rano kolem 6 hodiny. Uzivam...

Může muž se Dnou jíst pštrosí maso a obsahuje pš. maso puriny?


Může myoprotein whey zmenšít penis?


Může na slunce při užívání Amoksiklavu?


Může náhlý stres způsobit prasknutí cévky a krvácení do mozku?


Může nějaký silný úder do varlat způsobit v budoucnu například varikokélu, torzi varlete

Dobrý den,může nějaký silný úder do varlat způsobit v budoucnu například varikokélu,torzi...

Může neštovice přenášet osoba, která už je měla?


Může Nitrofurantoin-ratiopharm snížit účinky antikoncepce Lunafem?




Může Nolpaza pomoct na silné žlučníkové koliky?

Dobrý den, celý loňský rok jsem měla cca 1x za měsíc velmi silné žlučnikove...

Muže otehotnet


Může otěhotnět?


Může otěhotnět?
