Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Může na silnou cholestazu nasedat hellp syndrom?

Gynekologie Tereza 10.8.2020

Dobry deny, jsem momentálně 33+5tt a jsem již 21 dní hospitalizována na rizikovem kvůli zvysenym jaterním testum. Nemám jiné priznaky- žádné svědění, žádné otoky ani vysoký tlak, zadna tmava moc a svetla stolice. Jen zvýšené jaterky a občas tlak v oblasti jater. Doktoři mi před 20 dny nasadili Ursosan 3xdenne a Transmetil 2xdenne, týden sly testy nahoru, až do hodnot alt 3 a ast 7,5. Nyní hodnoty pomalu klesají na alt 1,5 a ast 4. Po týdnu brání ursosanu mi delali test na zlucove kyseliny, vyšly mi 22, tyden pote klesly na 14.
1) může vyšší hladinu žlučových kyselin ovlivnit to, že již 20 dní beru Ursosan, což je vlastně kyselina?
2) mohu mit tehotenskou cholestazu i bez svědění?
3) slyšela jsem, že na silnou cholestazu může nasedat hellp syndrom, je to pravda?
Děkuji za zodpovězene dotazy.

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, jedná se o poměrně specifickou problematiku, i s ohledem na to, že jste již 3 týdny hospitalizována, jednoznačně by jste toto měla řešit s ošetřujícími lékaři na klinice/oddělení, kde ležíte. Dotaz Vám zodpoví náš specialista, vyčkejte si na jeho odpověď.

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček


Vážená paní,
jste v péči rizikového oddělení takže rozhodně se nestane aby se pod jejich péči rozvinul Hellp syndrom, svědění při cholestáze nemusí být nutně přítomno ale nejrozumnější skutečně bude vše konsultovat s vaším ošetřujícím lékařem který má o vás nejlepší přehled a jistě vám na vše zasvěceně odpoví než hledat odpovědi na netu,mohou být zavádějící
Zachovejte klid a věřte svému lékaři.
Příjemný den

Související dotazy

Hellp syndrom
Dobrý den, mám za sebou jedno těhotenství a prodělala...
Hellp syndrom
Dobrý den, 11.3 2013 jsem porodila císařským řezem...
Hellp syndrom
Dobry den, u prvniho ditete se u me projevil hellp...
HELLp syndrom
Dobrý den chtěla bych se zeptat jaka je pravděpodobnost...
HELLP Syndrom
dobrý den, již jsem porodila 6dětí,v roce 2014 v červnu...
Bolestivá a nepravidelná menstr
Dobrý den, Mám velmi silnou, dlouhou, nepravidelnou...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Může mi uškodit šampon na vlasy který je určený pro ženy kolem 40 let v přechodu když mi je 21?

Dobrý den, prosím o váš názor. Mám problém s vlasy, nerostou mi, mám je jemné,...



Může mít darování krve vliv na průběh menstruace?


Muže mit letrox vliv na menstruaci?


Může mít prasklá cysta vliv na průběh menstruace?

Dobrý den, minulý týden na gynekologii mi byla zjištěná prasklá cysta s tím,...

Může mít RS vliv na dýchací potíže?

Dobrý den,mám RS už jedenáctý rok,jsem nyní na léčbě gilenya...poslední mesic...

Může mít slabá menstruace souvislost se střevní chřipkou?


Může mít v tomto případě antikoncepce snížený účinek?

Dobry den, uzivam antikoncepci Yosefinne, vzdy rano kolem 6 hodiny. Uzivam...

Může muž se Dnou jíst pštrosí maso a obsahuje pš. maso puriny?


Může myoprotein whey zmenšít penis?


Může na slunce při užívání Amoksiklavu?


Může náhlý stres způsobit prasknutí cévky a krvácení do mozku?


Může neštovice přenášet osoba, která už je měla?


Může Nitrofurantoin-ratiopharm snížit účinky antikoncepce Lunafem?




Muže otehotnet


Může otěhotnět?


Může otěhotnět?


Muže ovlivnit pervitin test HIV a žloutenky




Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolesti svalů ruky, trnutí, pocity mravenčení

Již déle než měsíc me trápí bolesti v levé a v menší míře v pravé ruce. Bolesti...

Bílá skvrna na dásni

Dobrý den, na spodní dásni mám bílou skvrnu. Mám ji tam již dlouho (roky), je...

Popis EKG křivky

Prosim o slovní popis ekg a sdeleni zavaznosti tohoto vysledku, viz příloha....

Injekce Clexane,Fraxiparin - přeředění

Dobrý den, matka,85 roků, dialyzovaná 3x, nyní jen 2x týdně, předepsané injekce...

Furunkl na dokem

Dobrý den, mám bulku nad pravým okem, víčko mám natekle a vše bolavé, chtěla...

Bolesti zad a svalů, lymeská borelióza

Dobrý den,v roce 1994 jsem začal mít ze dne na den silné bolesti zápěstí a kolen.Teprve...

Bolest svalů a celého těla.

Dobrý den,už asi 2 měsíce mě trápí bolest kloubů a celého těla.Obvodní doktorka...

Kašel po narkoze

Dobry den, jsem po laparo operaci zlucniku. Paty den po operaci jsem dostala...

Bolest vnitřní strany chodidla a paty

Pane doktore, prosím Vás o radu. Asi měsíc mě bolí pata a vnitřní strana chodidla....

Algodystrofický syndrom

Dobrý den, dne 21.3.2017 mě srazilo auto. Naštěstí v malé rychlosti, takže...

Kombinace antibiotik a Paralenu

Dobrý den, dnes jsem dostal předepsaný ATB Amoksiklav. Ale zapomněl jsem se...

Svědivé pupínky předloktí

Dobrý den, již asi 4 dny mě začaly trápit svědivé pupinky na obou předloktích....

Ekzem

Dobry den jiz leta mam kozni potize.Nikdo mi zatim nepomohl urcit co mi vlastne...

Suchý kašel a pocit "knedlíku" v krku

Dobry den, jiz mesic a pul se potykam s problemy. Po navratu z dovolene jsem...

Svědění,pálení okolo řitního otvoru

Dobrý den. Pani doktorko, chtěl jsem se zeptat mám delší dobu problém, že mě...

Penis

Dobrý den, mam popraskanou předkožku, suchou a bílou. Potřeboval by jsem nějakou...

Zvracení zeleného obsahu


Bolest poštěváčku

Dobrý den, jmenuji se Klára a je mi 13 let. Včera 8.7. mě začal bolet a svědět...

Bolesti celého těla

Dobrý den, už několik let mě bolí tzv "celé tělo". Ráno po probuzení se musím...

Lupání v pantu v puse

Dobrý den, občas mi lupe v levém pantu v puse. Nejvíce při jídle a samozřejmě...

Reklama
Takovou péči si zasloužíte!
* registrací neměníte svého lékaře.