Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Může Nitrofurantoin-ratiopharm snížit účinky antikoncepce Lunafem?

Antikoncepce lucie 3.10.2011

Dobrý den,
před několika týdny mi zjistili zánět močových cest, dostala jsem na to antibiotika(nepamatuji si název), ale zároveň se mi udělal z antibiotik zánět v pochvě. Šla jsem na gyndu, a tam mi na to dala mast a rosalgin na proplachování. Výsledky po prvních antibioticích nebyly dobré, ještě malý zánět tam byl, tak mi lékař dal Nitrofurantoin-ratiopharm, ten nyní beru - v příbalovém letáku není psáno, že by NF měl mít vliv na hormonální antikoncepci. Po dobu braní léků jsem měla sex. Ráda bych věděla, zda NF může snížit účinnost HA. Děkuji za odpověď.

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček


Furantoin je močové chemoterapeutikum nikoliv antibiotikum a antikoncepční preparáty neovlivňuje
příjemný den

Související dotazy

Nitrofurantoin
Dobrý den. Proč se nedoporučuje brát Nitrofurantoin...
Nežádoucí účinky Nitrofurantoin-ratiopharm
Dobrý den, od 6.1.2013 užívám Nitrofurantoin-ratiopharm...
Nitrofurantoin-ratiopharm
Dobrý den, už přes dva měsíce se léčím s vaginální...
Nitrofurantoin-ratiopharm
Dobrý den, mám dotaž, je možné, aby tento lék Nitrofurantoin-ratiopharm,...
Nitrofurantoin a antikoncepce
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na účinnost antikoncepce...
Lunafem
Dobrý den, potřebovala bych poradit co se týče užívání...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Může mít prasklá cysta vliv na průběh menstruace?

Dobrý den, minulý týden na gynekologii mi byla zjištěná prasklá cysta s tím,...

Může mít RS vliv na dýchací potíže?

Dobrý den,mám RS už jedenáctý rok,jsem nyní na léčbě gilenya...poslední mesic...

Může mít slabá menstruace souvislost se střevní chřipkou?


Může mít v tomto případě antikoncepce snížený účinek?

Dobry den, uzivam antikoncepci Yosefinne, vzdy rano kolem 6 hodiny. Uzivam...

Může muž se Dnou jíst pštrosí maso a obsahuje pš. maso puriny?


Může myoprotein whey zmenšít penis?


Může na silnou cholestazu nasedat hellp syndrom?

Dobry deny, jsem momentálně 33+5tt a jsem již 21 dní hospitalizována na rizikovem...

Může na slunce při užívání Amoksiklavu?


Může náhlý stres způsobit prasknutí cévky a krvácení do mozku?


Může neštovice přenášet osoba, která už je měla?




Muže otehotnet


Může otěhotnět?


Může otěhotnět?


Muže ovlivnit pervitin test HIV a žloutenky




Může penis vniknout do jiné díry?


Může podrážděná slinivka vyvolat celiakii ?


Může poškodit teflon vývoj plodu?

Dobrý den, jsem ve 23 týdnů těhotenství a už nějakou dobu používám hrnce s teflonovým...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolí mně nárt při chůzi

Dobrý den, již čtvrtý den mě bolí nárt při chůzi, ale také když jsem v klidu...

Výtok z pochvy

Dobrý den. Už nějaký čas me trápí výtok, obas je bezbarvý a bez zápachu a občas...

Vyrážka v tříslech


Páteř

Dobrý den,chěl bych se zeptat,jestli je to možné,na trošku lajcke vysvětlení...

Zimnice, pocity na zvracení, bolest hlavy


Petechie v krku

Dobry den rada bych se zeptala zda mam resit petechie na patre v puse pred cipkem.jsou...

Špatné dýchání a bodání u srdce

Dobrý den, asi před 2 měsíci se mi začalo ve spánku špatně dýchat, zadýchávala...

Mravenčení,brnění a znehybnění levé nohy

Dobrý den.Když jsem byl běhat,tak jsem po několika minutách začal cítit takové...

Mám v puse takovou hořkou až kyselou pachuť

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, zubař mě řekl že mě rostou horní osmičky,...

Zvracení krve, černá průjmovitá stolice

Dobry den vcera jen ze sazky jsem vypila da se rict na raz dva pulitry vody...

Vysvětlení nálezu na EEG

Dobrý den, je mi 27 let jsem nekuřačka, alkohol nepiji, měřím 180 cm, 62 kg,...

Co je to těžší bulbitida ? a gastridita

dobrý den pane doktore, syn 44 let mě poslal vyšetření žaludku a má strach....

Sex a stent v ureteru

Dobrý den, Je mi 26 let a udělal se mi ledvinovy kaminek, už dva měsíce...

E. Coli v pochvě

Dobrý den, mám už delší dobu problémy s ecoli v pochvě. (Asi rok a půl) Chodím...

Anální polyp

Dobrý den, dnes jsem byla v Proktologicke poradně. Zjištěn anální polyp na č....

Je vhodné pro mě očkování proti Covidu vakcínou od Pfizeru?

Dobrý den, prosím o radu, zda je vhodné pro mě očkování proti Covidu vakcínou...

Sport po LAVH

Dobrý den, jsem 6 týdnů po hysterektomii LAHV. Můj dotaz zní ohledně sportování....

Infekce chlamydií trachomatis

Mám chlamydii trachomatis., mám léky od min týdne, kdy jsem si vzal první dávku...

Bulging ID L4-L5

Dobry den prajem, ja by som Vas chcela poprosit o vysvetlenie mojho CT nalezu...

Lupání v pantu v puse

Dobrý den, občas mi lupe v levém pantu v puse. Nejvíce při jídle a samozřejmě...

Reklama
Takovou péči si zasloužíte!
* registrací neměníte svého lékaře.