Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Můžu jít na operaci?

JANA 1.6.2018 redakce uLékaře

Dobrý den píšu, už poněkolikáté jsem opravdu zmatená 9.4. 2018 jsem měla zrušenou operaci pro teplotu a kašel, nový termín na 4.6.2018 měsíc chodím po lékařích s kašlem, který mě může přervat, je to kašel, jako bývá u silných kůřáků. Obvodní napsala Levoprint, krční udělala na mé požadání výtěr byl negativní, napsal codein, plicní lékařka, která měla napsaná od 5.dubna pokašlává teplota 37, udělala 25.5. feno 69ppb mírné zvýšení eosinofilního zánětu napsala Flutiform, na alergologii napsaná Daselta ZJIŠTĚNA ALERGIE, KTERÁ BYLA DO ROKU 2013 VŽDY NEGATIVNÍna, roztoče a kočka, POTÍŽE S KAŠLEM MIVÁM VŽDY V PYLOVÉ SEZONĚ, PŘI KAŠLI JSEM AŽ ZVRACELA, v pondělí mám nástup do nemocnice ve čtvrtek napsaná antibiotika Fromilid, po kterých jsem zmatená mám žízeň a chodím neustále na záchod. Nevím, jestli můžu nastoupit na operaci, jedinné jako když mávne protkem, po dvou lécích kašel není tak dráždivý, nezvracím slinu. Nechápu, proč lékařka nenapsala léky, už v pátek vychází na 7 dní, jak teď budu fungovat, před narkózou nepít, beru ještě léky na psychicu mé GGT SE ZVÝŠILO Z 1.30 NA 2.69 Z KOKTEJLŮ NEJSPÍŠ LÉKŮ. ALKOHOL NEPIJU TAK TÍM TO NENÍ, JSEM DOST ZOUFALÁ. Mužu s antibiotiky na operaci? beru také apo panto 40. Na PSYCHICU BERU TRITICO, NA ŠTÍTNOU ŽLÁZU LETROX 75. MÁM GLAUKOM KAPU XALATAN.Proč mi lékařka nenapsala antibiotika o týden dříve? Obvodní lékařka, napsala viz. dopor od plicního, která v pátek 25.5, doporučila operaci, obvodní by mě s kašlem který jsem měla k operaci neposlala, ale vzhledem k plicní lékařce, s tím, že je to na ní. Můžu jít na operaci s lékem Fromilid po kterém mám žízeň a chodím stále na záchod? Děkuji

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, já musím říct, že Váš dotaz je velice zmatený, přičemž kupříkladu postrádá tu nejdůležitější informaci a to na jaký operační výkon jdete a proč. Taky Vaše komplexní anamnestická data by byly k užitku. Vzestup GGT bude nejspíše v důsledku kombinace léků. To, proč Vám lékařka nenasadila antibiotika dříve se musíte zeptat jí, já to skutečně nevím, ale nejspíše proto, že k tomu neměla dříve důvod (obvykle vzestup CRP, leukocytů, známky zánětu na rentgenu a podobně). Pokud specialista nenamítá proti výkonu, můžete být v klidu, léky budete užívat i v předoperačním i pooperačním období, na to dohlédne ošetřující lékař v nemocnici. Jednoznačně Vás k výkonu pošle ale až anesteziolog, ten zhodnotí sice zprávu od praktičky, plicní lékařky, ale i odběry, Vaši anamnézu, typ výkonu, jeho délku atd. a určí riziko samotné operace. Pokud by bylo vysoké, výkon nejspíše odloží. Ale nepředbíhala by jsem, vyčkejte jak se situace vyvrbí, sama uvádíte že kašel se lepší, to je dobré znamení a krok k výkonu. S pozdravem, Dr. Horáková

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Můžu jít plavat bez tampónu?
Dobrý den potřebovala bych velmi rychle poradit. Dostala...
Mam jit na operaci ? menisku..
Dobrý den , již sem sem několikrát psala muj ortoped...
HPV u mužů
Dobrý den, jak se léčí infekce HPV u mužů a jak dlouho...
Extrakce destičky a šroubů po operaci zlomené klíční kosti
Dobrý den, V srpnu jsem byl na operaci se zlomenou...
Laserová operace očí-kam mám jít?
Dobrý den, chtěla bych jít na laserovou operací očí,...
Stav po operaci kolene
Dobrý den, jsem nyní 14 dní po operaci (vnější rotace...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Můžu být těhotná???

Ahoj,mam takovy dotaz a mozna uz problem.Od prosince jsem musela ze zdravotnich...

Můžu být v tom?

Dobrý den, je mi 17 a chtěla bych se zeptat, když jsem den po menstruaci spala...

Mužu byt v tom?

Dobrý den,chtěla bych se zeptat jestli je mozne ze sem tehotna. V úterý sem...

Můžu dál pokračovat v antikoncepci?

Dobrý den.Chtěla bych se zeptat jestli bych antikoncepci mohla užívat dvakrát...

Můžu do sauny?

Mam sinus tachykardii tlak 150/100, tep 108, je mě 68let, nejměně 2x týdně jsem...

Můžu dvakrát po sobě užívat prášky

Dobrý den. Chtěla jsem se zeptat jestli můžu antikoncepci užívat dvakrát po...

Můžu HAC vysadit sama?

Dobrý den, již 12 let užívám hormonální antikoncepci. Nyní jsem se rozhodla,...

Můžu ještě vyrůst?

Dobrý den pane doktore, chtěla bych se Vás zeptat, je mi 18 let a měřím asi...

Můžu jí věřit?

Dobrý den,beru HA Vreya 12 dní,předtím sem brala Diane 35,měli jsme s přítelem...

Můžu jít na MR s černým kašlem?

Dobrý den. V nejbližší době mám jít na Magnetickou rezonanci ale zárověn mám...

Můžu jít plavat bez tampónu?

Dobrý den potřebovala bych velmi rychle poradit. Dostala sem prvně menstruaci...

Můžu kombinovat různé léky?

Dobrý den, mám na vás dotaz zda můžu kombinovat léky? Asi půl roku beru antidepresiva...

Můžu kombinovat různé léky? Druhá otázka

Dobrý den pane doktore, děkuji za předešlou odpověď, ale měla bych ještě...

Můžu koupit v lékarně "Po...

Můžu koupit v lékarně "Postinor" bez předpisu?

Můžu mít AIDS?

Dobrý den, Před 5 týdny jsem měl nechráněný sex. Teď mám vysokou teplotu...

Mužu mít alergii ve vlasech..?

dobrý den trápí mě svědivé červene flíčky které si vždy rozdrbu na strup už...

Můžu mít děti??

Dobrý den,je mi 11 let.V 8 měsících jsem podstoupila operaci vaječníků,měla...

Můžu mít kapavku díky masturbaci?

Dobrý den, Prosím pomozte. Mám problém, nedávno mi z penisu začala odkapávat...

Mužu mít lymfom?

Dobrý den,v červnu jsem měl chřipku s rýmou a zvýšenýma teplotami teplotami,ryma...

Můžu mít pohlavní styk během 7 denní pauzy od antikoncepce?

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. Je mi 17 let a antikoncepci mám Lindynette...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Zlobí pravé koleno

Dobrý den, v březnu mě doslova přes noc oteklo koleno a přes bolest se na nohu...

Vyhřezlé ploténky krční páteře a RS

Dobrý den, prosím o konzultaci stavu - již déle jak měsíc trpím bolestmi...

Nález na echu srdce

Dobry Den Pan doktor,doktorka chcel by som sa spytat bol som na egk,zatazove...

Vliv kouření cigaret


Mirena a oddálení menstruace


Svědění předkožky a bolest v krku


Cukání, tepání v oblasti konečníku a varlat

Dobrý den, Již pár dní (měsíc) pociťuji cukání v oblasti konečníku a varlat....

PH moči

Dobrý den, prosím můžete mi napsat hodnoty pH moči u dětí (7let). Nějak se v...

Lék Zoloft

Dobrý den, prosím odpověď na můj dotaz a sice: máme s manželem spor, zdali se...

Biseptol a kyselé potraviny


Zlomenina pánve

Dobry vecer ..chtel sem se zeptat ..pri nehode mi praska panev tak mi to sesroubovaly...

PH pudy/PH moci u cloveka


Praskliny na předkožce - kožní, nebo pohlavní nemoc?


Zvětšené lymfatické uzliny

Dobrý den, je mi 22 let a mám zvětšené uzliny v podpaží, na krku, v třísle....

Modřiny po bodnutí hmyzem


Bolesti v pravém podbřišku

Dobrý den, mám dotaz ohledně bolestech břicha, nejvíce v pravém pobřišku už...

4 měsíce mě trápí zápach z úst

dobrý den, zhruba 4 měsíce mě trápí zápach z úst. Na ORL mi udělali výtěry i...

Zásadité pH moči

Dobrý den, momentálně jsem v 35. týdnu těhotenství a již delší dobu màm dle...

Sýta bronchovaskulárna kresba - pretrvávajúci kašel

Dobry den, chcela by som sa spytat na vysledok RTG vysetrenia, co to znamena:...

Ztuhlý sval

Dobrý den, již jsem Vám psala dotaz, že mně bolí když zakašlu suchým kašlem...

Inzerce
×