Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Mycoplasma pneumonie EBV Staph.aureus prolaktin

Plíce, dýchání Jana 27.2.2014

Dobrý den, mám DMO,v polovině 12/2013 jsem byla na kontrolní odběru krve a vyšlo pozitivně Mykoplasmata M.pneumoniae IgG 1.25 referenční meze 0-1.1. M.pneumoniae IgA 1.39 M.pneumoniae IgM 0.33 negativní závěr:Mykoplasmata pneumoniae: dle laboratorních výsledků se pravděpodobně jedná o probíhající infekci. EBV EBNA IgG 6.91 referenční meze 0-1.1. pozitivní EBV VCA IgG 6.59 EBV VCA IgM 0.13 negativní EBV- závěr:serologický nález svědčí pro dříve proběhlou infekci, t.č. bez známek aktivity. Chlamidie Chl.trachom IgG 0.07 referenční meze 0-1.1. Chl.trachom IgA 0.09 Chl.trachom IgM 0.83 Žádné léky jsem nedostala přišla jsem na krev 7.1. CRP 2.32 M.pneumoniae IgG 1,16 referenční meze 0-1.1 M.pneumoniae IgA 1,29 M.pneumoniae IgM 0,34 závěr: s nějvětší pravděpodobností se jedná o prodělanou infekci, vzhledem k vyšetření z prosince. Z krevního obrazu v prosinci Střední množství Hb v ery (HCH) 25 pg meze 28-34 Střední koncentrace Hb v ery (HCHC) 299 g/l 320-360 CRP 5,1 zvýšené teploty okolo 37-37,7 od prosince, chronický zánět hltanu potvrzený na ORL v únoru, rýmu mám dlouhodobě, bolesti zubů, čistění kanálků, vytržený zub záněty v dásních možná v kosti. Antibiotika kvůli zubu, prý ale poddávkované Zinnat 250 na 5 dní, poté sama Lichořeřišnice kapky tinktura cca tyden, nyní antibiotika Fromilid 500 na týden předepsané z plicního ( měla jsem pocit, že se nemůžu donadechnout) kašel.Kapky Tussin, PYCOM, (Codein - ten ale neberu. )Píchání na plicích, bolesti kyčle, občas hlavy. Ještě před užíváním antibiotik Fromilid moč únor THS 2.746, anti-Tg /5.0, ASLO 250 pozit. bili celk. 8.6, ALT 0.22, AST 0.20, Fe 10.2 dríve nízké okolo 3 na měsíc Aktiferin, Moč chem. leu 25, ketony 5.0 Moč. sedim ery 13, leu 15,epit 18, bakt.380, epit. kulaté 1.0, válce s inkluzemi 1.1, hlen 46.31 Moč na bakt.-aerob.kultivace negat. Výtěr z krku na bakt.-aerob. kultivace - běžná bakt. flora Výtěr z nosu - aerob. kultivace - Staph.aureus zcela ojedinele. Chtěla bych se zeptat 1.) Jestli se mám ozvat pro opakování odběru krve na EBV za jak dlouhou dobu po užívání antibiotik? 2.) Co znamenají hodnoty leu 25 s ketony 5 v moči, je vše v pořádku nebo jak řešit? 3.) Jak dlouho je M.pneumoniae infekční?Je to na hospitalizaci Je nebo není toto chlamýdie? 4.) V průběhu užívání antibiotik a výše vypsaných léků, jsem byla na gyn. prohlídce může užívání antibiotik ovlivnit výsledky stěru? 5.) Co z vyšším ASLO? 6.) Čekám na výsledky na zvýšený prolaktin ( krev odebrána při užívání atb. Fromilid 500, co následuje kdyby byly hodnoty zvýšené? 6.) Po týdením užívání jednoho balení Fromilid 500 je vhodnější v tomto atb.Fromilid nebo Sumamed?7.V případě zájmu o vyšetření na pohl. přenosné nemoci je potřebná žádanka? Velmi děkuji za odpovědi Jana

Odpovídá lékař:

MUDr. Andrea Marčíková Vitkovská

Specializace: Pneumologie‎ Pracoviště: privátní ambulance TRN Kroměříž

Dobrý den!
Máte toho mnoho, takže pojďme na to - Ch. trachomatis pozitivní nebyli, takže nic se neděje, Mycopl. pneumoniae - je dobře, že Vám byl nasazen Fromilid 500 - ten pokrývá i ty chlam, možná by bylo vhodné ještě jednu dávku. Výsledky stěrů by neměly být ovlivněny, moč bych taky zopakovala po antibioticích.
Infekční nejste, jednak máte ATB, jednak dle vyš protilátek je po infekci jako také, takže - myslím si - kdyby jste nekašlala tak by Vám ani antibiotika nebylo potřeba - neléčíme itidy - výsledky testů - ale člověka, důležitý je klinický obraz a Vaše potíže. EBV jsou pozitivní protilátky ve třídě IgG - to jsou dlouhodobé protilátky, svědčí o prodělané ale ne akutní infekci, já bych nekontrolovala - budou vyšší stále. Pohl. přenosné nemoci bych řešila s gynekologem.

Související dotazy

Mycoplasma pneumonie
Dobrý den, dcera 10. 9. 2016 onemocněla, zpočátku...
Pneumonie
Dobrý den, od pondělí beru Augmentin 1 g, nepocítil...
Zvýšený prolaktin
Dobrý den. Byl mi nalezen zvýšený prolaktin. A nyní...
Infekce mycoplasma pneumonie
Dobrý deň, mám 40 rokov a asi pre 2-3 rokmi som začala...
Pneumonie
Dobrý den , asi před týdnem byl u mě diagnostikován...
Prolaktin zvýšená hladina
Dobrý den příteli zjistil pan doktor zvyseny prolaktin...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Mycoplasma pneumoniae

Dobry den. Byla mi zjistena mycoplasma pneumoniae igg,iga,igm. Jsem objednana...

Mycoplasma pneumoniae

Dceři 3,5 r. byla potvrzena Mycoplasma pneumoniae. Celá rodina jme podstoupili...

Mycoplaśma pneumoniae

Dobrý den, mému synovi byla před rokem zjištěna Mycoplazma pneumoniae. I přes...

Mycoplaśma pneumoniae

Dobrý den, mému synovi byla před rokem zjištěna Mycoplazma pneumoniae. I přes...

Mycoplasma pneumoniae

Dobrý den, prosím vás o radu má dcera (7 let)asi před měsícem prodělala toto:...

Mycoplasma pneumoniae

Dobrý den, dne 7.1.2015 mi bylo zjištěno na plicním, že jsme prodělala zápal...

Mycoplasma pneumoniae

Dobrý den, asi tak měsíc jsem marodil, než mi zjistili mycoplasma pneumoniae...

Mycoplasma pneumoniae

Dobrý den, momentálně se léčím s Mycoplasma pneum. A jsem údajně negativní po...

Mycoplasma pneumoniae

Dobrý den. Mohla bych poprosit o konzultaci mého zdravotního problému? Je...

Mycoplasma pneumonie

Dobrý den, dcera 10. 9. 2016 onemocněla, zpočátku to vypadalo na běžný infekt...

Mycoplasma v tehotenstvi

Dobry den, jsem ve 22tt a nemam zadne problemy. Gynekolog mi ale delal stery...

Mycoplasmata

Dobrý den, byla mi stěry zjištěna Ureaplasma urealyticum a gardnerella, dostala...

Mycoplasmosa pneumonie

Dobrý den, před měsícem jsem měla teplotu přes 38,5 C, bolesti hlavy, kloubů....

Mycoplazma

Dobrý den, chtěla bych Vás požádat o názor. Před 2měsíci mi diagnostikovali...

Mycoplazma genitale

Dobry vecer,pani doktorko ,pisu na dotaz cislo 344365. Odkaz zde: https://www.ulekare.cz/poradna-lekare/mykoplazma-genitalium-344365 Je...

Mycoplazma pneumoniae

Dobrý den, nechala jsem si udělat kompletní vyšetření krve a moči jelikož se...

Mycoplazmata

Dobrý den, chci se zeptat. Mám už delší dobu problémy. Jsem unavený, každé ráno...

Mycoplazmu ureaplazmu a chlamidie

Dobrý dem pane doktore je možní se tím to nakazi chráněným stykem nebo raději...

Mycosyst

Dobrý den na chronické vaginální mykózy jsem dostala já i přítel tablety Mycosyst...

Mydocalm a krvácení mimo cyklus

Dobrý den, může Mydocalm vyvolat krvácení mimo menstruační cyklus? Po třech...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Vysvětlení SONO břicha

Dobrý den, dnes jsem byla na SONU břišní dutiny a závěr vyšetření zní takto: Disfuzni...

Zlomenina prstu

dobry den asi před třemi mesici jsem mel třištivou zlomeninu hlavičky maličku...

Žluté bělmo a červené žilky v očích

Dobrý Den, Už delší dobu mám takovej problém že mám nažloutlé bělmo a čerevený...

Suché mapy po tele

Po celom tele sa objavili suché mapy... Najprv zopár na rukách a teraz to mam...

Ask levého kolene

Dobrý den, prosím o vysvětlení lék. zprávy. Doktor mi řekl, že si mám koupit...

Zulbex a vstřebávání vitamínů

Dobrý den, jsem 27 letý muž a mám diagnostikovaný GERD. Asi tak měsíc beru Zulbex....

Bolest ruky po odběru že žíly

Dobrý den, prosila bych o radu. V neděli mi v nemocnici sestra odebirala krev,...

Polyp zubu

Dobrý den, dnes byl syn (15 let ) u zubařky s kazem, jenže při výkonu to hodně...

Bolesti zad, brnění prstů rukou

Dobrý den, je mi 31 let a jsem na mateřské dovolené. Už přes rok trpím na bolesti...

Herpes genitalis

Dobry den, jak jsem herpes genitalni mohla dostat? Mam staleho partnera 8...

Probouchávání srdce

Dobrý den, mám na Vás otázku co se týče asi spíš probouchavání srdce. Již...

Tvrdé bulky po těle

Dobrý den, už je to asi dva roky, co jsem si nahmatala dvě tvrdé bulky v tříslech....

Nehýbe se patella/čéška/

Dobrý den, po ASK se mi nehýbe patella. Nemohu ani po redresu nohu propnout...

Hemoroidy

Dobrý den, Chtěl bych se zeptat, zda-li se jedná o hemoroidy? Popř.jaké masti...

Blokace levé lopatky

Dobrý den,mám dotaz už po druhé se mi zablokovala levá lopatka a musela jsem...

Hustá stolica

Dobrý deň, chcela by som Vás poprosiť o radu. Mám 20 rokov a čo sa týka môjho...

Bulka na varleti

Dobrý deň , mám 18 rokov a na ľavom semeníku mám už asi od 13 rokov guličku...

Bolest na hrudi pod pravým prsem

Dobry den, dnes jsem mela nocni a asi ve 2 rano mi zacalo pichaz jakoby pod...

Preventivní vyšetření krve

Dobrý den,zajímalo by mě na co všechno se dělají výsledky z krve při preventivní...

Popáleniny 2. stupně

Dobry den, mam popaleniny 2. stupne, 2a i 2b. Ted jsou tomu tri tydny. Chtela...

Reklama