Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Myslíte, že celou dobu bolest zad způsoboval pásový opar?

Záda, páteř Viktor 24.8.2018

Dobry den,
jiz 8 mesicu mam problem se zady hlavne v bederni casti. Bolest se siri i do prave nohy. Na MR v kvetnu 2018 zjisten vyhrez disku L5/S1 6mm. Mam za sebou rehabilitace a PRT obstriky. Nic nezabralo.
Dnes se mi objevil na bedrech pasovy opar. Myslite, ze celou dobu bolest zad zpusoboval pasovy opar nebo ten vyhrez disku? Doslat jsem ZOVIRAX. Pravidelne cvicim SM System a stale mam bolesti. Doplnění informací: Pisete, ze plotenka nezpusobuje bolesti v zadech. Mam za sebou neurologa, neurochirurga a rehabilitacniho dokotra. Jsem kompletne vysetren. Vyhrez tam dle MR mam. Co podle Vas 8 mesicni bolesti zpusobuje? Nyni se k tomu pridal pasovy opar. Bolesti se presunuly do trisel a praveho boku. Za 14 dni mam jet na tydenni lecbu pomoci SM-Systemu. Co by mohlo jeste pomoci?

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, nemyslím si, že Vaše potíže dlouhodobě, píšete 8 měsíců, souvisí s novým výsevem pásového oparu. Ano, bolest u pásového oparu může předcházet samotný výsev puchýřku, ale to obvykle několik dní před výsevem, určitě ne 8 měsíců. Potíže budou spíše původu neurogenního, v souvislosti s výhřezem plotének a zúžením foramin L4/L5, L5/S1, které jsou popsány na MR. Pokračovala by jsem v konzervativní léčbě, případně podle vývoje situace a Vaších potíží zvážila neurochirurgickou/spondylochirurgickou konzultaci. S pozdravem, Dr. Horáková

Odpovídá lékař:

MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzikální medicína, Fyzioterapie, Rehabilitační lékařství‎, Sportovní medicína‎ Pracoviště: Naprapathy Klinika

Výhřez ploténky z 99,99 procent nezpůsobuje bolesti v zádech. Projekce do pravé dolní končetina však s tím souviset asi bude. PRT je vlastně lokální ošetření, které bývá velmi efektivní tehdy, je li odstraněna primární příčina vzniku výhřezu ploténky. Porucha postevní pánve, která je vždy spojena s chronickou svalovou disbalancíTato porucha , není li řešena " aktivně fyzioterapeuticky" , spoklzu s cíleným a systematickým cvičením může na již vzniklý výhřez působit přeneseně( někdy i s otokem v té oblasti). Proto, pokud se obnoví sprváná funkce správnou léčbou, dojde nejen k odstranění potíží, zmizí i onen tlak, zmizí příčina k tomu, aby se výhřez zvětšoval. Přesto i tak může být lokální bolest, což může vyšřešit PRT. Pásový opar může souviset, byť ot nevypadá dle vašeho popisu jako ten hlavní problém. To nelze vyřešit byz klinického vyšetření.Aktivně fyzioterapeutická léčba může být problematická,je li i jen mailnko výhžez" aktivní", což pozná vyšetřující a ošetřující lékař. Fyzioterapeut málokdy, proto běžná fyzioterapie nelékařská pomoci může, ale také nemusí..

Odpovídá lékař:

MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzikální medicína, Fyzioterapie, Rehabilitační lékařství‎, Sportovní medicína‎ Pracoviště: Naprapathy Klinika

Jak jsem psal, " a,ktivně fyzioterapeutická léčba",ve vaší situaci ale lékařem prováděná. Dle pouhého popisu potíží a výsledků vyšetření nelze rozpoznat, zda je onen výhřez" aktivní", tzn.opravdu způsobuje potíže , nebo třeba jen část potíží, nebo je v tzv.klidovém" obdbí, kdy jsoupotáíže způsobeny svalově funkční poruchou, která je v okolí postižené ploténky, tehdy může být úsopěšná " aktivní fyzioterapie" i u šikovného fyzioteraúpeuta, který pracuje " aktivně fyzioterapeuticky".
SMsystíém může výrazně uvonit svalové spasmy a povolit napětí. Nezmění ale funkční vztahy, proto je to vinikající dopněk léčby. Ve vaší situaci ale může působit právě z výše uvedených důvodů dvojsečně! Může pomoci, zmírnit, může i drýždit, je li ploténka aktivní( dokonce, i když je to pouze díky přítomné reakciu charakteru přepětí, nikoliv směřující k opertaci.

Související dotazy

Pásový opar, znamená to něco ??
Dobrý den, před měsícem jsem prodělala zřejmě pásový...
Pásový opar.
Dobrý den prodělala jsem pásový opar ,teď je to vklidu...
Pásový opar
Dobrý den. Mám čtyřměsíční dceru. Neštovice ještě neprodělala....
IgM a pásový opar
Dobrý den, ovlivnuje pásový opar i výši IgM? ( při...
Pásový opar
Dobrý den, tyto pupínky se objevují příteli na zadku,...
Pásový opar
Dobrý den,mám pásový opar,lékař mi předepsal herpesin...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Myslíte že můj penis doroste




Myslíte že vůbec projdu lékařskou prohlídkou?

Dobrý den, nastupují do nové práce a ve výpisu karty jsem zjistila v krevním...

Myslíte, ze by bylo lepší přejít na předepsaný lék?


Myslíte, že by byla na místě i mamografie?

Dobrý den, chtěla bych se zeptat ohledně bolesti levého prsu. Asi před 4 roky...

Myslíte, že by byla nějaká možnost?

Dobrý den, již delší dobu mam tupou bolest na předposledním zebru dole, vlevo...

Myslíte, že by mě už paní doktorka pustilado práce?


Myslíte, že by mohlo jít o kvasinky?

Dobrý den , mam dotaz ohledně kvasinkové infekce/candidózy. Dá se nejak zjistit...

Myslíte, že by za uvedenými príznakmi mohla stáť aj listerióza?

Dobrý deň, končím momentálne 35 tt. V 24 tt som prekonala campylobactera, dostala...

Myslíte, že bych mohla být těhotná?


Myslíte, že dostanu menstruaci na 100%

je mi 14 let, výtoky mám asi dva roky, a prsa mi začaly růst asi taky nějak...

Myslíte, že je to ovulace?

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. 2.10.se mi rozjela silná menstruace (měla...

Myslíte, že jsem se nějak mohl nakazit, i když jsem měl chráněný pohlavní styk?

Dobrý den, Před měsícem jsem měl chráněny pohlavní styk se slečnou z privátu....

Myslíte, že jsem teď nechráněná?

Dobrý den, je mi 19 let a už asi pět měsíců beru antikoncepci Lindynette, z...

Myslíte, že jsou nutná antibiotika?

Dobrý den, trhali mi zub moudrosti, ale bohužel tam zůstal kořen. Po několika...

Myslíte, že můžu být těhotná?

Dobrý den, Beru HA Minervu a asi před třemi týdny jsem si zapoměla vzít prášek...

Myslíte, že to může být problém se slinivkou?

Dobrý den, už nějakou dobu trpím tupou bolestí v oblasti žaludku. Byla jsem...

Myslíte, že to může být příznakem zánětu plic?

Dobrý den, v pondělí jsem prodělala uzeh spolu se zvracenim, snažila jsem se...

Myslíte, že to může miminku ublížit?

Dobrý den, máme na konci července zaplacenou dovolenou v Itálii, cestovat budeme...

Myslite,ze je tu moznost tehotenstvi?

Dobry den, tento měsíc jsem dostala menstruaci, dostala jsem jí v ten den,...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Vředy v tříslech,podpaží a pod prsy

Dobrý den, už několik let se mi tvoří v podpaží,tříslech a pod prsy "vředy"....

Ztráta rovnátek

Dobrý den, mám problém ohledně ztráty rovnátek. Už 12. rok nosím rovnátka. Od...

Výsledky sedimentu moče

Dobrý den, paní doktorko, ráda bych se s Vámi poradila ohledně výsledků odběru...

Ztráta čichu po Covid

Krasny den! Bezne se ze vsech nemoci lecim sama za pomoci bylinek, cviceni,...

Boule na krku


Sex po embryotransferu

Dobry den, jak dlouho nemuzeme mit sex po embryotransferu? Vadi pripadne orgasmus...

Čaj maliníku a lněného semínka před porodem

Dobrý den. Jsem ve 35tt a ráda bych znala Váš názor na konzumaci čaje maliniku...

Barva žaludu

Dobrý den, rád bych se zeptal na zbarvení na mé koruně žaludu. Před cca pár...

Nedobrání HAK a pohlavní styk

Dobrý den,beru antikoncepci YAZ. V pátek 12.5. jsem měla užít bílou neaktivní...

Nateklý poštěváček

Dobrý den, přijde mi, že mám neobyčejně velký pošťeváček. Dnes jsem si toho...

Výrustek na noze u malíčku

Pěkný den přeji. Je to dva dny co se mi objevila boule na mozolu vedle malíčku...

Správné požívání antikoncepce

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jak správně brát antikoncepci Yasminelle. Po...

Kapsuloskopie

Dobrý den, chtěla bych se zeptat kde se u nás provádi vyšetrřní "kapsuloskopie",...

Plochá stolice


Bolesti ucha a krku

Už několik let se mi vrací nepříjemná bolest jakoby za pravým uchem pod boltcem...

Fissura ani

Dobrý den, Asi před třemi měsíci se mi po silném průjmu udělala trhlinka v...

Tlak - velký rozdíl

Dobrý den Mám takový problém s mým tlakem. U doktora jsem měl vždy měřen...

Velikost penisu


Tuková bulka na hlavě

Dobrý den, přibližně před půl rokem se mi na hlavě vytvořila tuková bulka, tu...

Neustálé zahlenění, dušnost, kašel...

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli je TOTO normální a nemám to řešit... Od...

Reklama