Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Myslíte že můj případ je závažnější nebo slabší či je potřeba nějaké lečba?

Psychiatrie Jan 4.12.2017

Dobrý den. Od února do května jsem bral aknenormin 40mg denně, potom od června do září jsem bral 20mg denně a od září do konce října jsem bral 10mg denně a poté až do první poloviny listopadu jsem bral 10mg jednou za dva dny. Doktorka říkala že aknenormin funguje i měsíc po konci užívání. Také jsem bral roacutan dvakrát denně(miligramy si nepamatuji) 4 týdny (ty týdny nešli po sobě) první dávku jsem bral v polovině února druhou v polovině dubna a další už si nepamatuji. Jelikož jsem nevěděl co by se mi mohlo stát, tak jsem se za tenhle rok (březen duben květen červen)pětkrát opil tvrdším alkoholem když jsem bral aknenormin(40mg) a dvakrát jsem se z toho opil zrovna když jsem bral i roacutan a aknenormin najednou. Od června dneška jsem se nedoktl ani tvrdého ani slabého alkoholu. Od března do dneška jsem vykouřil asi okolo 200 cigaret, závislost na kouření cigaret, marihuany nebo alkoholu nemám. V červenci jsem bral jen aknenormin (20mg) a zkusil jsem marihuanu (měl jsem euforii, nějak sem to nepřehnal, ale byl to asi silný model a měl jsem marihuanu poprvé v životě). Léčba akné probíhala v pohodě, žádné problémy jsem neměl, chodil jsem každé dva týdny na odběr krve. Naposledy na odběrech krve jsem byl asi před měsícem a půl (krev byla v pořádku). Ve středu (dneska je pondělí a aknenormin neberu už od poloviny listopadu)jsem si dal marihuanu, tentokrát už byla slabší a měl jsem jí méně, i přes to jsem byl trošku zkouřený (pokaždé co jsem měl alkohol nebo marihuanu , tak jsem si k tomu dal několik cigaret). A v pátek jsem zkusil poprvé bongo, měl jsem asi jenom dva šluky, malinko jsem se vyzvracel, ale zkouřený jsem nebyl. Zkouřený jsem sice nebyl, ale oči jsem měl malinko červené ale to trvalo jenom chvilku, trochu se mi motala hlava a nebyl jsem tolik pozorný, a měl jsem problémy se soustrěděním se. Myslel jsem si že až se vyspím , tak že to bude v pohodě, ale nebylo. Druhý den jsem se tímto stavem cítil celý den,ale hlava se mi už nemotala, nějak jsem se moc nestresoval, myslel jsem si že když se znovu vyspím, že to zmizí. Když už mi to v neděli (dnes je pondělí) nezmizelo , tak jsem se začal dosti obávat a strávil jsem mnoho hodin na internetu zjišťováním co mi je (četl jsem si různé články o nebezpečí používání alkoholu nebo marihuany při používání aknenorminu či antibiotik, hledal jsem na různých stránkách (včetně těch vašich) dostal jsem celkem velký strach. Teď vám přesněji popíšu co mi je (já vím že tu píšete ,že přímá konzultace s lékařem je lepší než to psát sem, ale moc se mi o tom nechce říkat rodičům). Mám problém se SOUSTŘEDĚNÍM se, dokážu se vetšinou soustředit jen na jednu věc. Jestli mám problém s pozorností to nevím, možná jen malý. Cítím se , jako bych měl oslabený kontakt s realitou (nevím jestli to píšu dobře), nebo spíš že se necítim přesně zasazený ve svém těle. Trvá to už od pátka večer, ale nejhorší to bylo v pátek po tom bongu a v sobotu. (V neděli to už nebilo tak hrozné dneska změnu necítím, nevím jestli se to opravdu zlepšilo anebo se mi to jenom zdá) Četl jsem si o různých psychotických poruchách, o schizofrenii, toxické psychoze a o poškození kognitivních schopností. Ani jedno ke mému stavu přesně nesedí, možná akorát to poškození kognitivních funkcí. Problémy se spánkem, agresivitou nebo komunikací nemám, bludy ani halucinace také nemám, možná trochu problémy s pamětí, problém s učením si myslím že nemám anebo jen malinký. Bezdůvodné deprese také nemám . Jenom teď se celkem dost bojím co se mnou bude. Ztrátu zájmu v koníčky nemám, smysl pro humor jsem taky neztratil. Problémy s orientací v prostoru a čase také nemám. Rychlé změny nálad také nemám, uzavřený také nejsem. Pocit úzkosti mám od té doby, co jsem se začal zajímat o tom co mi je. Změny v řeči a myšlení nemám. Přehnanou veselou ani špatnou náladu nemám. Chodím a pohybuji se normálně. Z venku že mi něco je, není moc poznat jediné co je poznat je, že jsem vystresovaný a že se moc nedokážu soustředit, bojím se že se mi asi zhorší průměr ve škole. Můj jídelníček je spíše normální, snažím se vyhýbat nezdravým věcím, ale často nedodržuji pitný režim. Problémy my zatím nepřibývají ani se nezvyšují.Myslíte si, že by to mohl být začátek schizofrenie nebo nějakého psychotického onemocnění? Četl jsem o toxické psychoze, ale ta ke mně asi nesedí, protože marihuanu jsem měl jen třikrát, cigarety jsem měl (okolo 300 za život, tenhle rok asi 200), opitý jsem byl v životě pětkrát jiné drogy jsem nikdy nezkoušel. Myslíte, že je to dočasné a jak dlouhou se to asi bude léčit nebo je to trvalé. Existují na to nějaké prášky či injekce, popřípadě doporučili by jste mi něco? Myslíte že můj případ je závažnější nebo slabší či je potřeba nějaké lečba? A myslíte si že je nutné jít k lékaři nebo to časem zmizí? Je mi 15 let a vážím 55 kg a měřím 178 cm. Předem děkuji za odpověď.

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, myslím si, že spíše se bude jednat o přechodný stav, který se časem upraví. Ano, nevylučuji, že marihuana by mohla být (zejména v kombinaci s alkoholem a případně i léky, které mohou ovlivnit vzájemný metabolizmus a tím i efekt všech požitých látek) spouštěčem závažnější psychické poruchy, ale to u Vás ukáže až čas. Nyní by jsem doporučila především úplnou abstinenci od alkoholu a návykových látek, pravidelný režim dne, dostatek pohybu, přiměřený jídelníček a stav by se měl srovnat v průběhu několika dní až týdnů. Sám jste toho na internetu nastudoval mnoho, takže pokud by se objevilo něco ze symptomů, které jste v textu negoval, pak by jsem navštívila Vašeho dětského lékaře, který tíží a charakter poruchy posoudí a případně Vás nasměruje ke specialistovi, psychiatrovi. S pozdravem, Dr. Horáková

Odpovídá lékař:

MUDr. Miroslav Sekot

Specializace: Psychiatrie Pracoviště: Hélio - centrum pro duševní zdraví

Milý chlapče,
co ti napíšu tě asi nepotěší, ale mám stejně starého syna jako jsi , ale kdyby dělal to co ty ,asi bych poprvé a naposledy v životě odepnul pásek a přehnul ho přes koleno. Jsem psychiatr a léky, co uvídíš nahoře neznám k tomu, at se vyjádří doktorka, co je předepsala , v tvém věku bys neměl ani pít ani kouřit, natož se opíjet.Na tvůj mozek v 15 ti letech je to fakt destrukce. Prosímtě vyhni se všem těmto věcem pokud to půjde, abudeš OK. Pokud to nepůjde s tím přestat a nebo pokud s tím přestaneš a budou potíže vyhledej odbornou pomoc.
Omlouvám se, že rada nic moc, ale fakt jinak to nejde
zdravím
MUDr. Miroslav Sekot (49)
psychiatr

Související dotazy

Slabší menstruace
Dobrý den, užívám antikoncepci Sunya pravidelně už...
Slabší pohyby
Dobrý den, pane doktor, jsem v 31. týdnu těhotenství...
Slabší menstruace
Dobrý den, užívám HA lunafem už přes rok, nyní se...
Léčba přetržené uzdičky
Dobrý den prosím vás, kolik trvá zacelení přetržené...
Slabší menstruace
Dobrý den, užívám HA Vreya přes půl roku. Minulý měsíc...
Slabší ejakulace
Dobrý den,již druhý měsíc od vyléčení chlamidií antibiotiky...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Myslím, že mám melanom

Dobrý den, mohl bych se zeptat jestli se jedná o melanom ?

Myslím, že se jedná o zánět pod zubem

Dobrý den, chtěl bych se s Vámi podělit o můj problém, ačkoliv si myslím, že...

Myslite si, ze ty nemocne jsou zpusobeny psychickeho puvodu?

Dobry den, chci se zeptat . Jsem astmatik, tenhle roce jsem mela zanet mocovecho...

Myslíte si, že by mohlo jít o NÁDOR V HRUDNÍKU, KOSTI, PRŮDUŠEK NEBO NĚCO TAKOVÉHO?


Myslíte si, že dávkování Euthyroxu je v pořádku?

Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o názor – je mi 39 let, už mnoho let mám...

Myslíte si, že je nutná operace?


Myslíte si, že je to vážné? Matěj 20 let

Dobrý den, ještě k mým dotazům níže připojuji otázku. Jak jsem psal, že jsem...

Myslite si, že to fajn?

Dobrý deň, pred dvoma tYzdnami som bola na operácii bartoliniho cysty, celé...

Myslíte ze ještě porostu?


Myslíte že můj penis doroste


Myslíte že vůbec projdu lékařskou prohlídkou?

Dobrý den, nastupují do nové práce a ve výpisu karty jsem zjistila v krevním...

Myslíte, ze by bylo lepší přejít na předepsaný lék?


Myslíte, že by byla na místě i mamografie?

Dobrý den, chtěla bych se zeptat ohledně bolesti levého prsu. Asi před 4 roky...

Myslíte, že by byla nějaká možnost?

Dobrý den, již delší dobu mam tupou bolest na předposledním zebru dole, vlevo...

Myslíte, že by mě už paní doktorka pustilado práce?


Myslíte, že by mohlo jít o kvasinky?

Dobrý den , mam dotaz ohledně kvasinkové infekce/candidózy. Dá se nejak zjistit...

Myslíte, že bych mohla být těhotná?


Myslíte, že celou dobu bolest zad způsoboval pásový opar?

Dobry den, jiz 8 mesicu mam problem se zady hlavne v bederni casti. Bolest...

Myslíte, že dostanu menstruaci na 100%

je mi 14 let, výtoky mám asi dva roky, a prsa mi začaly růst asi taky nějak...

Myslíte, že je to ovulace?

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. 2.10.se mi rozjela silná menstruace (měla...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Genitalni opar pri menstruaci

Udelal se mi genitalni opar. Mam ho cca treti den,je hodne bolestivy. Do toho...

Křeče

Dobrý den, mívám cca 2x denně křeče v lýtkách, k tomu cca 2x do týdne i ve stehnech....

Strach ze tmy (nyktofobie) - jak ji léčit doma

mám strach ze tmy asi trpím takzvanou Nyktofobií vždy když zhasnu tak si tam...

Bolest zad

Dobrý den, Chtěla jsem se zeptat, již delší dobu mám velké bolesti zad. Především...

Zarudlý penis

Dobrý den uz nejakou dobu pozoruju na penisu zarudnuti nekdy min nekdy vic jen...

Pálení po orálním styku

Dobrý den, do po vánocích mě kámoška orláně uspokojila, prakticky okamžitě...

Bouličky na stydkém pysku


Zaľahnutie v uchu, znížené počutie po behu

Trpím asymetrickou obojstrannou percepčnou stratou sluchu, ktorá je klasifikovaná...

Loupe se kůže v uších

Dobrý den, už více jak rok se mi loupe kůže v uších a uši přitom svědí. Navštívila...

Argofan

Dobrý den,opět se na vás obrací s radou.Začala jsem užívat Argofan 75,první...

Menstruace je nepravidelná

Dobrý den,měla bych dotaz a sice,je mi 42 let ,3 děti a poslední rok mi začaly...

Krkání, karpální tunel

Dobrý den často krkám podstoupila jsem ted od listopadu vyšetření gastrofibroskopie...

Bolest kloubů, těhotenství 13+4tt

Dobry den, prosim o radu, jsem ve 13+4 t.tehotenstvi. a od soboty me zacly bolet...

Flek na jazyku

Dobry den, synovi 6let se tento flek objevil na jazyku.Nijak ho neboli. Mam...

Bolest zad a brnění obličeje

Dobry den mel jsem zablokovanou pater a částečně zatim me od toho pohla akupunktura...

Varikokéla - postup sledování

Dobrý den mám zjištěnou varikokélu jak často by se to mělo hlídat, aby nedošlo...

Opar konečníku?

Dobrý den, je mi66 let.Od 30 let jsem trpěl na opar předkožky genitálu.Od45...

Maxitrol mast a užívání

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jak dlouho po aplikaci působí mast Maxitrol....

Plynatost, nadýmání

V poslední době trpím na silné nadýmání, co je vhodné užívat?

Nález na kůži

Dobrý den, zhruba před rokem došlo v letních měsících nejspíš k zapaření mezi...

Reklama
Zavřít