Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Nádor

Marcel 21.10.2018

Dobry den, prosim o Vás názor z vysledku krve, mohlo by se jednat o rakovinu prostaty?
CEA-karcinoembr.ant. 7,3 0-5,0
PSA total 2,46 0-3,10
PSA volný 0,32
Index FSPA/PSA 0,13 0,25-0,55
Predem Vam moc dekuji za nazor.

Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Specializace: Praktické lékařství Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Velká Bíteš

Dobrý den. Nádorové markery, které se odebírají z krve diagnozu nestanovují, to je mylná představa laiků. Tyto markery pouze navozují pravděpodobnost, že by se mohlo jednat o změnu dané tkáně a navádí lékaře, aby vyšetřil tak, že rakovinu vyloučí. Jsou pacienti, kteří mají až do posledních chvil těžkého nádorového onemocnění markery v normě, a na druhé straně jsou pacienti, kteří mají tyto markery zvednuté i u normálního zánětu. Nádorové marky je dobré odebírat v průběhu léčby rakoviny ke sledování dynamiky, zda rostou - léčba nezabírá, zda klesají - léčba funguje. Ve vašem případě je máte takové, že pro jasnou diagnozu rakoviny nesvědčí, ale je potřeba provést další vyšetření, aby byla jistota. S velkou pravděpodobností budou po vás lékaři chtít, aby jste podstoupil vyšetření tlustého střeva a podrobnější vyšetření prostaty. Přeji jen dobré výsledky. S pozdravem Dr. Janoušková

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Nádor dutin
Dobrý den byl jsem na rtg dutin a mám zastrenou levou...
Nádor
Dobrý den, mám dotaz ohledně zdraví mé matky. Byl jí...
Nádor v oblasti močového měchýře
Dobrý den, dnes mi byl diagnostikovan nádor v močovém...
Nádor slinivky
Manželovi určili diagnózu nádor uprostřed slinivky...
Nádor mozku
Dobrý večer, mohu se zeptat co to znamená. Doktor mi...
Nádor jater
Dobrý večer, je mi 74-let a objevily my nádor na játrech...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Nadmuté břicho

Dobrý den,mám 8letého syna ,který si poslední zhruba 2 měsíce stěžuje téměř...

Nadmuté břicho

Dobrý den, pane doktore, přibližně 5 týdnů mám gastroenterologické problémy....

Nadmuté břicho

Dobrý den, už asi 3 dny mam tak nejak nafouklé břicho a nevim z čeho by to...

Nadmuté břicho, špatné dýchání

Dobrý den, již několik dní mám pocit nadmutého břicha, jako kdybych tam měla...

Nadočnicové oblouky

Dobrý den, Je mi 18 let a již asi půl roku mě trápí následující problém (viz...

Nádor

Dobrý deň, je možné, aby makroadenóm hrubého čreva metastazoval do pečene?

Nádor

Dobry den, absolvovala jsem magnetickou rezonanci bez kontrastní látky z duvodu...

Nádor

Prosím o informaci co je Chaplinův nádor. Děkuji

Nador

Dobrý den, mám prosbu. Byl jsem u urologa a v lékařské zprávě mám napsáno toto:...

Nádor

Prosím můžete mi odpovědět co znamená tahle věta:VYSOCE SUSP.TROMBÓZA SINUS...

Nador

Dobry den, chtela bych se zeptat. v dubnu jsem prodelala dve chripky a od ty...

Nádor

Dobrý den,ráda bych se zeptala můj děda prodělal epileptický záchvat s tím,že...

Nádor

Dobrý den, již nějaký čas trpím silnými především bodavými bolestmi. Neustále...

Nádor

Sedím dlouho u pc třeba 8 hodin.Myslíte si že už mám nádor?Sem takový unaveny.Je...

Nádor

Dobrý den, je mi patnáct let a mám podezření na nádor v mozku. Mám časté bolení...

Nádor

Dobrý den, byla jsem v červenci 2015 na operaci žlučníku. Měla jsem skoro každý...

Nádor

Dobrý den, mám dotaz ohledně zdraví mé matky. Byl jí nedávno zjištěn nádor v...

Nador

DObry den chci se zeptat za jak dlouho se muze vytvorit nador na mozku,jestli...

Nádor mozku

Dobrý den, pane doktore rad bych se vas zeptal jak pravděpodobné je mít...

Nádor na močovém měchýři

Dobrý den, mému 90-ti letému tatínkovi diagnostikovali nádor na močovém měchýři....

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest břicha na pravém boku a průjem

Dobrý den, jsem objednaná na operaci žlučníku, k občasnému píchání na právě...

Zlomenina th11 a th12

Dobrý den, mám zlomený obratel th 11 a th 12 bez dislokace, st .p. pádu na záda...

Antidepresiva a přibírání na váze

Dobrý den, chci se zeptat. Beru skoro 3 roky antidepresiva - velafaxin, dále...

Brnění prstů

Dobrý den, prosím Vás, už tak tři měsíce mi brní několikrát denně konečky prstů...

Boule na penisu

Dobrý den, mám dotaz. Shruba před měsícem jsem měl sex s mojí partnerkou,použili...

Dlouhodobě ucpaný nos

Dobrý den, moje manželka má dlouhodobě ucpaný nos, a kvůli tomu hůře spí a...

Trojklanný nerv

Dobrý den na magneticke mi našli v srpnu pozanelivy etiol a demylizačni plaky...

Pupínky na jazyku

Dobrý den, mám dva bolestivé a natekle jakoby pupinky s bílým středem po obou...

Křupání a bolest kloubů

Dobrý den, je mi 21 let a křupe mi snad každý kloub ( prsty, zappestí, ramena,...

Rakovina krku, problemy s krkem

Dobry den, je mi 26 let, pred rokem a pul jsem porodila dceru. Asi 5 mesicu...

Prejavila sa u mna po porode neurogenna tetania.

Dobry den, chcem s vami skonzultovat liecbu od mojej neurologicky. Prejavila...

Těhotenství a karpální tunely

Dobrý den. Už tak dva týdny mám problémy s brněním pravé ruky v oblasti zápěstí,...

Červenáni kůže

Dobrý den, mám problémy s cervenanim, svedenim a mirnym otokem kůže po intenzivním...

Rýma a pálení očí

Dobrý den, před již druhý den mám silnou rýmu, kterou léčím sprejem na rýmu,...

Angina

Dobrý den, měla bych dotaz ohledně mých častých angín, naposledy jsem mněla...

Játra

Dobrý den, chci se jen zeptat, zda lze při zvýšeném GGT v jaterních testech...

Vysoký tlak krevní

Dobrý den. Prosím o odbornou radu. Mé potíže začly minulý rok touhle dobou....

Zlomenina TH 12 a IV. metakarpu pravé ruky

Dobrý den, v září minulého roku jsem po pádu z kola prodělal kompresní zlomeninu...

Kýla

Dobry den chtela bych se zeptat jsem ve 12 tydnu tehotenstvi a mam brisni kylu,mela...

Přetrhané vazy v kontíku

Dobrý den, Chtěl bych Vás poprosit o radu. Při běhu jsem si zvrknul a následně...

Zavřít reklamu