Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Nález gynekologický

Trávení petra 22.8.2019

Dobry den,letos v kvetnu mi na preventivni prohlidce na gynekologii byla zjistena ve strevech premnozena e coli,ale zadne jine priznaky nez vysledky steru nemam.nic me neboli...a od te doby jsem jiz mela po sobe 3x antibiotika s cipkami a porad nulovy vysledek a po prvich antibiotikach se mi vytvorili bakterie i v puse.gynekolozka mi nyni doporucila vobenzyn na uzivani a rozhodla,ze uz zadna antibiotika a ze posle muj ster na vakcinologii,která potrvá 6 týdnu a pak teprve lecba.po dobu antibiotik jsem uzivala probiotika,nejakou chvili pila salvej a hermankovy caj,pila kefiry.chtela bych se vas prosim zeptat,zda souhlasite se stanovenou lecbou a co jeste mohu udelat pro to,abych byla uz konecne zase zdrava?!bylo by dobré držet i nějakou dietu?gynekolozka mi neni schopna nic vic rict nebo poradit nebo doporučit a já už jsem z toho nestastna a s partnerem nemáme žádný sexuální styk.moc dekuji za odpoved

Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková


Dobrý den. Váš dotaz rozdělím na dvě části. Za prvé: nález E. coli ve střevě je zcela normální a pokud nepracujete v potravinářství a nemáte klinické příznaky, tak není potřeba řešit. Stav se časem upraví sám. Doporučují se probiotika, případně vámi zmíněný Wobenzym. Pokud máte problém, tj. průjem, provede se výtěr ze stolice. Laboratoř určí typ E. coli a citlivost na antibiotika a následně buď bude daný typ E. coli v normě a průjem se upraví zdravou životosprávou, probiotiky, případně desinfekcí - Endiaronem, nebo bude daný typ E. coli patologický a pak dle citlivosti byste měla dostat antibiotika. Za druhé: nález E. coli v gynekologických cestách. To je zcela jiný problém. Ve vašem dotazu píšete, že máte přemnoženou E. coli ve střevech (odpověď 1), ale byla jste na gynekologii, tak předpokládám, že máte nález E. coli v gynekologických cestách. Pokud ano, tak podstatný je stěr z pochvy - jeli zde nález, který je mikrobiologií doporučen k přeléčení, měla jste dostat antibiotika celkově a lokálně (čípky, globule) a následně opět kontrola stěru na mikrobiologii. Pokud není vyléčení, nedoporučovala bych antibiotika více než 2x po sobě. Píšete, že se cítíte dobře, nic vás nebolí, tak je lepší vyčkat. Užívat probiotika, Wobenzym a čekat minimálně 4 týdny, často se s problémem imunita vyrovná sama. Další zatěžování antibiotiky nemá smysl, naruší se střevní a poševní mikroflóra. Teprve pokud je problém dlouhodobý, je řešení na vakcinologii a vytvoření vakcíny přímo na míru. Myslím, že se nemusíte nadměrně trápit, problém nepatří mezi velmi závažné a je řešitelný. Pohlavní styk s kondomem normálně mít můžete. Ještě poznámka: občas se stane, že si tělo na bakterie zvykne, stěr je pořád pozitivní, ale pacient je bez příznaků, v tomto případě hovoříme o chronickém bacilonosičství, bakterie zůstávají u pacienta trvale, stav se nedá léčebně řešit. Přeji rychlé uzdravení a doufám, že po pečlivém přečtení odpovědi vám budou jednotlivé postupný jasné. S pozdravem Dr. Janoušková

Související dotazy

Kolonoskopický nález
Dobrý den, prosila bych o vysvětlení tohoto textu v...
Sjögrenův syndrom, nález na plicích
Dobrý den mám diagnostikován sjögrenův syndrom, test...
Nález z gynekologie
Dobrý den, můžete mi prosím vysvětlit, co znamená tento...
Gynekologický nález
Prosím o odpovězení - za jak dlouho je znám výsledek...
Nález na čípku
Dobrý den, Chci se prosím zeptat, zda není nebezpečný...
Nález na čípku
Dobrý den, je mi 27 let a mám malé změny na děložním...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Nalez eeg

Dobry den chtela bych poradit ohledne dcery nyni ma 8 let asi od 18 mes.uziva...

Nález EEG

Dobry den, mela bych otazku, byla jsem v ramci migreny s aurou vysetrena na...

Nález eeg

Prosím o vysvětlení nálezu středně abnormní záznam pro opak. ostré vlny z pásma...

Nalez Echa

\Dobry den pane doktore co znamena tento nalez? Echo LS 48 AOasc33-34anulus...

Nález EKG

Dobrý den, chtěla bych se zeptat co znamená nález z EKG: Sinusový rytmus, TF...

Nalez Enterococcus faecalis v ejakulatu

Dobry den asi pred mesicem mi nahodou bylo v ejakulatu nalezana bakterie Enterococcus...

Nalez Enterococcus faecalis v ejakulatu

Dobry den, obracim se na vas opet. (Predeslou konvarzaci pripojiji na konec) Dnes...

Nález erytrocytů v krvi

Dobrý den, poslední dobou mám velké problémy s bolestí zad kolem páteře. Po...

Nález esofagogastroduodenoskopie

Dobrý den, dnes jsem byla na vyšetření žaludku a nerozumím lékařské zprávě,mohli...

Nález gastroskopie

Dobrý den, jsem po gastroskopii a prosím o vysvětlení jedné věty v nálezu:...

Nález gynekologický

Dobrý den, včera se mi objevil u vstupu do pochvy bolestivý červený pupínek....

Nález gynekologie

Dobry den, dnes jsem byla u sve gynekolozky a ta me odeslala k odbornikovi a...

Nález hpv

Dobrý den,mám hpv virus.V poslední době mám čírý výtok,který nezapáchá, běžné...

Nález HSIL

Dobrý den, chci se zeptat, jakým způsobem probíhá konsiliární vyšetření, na...

Nález HSIL


Nález HSIL na děložním čípku

Dobry den. Bylo mi u me gynekolozky diagnostikovano 5HSIL. Chtela bych se zeptat...

Nález koků v pochve

Dobrý den, při stěru z pochvy mi byla zjištěna přítomnost koků, musim na kultivaci....

Nález krve v moči

Dobrý den,při preventivní prohlídce mi byla zjištěna mikroskopická hematurie...

Nález krve v moči

Dobrý den, prosím o zhodnocení biochemického vyšetření moči. Podle zprávy...

Nález krve ve stolici

Dobrý den. Mám takový problém s krví ve stolici, Je mi 17 let, tak jsem docela...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Otok po artroskopii kolena

za jak dlouho by mel zmizet otok po artroskopii kolena a odstraneni menisku.

Jak dlouho je průkazné THC v krvi a moči


Zarudnutí krku

Zdravím, objevila jsem dceři (5 let) náhodou v krku (vzadu, když udělá ááá,...

Konizace - zánět děložního čípku

Dobrý den, v prosinci 2013 jsem byla na pravidelném stěru z děložního čípku,...

Jatra

Dobrý den,dovoluji si Vás poprosit o vyjádření ohledně dg.steatoza jater.játra...

Bolest v nose

Dobrý den, chtěla bych se zeptat už delší dobu mě hrozně bolí v obou nosních...

Bolest hrudníku

Dobry den, chtela jsem pouze doplnit svuj dotaz, tykajici se bolesti v hrudniku....

Veliké boule na obličeji

Dobrý den, používala jsem Skinoren (včera jsem ho vysadila) protože jsem ho...

Hlenovitá stolice u kojence

Dobry de, mam 6 měsíčního chlapecka s zacli sme s příkrmy a byl trochu zatuhly...

Bolesti zad, brnění prstů rukou

Dobrý den, je mi 31 let a jsem na mateřské dovolené. Už přes rok trpím na bolesti...

Bolest po operaci žlučníku

Dobry den, prosim mam dotaz.Jsem 7měsicu po operaci žlučniku.Mam nezhojene jizvy...

HODNOTY ODBĚRŮ KRVE

Dobrý den, byli jsme se synem (4,5 roků) na dalších odběrech kvůli lepku...

Zmena velikosti zornicek

Dobry den, v poslednich 2-3 dnech jsem zpozoroval, ze se mi meni velikost obou...

Tetanovka

Za jak dlouho se dava tetanovka po kolika letech.Doktorka mi porad tvrdi ue...

Budím se každou noc kolem třetí hodiny


Pálení, bolest nártů, štípání nejvíce v noci

Dobrý den, pane doktore, nenašla jsem tu neurologii, pže jinak bych se asi zeptala...

Nález z MR, L5/S1

Dobrý den. Můžete mi, prosím, vysvětlit nález z MR? Spondylosis def., faset.změny...

Opaření ruky horkou vodou

Oparila sem si ruku cerstve uvarenou vodou z konvice. Ihned sem chladila ale...

Rizikovost operace karp.tunelu


Únava, žluté bělmo

Dobrý den, ráda bych se zeptala, dneska jsem zjistila , že mám nažloutlé...

Reklama
Zavřít