Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Nález z gastroskopie

Petra P. 29.6.2016 redakce uLékaře

Dobrý den. Prosím Vás o vysvětlení pojmu z gastroskopického vyšetření (můj pan dr. bohužel neřekl) a nějaké rady co mě může trápit. Mé problémy začly bolestí kyčle, v hýždi, třísle. S obavami jsem zašla k obvodnímu, protože moje babička zemřela na osteosarkom v kyčli, nebo této oblasti. Rtg. kyčlí v pořádku, LS páteře mírný posun(náklon) vpravo, biochemie, krev, moč v pořádku. Závěr doktora ochablé svalstvo, celková únava z péče o dceru.. Na výsledky jsem ale čekala týden a do té doby možná z nervů, jsem přestala mít chuť k jídlu a za ten týden zhubla 2 kila. Po tomto se přidaly bolesti v nadbřišku pod levými žebry, taktéž žeber vzadu, obdobně mírněji i v pravo, bolest žaludku, časté říhání, pocit hořka v krku. Začla jsem mít strach z rakoviny slinivky. Byla jsem odeslána na sono břicha, kde krom malé korové cysty na pravé ledvině nález normální. Kvůli občasným pocitům zimnice nebo horka nabrána krev na štítnou žlázu, v pořádku. Jak tomu ale bývá, na veškerá vyšetření se čeká a můj strach a problemy se prohlubovaly. Další úbytek váhy, nechuť k jídlu, bolesti v prostřed nadbřišku a vlevo, na hrudi u hrudní kosti a také v oblasti hrudní páteře. Také občas bolest levého ramene. (mám také od dětství skoliozu a pred 10 lety objevena chondrosa L5, je mi 34 let a mám 3 letou dceru porod císařem, měřím 160 cm, váha před problémy 45 kg) Další odběry krve v pořádku a gastroskopii cituji: přístroj volně zaveden do jícnu, kde sliznice klidná, junkce v 35 cm ostře ohraničena, kardie je inkompetetní, žaludeční sliznice přechází cípatě ve sliznici jícnu. V žaludku sliznice jemná, lesklá, růžová, řasy se přiměřeně rozvíjí, antrum klidné, jezírko čiré, pylrus okrouhlý domyká, v bulbui v d II normální nález. V inverzi kardie netěsní, sliznice fornixu je klidná. Vzaty excise z D II. Závěr inkompetence kardie jinak do D II normální nález. A na to se chci zeptat co prosím přesně znamená pojem ostře ohraničená junkce? To tak má být, nebo je to nějaká změna k špatnému? Je možné, že veškeré obtíže způsobuje ta netěsnost (beru Helicid) nebo je to ještě v souvislosti s páteří a strachu z nemoci? Občas při strachu mám vzít Lexaurin. Nebo je na vině obávaná slinivka? Ještě me čeká rtg plic a srdce a možná i ct břicha, nevím kdy. A výsledky krve imunol. k vyloučení MAS. Ještě doplním že nepiji, kouřila jsem asi rok před 4 roky, celkovy ubytek váhy od konce dubna 3 kg, stolice pravidelná, nekdy tuhá málo piji, domácí test na okultní krvácení negativní a chuť k jídlu někdy je a jindy vůbec. Občasné svalové tiky po těle a nyní ještě bolest v pravém boku v předu i vzadu vázaná spíše na pohyb. V noci me nic netrápí. Omlouvám se za tak rozsáhlý popis. Moc děkuji za přibližné vysvětlení pojmů a obtíží.

Odpovídá:

MUDr. Nela Šrámková


Dobrý den, nález z gastrokospie lze hodnotit jako celkem příznivý, ostře ohraničená junkce je jen popis přechodu jícnu a žaludku. Pouze Vám mírně nedomyká svěrač mezi jícnem a žaludkem, který může způsobovat navracení kyselého obsahu ze žaludku do jícnu (tzv. gastroezofageální reflux). Helicid tedy berte nadále, pozor na jeho užívání, vždy nutno nalačno, aby mohl zafungovat na kyselinu v žaludku, jejíž produkci redukuje. Ke slinivce se nelze vyjádřit, vyčkejte na CT břicha, pokud je v plánu. Úbytek váhy spatřuji v tom, že pravděpodobně na vrub nechutenství příliš potravy nepřijmete. Zkuste spíše menší porce, častěji za den,i kvůli refluxu. Vyhnout se ostrým pálivým jídlům, omezit kofein, hodně tekutin, redukovat stres, ten se také ve velké míře může podílet na zhoršení obtíží. Přeji hezký den a brzké uzdravení.

Související dotazy

Inkompetence kardie a opakovaná gastroskopie
Dobrý den, škodí častá gastroskopie? Nález mám stále...
Gastroskopie
Dobrý den, byl jsem vyšetřen na gastroskopii. Ve zprávě...
Gastroskopie
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na vyšetření žaludku-...
Gastroskopie
Dobrý den mohu se prosím zeptat - moc tomu nerozumím...
Gastroskopie
Dobrý den, > obracím se na Vás o vysvětlení gastroskopického...
Gastroskopie
Dobrý den,moc vás prosím o přeložení zprávy z gastroskopie, Pasáž...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Nález z endoskopu

Dobrý den, prosím o informaci co znamená. Mám problém se vstřebáváním vitamínu...

Nález z CT

Můžu poprosit o vysvětlení nálezu.V úrovni C5/6 v.s.hernie disku paramediálně...

Nález z CT

Dobrý den, prosím o vysvětlení nálezu z CT:L3/4 - mírná ventrolistéza L3 o 3...

Nález z CT

Dobrý den, prosím o vysvětlení nálezu - Dorzální hernie disku L5/S1 s kalcifikací...

Nález z CT páteře

Dobrý den,chtěla bych požádat o vysvětlení nalezu CT-Schmorluv uzel dolní...

Nalez z cytologie

Dobry den, pred tremi tydny jsem byla na kontrole na gynekologii a rovnou mi...

Nález z cytologie

Dobrý den pane doktore, chtěla bych se zeptat, zda by jste mi vysvětlil můj...

Nález z drtg

prosím byla jsem poslana na rengen bolesti zad a jde mi bolest a do nohy . nerozumím...

Nález z EEG

Dobrý den, dnes jsem obdržela výsledky EEG mého 9-ti letého syna,které jsou:...

Nalez z EEG

Dobry den, v roce 2011 mi byla diag. panicka porucha. Již skoro 3 roky jsem...

Nález z gynekologie

Dobrý den, můžete mi prosím vysvětlit, co znamená tento nález z gynekologie?...

Nález z kolonoskopie

Dobrý den, prosím jen o vysvětlení pojmů. Vyšetření na gastroenterologické...

Nález z kolonoskopie

Dobrý den, absolvovala jsem kolonoskopii s výsledkem-hemorhoidy II.st.,zevní...

Nález z lékařské zprávy

Prosím o vysvětlení lékařské zprávy.Závěr internisty:subhilosne vpravo se...

Nález z mag.rezonance

Dobrý den chtěla bych vysvětlit popis mag.rezonance.hypertrofie žl.vazu,ve výši...

Nález z magnet. rezonance

Prosím zdvořile o popis z nálezu MR, zda se jedná o vyhřezlé plotýnky, či jen...

Nález z magnetické rezonance

dobrý den , přišel mi nález z magnetické rezonance a vůbec tomu nerozumím :...

Nález z magnetické rezonance (doporučení pro další léčbu)

Dobrý den, níže uvádím popis nálezu z MR krční páteře a prosím o vysvětlení...

Nález z magnetické rezonance bederní páteře

Prosím o vysvětlení následujícího nálezu z magnetické rezonance LS a dolní Th...

Nález z magnetické rezonance mozku

Dobrý den, byla jsem se synem (dva a půl roku) na MR mozku.Měl při porodu otok...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Hlen v stolici

Dobrá den, můj syn má 20 měsíců a v podstatě od narození má průjmovitou stolici...

Problém s uchem

Doborý den, asi tak půl roku mám v uších "díru", jde o roztahování...

Macmiror complex 500

Dobrý den, chtěla bych se poradit, možná něco vysvětlit. Po preventivní kontrole...

Pohlavní nemoci

Dobrý den, před osmi týdny jsem měl styk s rizikovou osobou. Pohlavní chráněný...

MUDr. Jiří Růžička

Praktický lékař pro dospělé

MUDr. Eva Mlčáková

Praktický lékař pro dospělé

Když moře léčí rány

Již staří Egypťané používali slanou vodu k léčení ran. Teprve ve dvacátém století...

Problém s předkožkou


Náhlá bolest u srdce, malátnost

Dobrý den, je mi 19 let. Ráno jsem byl naprosto v pořádku a první hodinu mě...

Radon v domech a na pracovištích zvyšuje riziko rakoviny plic

O možném negativním vlivu radonu na lidské zdraví se mluví již dlouho, avšak...

Krváení z konečníku


Bolest C páteře

Dobrý den.Už rok marodim z vyhřizlou plotýnkou krční páteře a utlakem nervu...

Hojení rány může trvat týdny i celé roky aneb Co můžete ovlivnit sami

Než se vdáš, tak se ti to zahojí. Oblíbené úsloví našich babiček nás mnohdy...

Kouření a allkohol v těhotenství

Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat... zjistila jsem, že jsem těhotná. Vzhledem...

Problém s tuhnutím těla při nervozitě

Dobrý den, můj problém spočívá v tom, že pokud znervózním například z nějakého...

Angina

Dobry den, asi pred 10ti dny me zasalo skrabat v krku. V pondeli me zacala...

Opakující se bolesti břicha

Dobrý den, pane doktore. Obracím se na Vás s problémem, který mě trápí skoro...

Kousnutí hmyzem

Dobrý den , dceru včera něco kouslo pod ucho . Nesvědí to , nebolí , jenom je...

Atherom za uchem


Inzerce
Poslat e-mailem
{}
Inzerce
×