Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

NASH syndrom, doplnění otázky č.222287

Trávení Marek Š. 13.2.2017 redakce uLékaře

Doplněňující otázka k odpovědi http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/poradna-link-222287
Děkuji za odpověď, ale mám jisté výhrady.
Paní lékařka konstatuje, že hodnoty jsou v normě, ale ALT 1.86 přece není v normě, norma je cca 0.7, i glykémie 5.74 je mírně vyšší. Že hladovění (i nedobrovolné) není dobrá cesta, ale naopak může zhoršit stav steatozy, to už nyní vím, proto jsem to v dotazu uváděl - ne jako úspěšné hubnutí, ale jako potenciální rizikový faktor rozvoje NASH. Můžete se prosím na otázku znovu podívat?

Odpovídá:

MUDr. Magdalena Žáková


Dobrý den, Váš dotaz bude automaticky předán do konzultační ambulance. Nicméně, přečetla jsem si Váš původní dotaz a příslušnou odpověď a sdílím názor paní doktorky - FUNKCE jater je dle uvedených jaterních testů (které jsou jen lehce zvýšené nad stanovenou normu) normální. Tj. NASH syndrom (nealkoholická steatohepatitida) není pravděpodobný, i když do budoucna bohužel nelze jeho rozvoj při již přítomné steatoze zcela vyloučit. Co se týká glykemie, hodnota je hraniční a pokud máte obavy z cukrovky, v první řadě bych opakovala vyšetření glykemie, případně provedla oGTT (orální glukózový toleranční test). S pozdravem MUDr. M.Žáková

Odpovídá:

MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie Pracoviště: Fresenius Medical Care - DS, Praha

Vážený pane Marku, pokud máte pochybnosti týkající se diagnózy nebo léčby, doporučuji Vám v rámci tzv. second opinion vyhledat jinou hepatologickou, resp. diabetologickou ambulanci a domluvit se na kontrolních vyšetřeních, které buď potvrdí nebo vyloučí dosavadní závěry. S pozdravem, MH.

Související dotazy

Cervikobrachiální syndrom
Dobrý den, dva měsíce trpím bolestí, hlavně v klidových...
Kartagenerův syndrom
dobry den, muj pritel ma kartageneruv syndrom.dle...
Premenstruační syndrom
Dobrý den, Chtěla bych se zeptat jestli se žlučníková...
Nefrotický syndrom
Dobry vecer.Moje dcera se uz 4 roky leci na nefroticky...
CB syndrom
Dobrý den, prosím Vás, chci se zeptat, co se dá dělat,...
Můžu z masturbace dostat syndrom karpálního tunelu?
dobry den, muzu z masturbace dostat syndrom karpalniho...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Nasazení HA

Dobrý den, užívala jsem 6 let HA Yadine. Kvůli zd.obtížím jsem měla 3 měsíční...

Nasazení HA 3 dny po skončení MS

Dobrý den, antikoncepci Lyndinette 20 jsem nasadila 3 dny po skončení menstruace....

Nasazení HA uprostřed cyklu

Dobrý den, psala jsem tento dotaz: Dobrý den, začala jsem brát HA Yadine ne...

Nasazení HA uprostřed cyklu

Dobrý den, začala jsem brát HA Yadine ne v době menstruace, ale v polovině cyklu....

Nasazení hormonální antikoncepce

Dobry den, za par dnu se mi dostavi menstruace a ja zacnu brat HA Lunafem....

Nasazení hormonální léčby po operaci štítné žlázy.


Nasazení retaineru (drátu zevnitř zubů) po roce od sundání fixních rovnátek

Dobrý den, před rokem mi ortodontistka sundala po dvou a půl letech fixní rovnátka...

Nasazení rovnátek s vytržením horní čtyřky

Dobrý den, před třemi lety mi sundali rovnátka, nic méně se vznáší hrozba znovu...

Nasedlo Vám na uroinfekt ještě běžné nachlazení

Dobry den, v pondeli jsem dostala atb.Furolin na zanet moc.cest, ktere jsem...

Nasezní antikoncepce, ztracený tampon

Dobrý den, problémy jsou tři. Po konzultaci s gynekoložkou jsem začla užívat...

NASIL NANO INTIMA

Dobrý den, chystám se koupit si tekuté mýdlo NASIL a intimní gel NASIL NANO...

Násilí

Jsem těhotná, a když jsem šla večer domů, neznámý muž v kukle mě shodil na zem,...

Násilí u zubaře

Dobrý den, minulý týden mě večer začala bolet osmička vlevo dole (ještě není...

Nasilne fyzicke pocity a domyslavost

Dobry den chcem Vas poprosit o radu. Uz som Vam pisala aj za moju tetu a tento...

Naskakující pupence a svědění uší

Hezký den, nevím vůbec, zda moje dva problémy souvisí... Posledních pár dní...

Nasládlá chuť v puse

Dobry den už pátým dnem mám nasládlou chuť v ústech, hlavně při pití obyčejné...

Následek mononukleozy?

Dobrý den před 2 měsíci jsem prodělala inf. mononukleozu a i když držím dietu...

Následek otřesu mozku?

Dobrý den, syn (12 let) před rokem ve škole upadl ze stoje na zadní část hlavy...

Následek po obstřiku kostrče

Vážený pane doktore, dovolte mi Vás požádat o radu, dodnes jsem nezjistil...

Následek po obstřiku kostrče

Vážený pane doktore, dovolte mi Vás požádat o radu, dodnes jsem nezjistil...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Krevní tlak - vyšší systolický a nižšší diastolický.

Dobrý den, mám takový problém. Je mě 49l, nekuřák, abs., jím zdravě, pohyb sice...

Nemožnost početí

Dobrý den, před osmi měsíci jsem vysadila HA z důvodu otěhotnění. Ale menstruaci...

Silná menstruace


Glykemický šok?

Dobrý den, babička 71 bere inzulin 3x denně. Občas když si píchne inzulin,...

Bolest žeber


Vleklá rýma

Dobrý den,mám 4,5 měsíční dceru,kterou od 1měsíce trápí zadní rýma,která nelze...

Bolest třísla

Dobrý den mám takový problém když dělám sed-lehy tak mě pokaždé začne bolet...

Bolest hlavy v kombinaci se zalehlým uchem a rýmou

Dobry den Jsem petr je mi 21 let. Tento tyden jsem byl pracovně v berouně,...

Opakovaná vlčí zrna

Dobrý den, je mi 21 let a již rok a půl trpím na rozsáhlé záněty víček (vlčí...

Dexona injekce


Bolesti kloubů, vyrážka.

Dobrý den, můj problém začal minulý rok, kdy mě v září začalo pobolívat koleno,...

Vertigo a bradykardie




Červené fleky v tříslech

Červené fleky v tříslech viz foto co to může být . Vůbec to nepálí a nebolí....

Bolest v uchu


Tmavé fleky kůže


Panická porucha a její projevy


Ekzem na krku

Dobry den, Uz zhruba 14 dni jsem lehce zahleneny, potrebu kaslat nemam, v praci...

Samovolný orgasmus

Dobrý den, trpím na samovolný orgasmus a poprvé, když se projevily jeho účinky...

UZ

Dobrý den, byla jsem na UZ močového systému, vzhledem k nálezu mikroskopické...

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×