Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Násilí u zubaře

Zuby Michaela 6.12.2016

Dobrý den, minulý týden mě večer začala bolet osmička vlevo dole (ještě není ani z části venku, jen je vidět bílý hrbolek pod dásní), protrpela jsem si noc bez spánku a druhý den to již bylo lepší a v noci jsem pak i vklidu spala a nic mě nebolelo už. Ale ve středu to lehce oteklo a trochu se to ještě ozvalo, no ve čtvrtek jsem již pusu otevřela asi na 3 cm, snažila jsem.se tedy čelist nenamahat, jenže problém se zhoršil a já pusu neotevřu téměř vůbec. Cca 1,5 cm pouze, takže se ani nenajím moc. Byla jsem teď u mojí praktické lékařky a ta mi řekla, ze je to buď uzlina od té osmičky nebo sliná žláza a říkala, ať si zajdu k zubaři. Také mi dala antibiotika na ten otok a zánět. Můj dotaz zní, co mi budou na zubním asi dělat, když ani neotevřu pusu? Mám ze zubařů panicky strach a děsím se, aby čelist od sebe nervali násilím.
Nutno dodat, že v lednu 2016 jsem měla čelist rozkoplou od koně napůl (pravá půlka trčela ven úplně, doktor mi ji vrátil a dal mi fixaci v podobě sdratování čelistí k sobě na 4 týdny). Jenže už to je přes 11 měsíců a vykopnutou ven jsem měla pravou stranu čelisti, nerozumím teda tomu, proč mám teď otok a problémy s tou pravou. Asi to spolu nesouvisí.
Na závěr tedy zopakuji můj dotaz, zda je možné, že by mi čelist někdo rval od sebe násilím, nebo je to jen moje děsivá představa. Děkuji

avatar-placeholder
Odpovídá lékař:

Dobrý den,
na Váš dotaz odpovídám - v medicíně si nikdy nepomáháme násilím. To, že to u...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Odpovídá lékař:

MUDr. Jaromír Piskáček

Specializace: Stomatochirurgie, Stomatologie‎ Pracoviště: Dental clinic Dr. Piskáček, Praha - Anděl

Dobrý večer,
Jak vám jíž odpověděla praktická lékřka, použití hrubé síly se nebojte -...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Strach ze zubare
Dobrý den mám opravdu panickou hrůzu ze zubaře. Mé...
Platby u zubaře
Dobrý den, chtěla bych se zeptat: asi 1,5roku jsem...
Analgosedace u zubaře
Dobrý den, chtěl bych se zeptat na možnost analgosedanci,...
Potřebuji zubaře
Hledám zubaře, u svého jsem byl odregistrován, odštípl...
Násilí
Jsem těhotná, a když jsem šla večer domů, neznámý muž...
Strach ze zubaře
Dobrý den, můj dotaz se netýká přímo mně , ale mého...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Nasazení hormonální antikoncepce

Dobry den, za par dnu se mi dostavi menstruace a ja zacnu brat HA Lunafem....

Nasazení hormonální léčby po operaci štítné žlázy.


Nasazení retaineru (drátu zevnitř zubů) po roce od sundání fixních rovnátek

Dobrý den, již jsem Vám jednou psala myslím v září tohoto roku. Je mi 40 let,...

Nasazení rovnátek s vytržením horní čtyřky

Dobrý den, před třemi lety mi sundali rovnátka, nic méně se vznáší hrozba znovu...

Nasazení zubní korunky

Dobry vecer, omlouvam se, ze pisi bez diakritiky. Mam dotaz. Byla jsem ve stredu...

Nasedlo Vám na uroinfekt ještě běžné nachlazení

Dobry den, v pondeli jsem dostala atb.Furolin na zanet moc.cest, ktere jsem...

Nasezní antikoncepce, ztracený tampon

Dobrý den, problémy jsou tři. Po konzultaci s gynekoložkou jsem začla užívat...

NASH syndrom, doplnění otázky č.222287

Doplněňující otázka k odpovědi http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/poradna-link-222287 Děkuji...

NASIL NANO INTIMA

Dobrý den, chystám se koupit si tekuté mýdlo NASIL a intimní gel NASIL NANO...

Násilí

Jsem těhotná, a když jsem šla večer domů, neznámý muž v kukle mě shodil na zem,...

Nasilne fyzicke pocity a domyslavost

Dobry den chcem Vas poprosit o radu. Uz som Vam pisala aj za moju tetu a tento...

Násilné přetažení předkožky

Dobrý den, když bylo synovi asi půl roku, tak naše pediatrička bez našeho vědomí...

Naskakující pupence a svědění uší

Hezký den, nevím vůbec, zda moje dva problémy souvisí... Posledních pár dní...

Nasládlá chuť v puse

Dobry den už pátým dnem mám nasládlou chuť v ústech, hlavně při pití obyčejné...

Následek mononukleozy?

Dobrý den před 2 měsíci jsem prodělala inf. mononukleozu a i když držím dietu...

Následek otřesu mozku?

Dobrý den, syn (12 let) před rokem ve škole upadl ze stoje na zadní část hlavy...

Následek po obstřiku kostrče

Vážený pane doktore, dovolte mi Vás požádat o radu, dodnes jsem nezjistil...

Následek po obstřiku kostrče

Vážený pane doktore, dovolte mi Vás požádat o radu, dodnes jsem nezjistil...

Následek poranění či zánětu žil ?

Přeji krásný den. Trápí mě bolest v pravém lýtku. Většinou se to ozve při běhání....

Následek škrábání

Dobrý den, mám problém s takovou vyrážkou nebo co to je. Vždy, když me něco...