Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Následky "odblokování" krční páteře

Záda, páteř Václav 18.12.2018

Dobrý den,chtěl bych se poradit ohledně neurologických problémů.Koncem roku 2017 jsem bral dva měsíce blokátory PP na pálení žáhy.V lednu mě párkrát chytla křeč do chodidla(léky prý mohly způsobovat i nedostatek minerálů).V únoru jsem byl pro bolesti hlavy taky na odblokování c-páteře.Druhý den začaly problémy.Nepříjemné až bolestivé bodání a křeče po těle,hlavně v rukách a nohách i prstech,pocit těžkých nohou,občas záškuby svalů hlavně v lýtkách.V průběhu března jsem měl zejména brnění a pálení chodidel,znovu pocit těžkých rukou a nohou.V dubnu se stav začal upravoval,pocit těžkých rukou a nohou se vyskytl občas(jednou za pár dní),občas byli ještě křeče a píchání nohou.Koncem dubna a začátkem května jsem měl zase brnění nohou a záškuby svalů(lýtko,stehno,břicho,záda,ruce,v obličeji,ne jazyk).To se poté začalo také zmírnovat a v červnu se vyskyt opět občas pocit těžkých už jen nohou,který vždy přešel.Od začátku jsem se obával nějak ALS nebo Kenedyho choroby.Absolvoval jsem řadu vyšetření od začátku problémů-na jaře MRI mozku,krční,hrudní,bederní,,páteře-bez patologie,Evokované potenciály SEP(medianus tibialis)-v pořádku,EMG kondukční-v únoru a dubnu-v normě,EMG jehlová-8x negativní od začátku února co mám potíže.Na neurologii mě dali na zklidnění organizmu začátkem července slabá antidepresiva.Sem tam mám ještě někde po těle pokaždé jinde záškub svalu(chodidlo,lýtko,stehno,záda,rameno nebo v obličeji) ale daleko méně, problémy se zlepšily celkově.Před 14-ti dny jsem absolvoval osmé jehlové emg od začátku letošního února-vpichy ze všech končetin včetně krku,obličeje,jazyka.Chtěl bych se poradit s panem primářem Šigutem,již jsem s ním řešil,myslíte že po tolika vyšetřeních a 11 měsících je pravděpodobnost že by ještě mělo dojít v rozvoji onemocnění z okruhu MND tedy malá? Děkuji Václav

Odpovídá lékař:

MUDr. David Folprecht


dobrý den, u vás je zde nejspíše ta spojitost s "odblokováním" krční páteře, tahle příšernost může způsobit velmi vážné trvalé poruchy a potíže, takže bych chtěl opravdu všechny lidi před tímto varovat, RHB páteře spadá jen do rukou skutečného odborníka, a to zásadně formou měkkých technik a správně prováděného strečinku, jakékoliv škubání a kroucení krkem může být cestou do pekel... takže bych se znova zaměřil jen na tu MR krční páteře, pokud tam nic nebylo vidět, pak je váš stav zřejmě způsoben tím že krční páteř stále nějak přetěžujete a poškozujte nevhodnou zátěží, sportem či prací, čehož se musíte vyvarovat a věnujte se odborné RHB a poraďte se fyzioterapeutem co a jak správně dělat a co nedělat, o čemž bohužel nepíšete vůbec nic... to je prosím základ a žádné záhady v tom opravdu nehledejte, pokud máte podezření na nedostatek minerálů a vitamínů, tak si nechte odebrat jednu zkumavku krve k vyloučení alergie na lepek, děkuji za dotaz.

Odpovídá lékař:

prim. MUDr. Vladimír Šigut

Ambulance neurologie a myoskeletární medicíny Krnov

Dobrý den Václave
Asi nedopatřením přistál Váš dotaz opět u mne. Myslím, že je to minimálně potřetí. K tomu co uvádíme nemohu v tuto chvíli nic nového dodat. Výsledky, které z neurologických vyšetření, MR vyšetření a EMG uvádíte opravdu dle mne v tuto chvíli nemoci z okruhu onemocnění předních rohů míšních zcela vylučují. Jedná se o zvýšenou nervosvalovou dráždivost, mohou k tomu přistupovat nějaké změny vnitřního prostředí- koncentrace prvků draslíku, chloridů, soli, hořčíku v krvi, ale laboratoř je jestli jsem rozuměl také normální, takže půjde o tzv spasmofili, které je i při norm koncentraci těchto prvků. Vyvarujte se stimulačních látek včetně kofeinu a theinu. Funkční poruchy včetně blokád páteře je často potřeba i tzv manipulací ošetřit, ale jako píše pan doktor, je to výkon pro lékaře zběhlého v technikách myoskletární medicíny a také po vyšetření těmito technikami by Vám měl lékař určit vhodný systém další RHB. Necílená a násilná cvičení k cíli také nevedou. Protože Vaš nálezy a Vaše potíže již vidím poněkolikáté- myslím že Výš současná hlavní problém je psychice- vytvořil jste si zasunutou , zafixovanou obavu z neexistující choroby a je potřeba se zmařit na toto- vedle navrženého např Schultoza psychorelaxačního trénínku , pohyb na čerstvém vzduchu každý den zkoušet i fyzicky organismu nenásilně zatížit- Dále bude potřeba asi již navštívit odbornou pomoc psychologa ev poradit se i u psychiatra i na vhodné nastavené léků na uvolnění úzkosti pod.
Zdravím dr. Šigut

Související dotazy

Bolest krční páteře a pravé ruky
Dobrý den, mám bolesti krční pátěře a pravé ruky....
Bolest krční páteře
Dobrý den,již několik let trpim bolestmi hlavy krční...
Bolesti hlavy a krční páteře
Dobrý den , prosím o radu a pomoc. Mám dlouhodobé...
Bolesti krční a hrudní páteře
Dobrý den krční a hrudní páteř Prosím o vysvětlení...
Bolest hlavy od krční páteře
Dobrý den, zlobí mi krční páteř, což je asi v mém...
Bolest hlavy a krční páteře
Dobrý den, již několik let mám bolesti hlavy a krční...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Následek mononukleozy?

Dobrý den před 2 měsíci jsem prodělala inf. mononukleozu a i když držím dietu...

Následek otřesu mozku?

Dobrý den, syn (12 let) před rokem ve škole upadl ze stoje na zadní část hlavy...

Následek po obstřiku kostrče

Vážený pane doktore, dovolte mi Vás požádat o radu, dodnes jsem nezjistil...

Následek po obstřiku kostrče

Vážený pane doktore, dovolte mi Vás požádat o radu, dodnes jsem nezjistil...

Následek škrábání

Dobrý den, mám problém s takovou vyrážkou nebo co to je. Vždy, když me něco...

Následek šlápnutí na mořského ježka

Asi pred 5 roky, jsem byl v Chorvatsku a slapnul na morskeho jezka. Kousek jsem...

Následek úrazu páteře

Dobrý den, před rokem jsem při úrazu utrpěla frakturu obratle L4 AO A2, bez...

Následky

Dobrý den, mám synovce(19)po těžké autonehodě.Po převozu do nemocnice, kdy byl...

Nasledky

Kdyz bylo memu synovi 9 mesicu, byli jsme na dovolene, kde jsme absolvovali...

Následky

dobrý den mému synovi je 13 let a přišel jsem na to že masturbuje a to již delší...

Následky angíny

Dobrý den! Chci se pozeptat! Už měsíc ležím v nemocnici po astmatickém záchvatě,...

Následky antibiotik

Dobrý den, Prosím měla bych dotaz, včera jsem dobrala antibiotika Zinnat 500mg...

Následky boreliozy

Dobrý den, prodělala jsem Boreliozu v květnu . Borelioza byla přeléčena Doxybenem...

Následky braní antibiotik

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, pokud jsem brala dvoje antibiotika, nejprve...

Následky CMP

Zdravím ,mam dotaz ohledne zdravotniho stavu me maminky,je ji 64let a zruba...

Následky Dic

Dobrý den, po porodu se u mě projevil DiC. nakonec vše dobře dopadlo a bylo...

Následky dlouhodobé silné migrény

Dobrý den, zajímá mě, zda dlouhodobá silná migréna, bez aury, v častých intervalech...

Následky dlouhodobě zvýšeného počtu bílých krvinek

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jaké efekt má na lidské tělo dlouhodobě zvýšený...

Následky dlouhodobého užívání projímadel

Dobrý den, Obracím se na Vás s poněkud problematickým dotazem. Několik let...

Následky epidurální anestezie

dobrý den mám problém se zády.Před 2roky jsem porodila chlapečka a nechala jsem...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest klíční kosti


Křeče v zadním stehnu - 75 letá paní

Dobrý den, maminka (75 let) měla včera večer silné křeče v zadním stehnu, zbledla....

Úraz kolene - natržený přední křížový vaz

Dobrý den, před více jak 4 týdny jsem si při volejbalovém dopadu vyvrátila koleno,...

Dlouhodobá bolest v krku

Dobrý den, již přes měsíc se trápím s problémy bolesti v krku. Začalo to...

Plicní embolie?

Sem asi rok a půl po bliní embolii a oboustaným plicním infarktu.Jemi 32 Léčba...

"Kapičky lásky"


Alergie zřejmě potravinová

Už přes 5 měsíců mě trápí svádění po celém těle. Ke svědění se přidá vyrážka(na...

Křupání v čelisti

Je mi 21 let.Mám již několik let problém s čelistí na pravé straně. Když otevřu...

Bolest hlavy

Dobrý den, za poslední 2 měsíce se mi asi 3x stalo ze sem mel při vstupu do...

Absurdní vtíravé myšlenky

Dobrý den. Už je to třetí týden, co zažívám opravdu muka. Začalo to tím, že...

Postinor nežádoucí účinky

Dobrý den, chtěla bych se zeptat po jak dlouhou dobu po užití postinoru se můžou...

Stres a nedostatek času

Dobrý den, jsem v ne zcela jednoduché situaci, žiji pod permanentním velkým...

Sex po genitálním oparu

Dobrý den, chtěla bych se vás zeptat, za jak dlouho po lečení genitální oparu...

Bolest kloubů a svalů

Dobrý den,už cca 4 roky mě bolí klouby,svaly.Měla jsem vyšetření na boreliózu,revmatismus,ale...

Bolest v uchu při letu letadlem

Dobrý den, mám takový problém. Minulé léto jsem byla poprvé na dovolené letadlem...

Antidepresiva Mirtazapin

Dobrý den, cca rok trpím nespavostí, usínám několik hodin, některé noci jsem...

Nachlazení v těhotenství

Dobrý den, jsem 10+3 těhotná. Od začátku těhotenství jsem byla již dvakrát nachlazená,...

Alkohol po slepáku

Dobry den jsem 3 tydny po laparoskopické operaci slepeho střeva a chystám se...

Nárok na biologickou léčbu u nádoru ledviny

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jaká jsou kritéria pro biologickou léčbu?...

Bílé pupínky na okraji předkožky

Dobrý den, už dlouho mám na okraji předkožky bílé pupínky. Nijak nesvědí, nepálí...