Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Následek po obstřiku kostrče

Lukas . 14.4.2016 redakce uLékaře

Vážený pane doktore, dovolte mi Vás požádat o radu, dodnes jsem nezjistil jakým způsobem se zbavit nepříjemného pocitu při sezení. Po opakovaném obstřiku kostrče z obou stran došlo ke "stažení - zmenšení" pravého hýžďového svalu, které přetrvává tři roky. Plocha pravého sedavého hrbolu je menší. Na pravém hýžďovém svalu stále cítím při sezení nepříjemný pocit, který částečně eliminuji např. sezením pravé strany na peněžence či telefonu. Kostrč začala bolet po intenzivním in-line bruslení, dále následkem slabých břišních svalů v kombinaci svalnatých nohou po působení 10let v lehké atletice (běhání 1500m), bolest trvala intenzivně 2,5 roku. Nakonec jsem prodělal úspěšnou denervaci-odstranění posledního článku kostrče, což mi výrazně ulevilo od bolesti a kostrč necítím. Zmiňovaný obstřik jsem absolvoval před operací a ihned se projevil tento "problém", po obstřiku jsem cítil dva dny pálení v konečníku a následně zmenšení pravého hýžďového svalu. Podotýkám, že skutečně se jev projevil po obstřiku, celkem byli 3 obstřiky, každý z obou stran kostrče. Lze prosím Vás po třech letech "obnovit" a vrátit sval do normálního stavu? Předem Vám děkuji za odpověď. S pozdravem Lukáš

Odpovídá:

MUDr. Jiří Marek


To je opravdu otázka. Možné to sice je, ale pokud byl obstřik chemicky tak negativní, že totálně zrušl nerv, pakne. Ale to nebývá často, většinou lze pracovat na tom, aby buď obnovil svoji funkci( což opět moc neslibuji), případně pracovaly jiné nervové pleteně v té oblasti, aby se sval opět probudil. Podobné situace řeším v době před operací a před obstřiky, aby podobná situace nenastala. Znamenalo by to ale najít schopného fyzioterapeuta( nebo lékaře "aktivně fyzioterapeuticky" pracujícího. Bude třeba současně řešit příčinu nyní již minulých bolestí kostrče, obnovit postavení pánve, cíleným cvičením současně začít pracovat a postupně obnovit svalové vazby v této oblasti( nejen uvedený problém) a současně se zlepšení rozebrat a případně i zlepšit ergonomické podmínky při práci i mimo práci. Jedno bez druhého nefunguje dostatečně.

Související dotazy

Následek po obstřiku kostrče
Vážený pane doktore, dovolte mi Vás požádat o radu,...
Bolest kostrče
Dobrý den celý den mě trápí bolest na konci kostrče...
Bolest kostrče
Už dlouho mívám bolesti v oblasti kostrče (viz příloha)....
Zhoždění kostrče
Dobrý den. V prosinci jsem spadla na led, na kostrč....
Bolest kostrče
Dobrý den, chci se zeptat z čeho mužu mít bolesti kostrče....
Bolest kostrče
Dobrý den, jsem po operaci tenkého střeva půl roku....

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Nasedlo Vám na uroinfekt ještě běžné nachlazení

Dobry den, v pondeli jsem dostala atb.Furolin na zanet moc.cest, ktere jsem...

Nasezní antikoncepce, ztracený tampon

Dobrý den, problémy jsou tři. Po konzultaci s gynekoložkou jsem začla užívat...

NASH syndrom, doplnění otázky č.222287

Doplněňující otázka k odpovědi http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/poradna-link-222287 Děkuji...

NASIL NANO INTIMA

Dobrý den, chystám se koupit si tekuté mýdlo NASIL a intimní gel NASIL NANO...

Násilí

Jsem těhotná, a když jsem šla večer domů, neznámý muž v kukle mě shodil na zem,...

Násilí u zubaře

Dobrý den, minulý týden mě večer začala bolet osmička vlevo dole (ještě není...

Nasilne fyzicke pocity a domyslavost

Dobry den chcem Vas poprosit o radu. Uz som Vam pisala aj za moju tetu a tento...

Naskakující pupence a svědění uší

Hezký den, nevím vůbec, zda moje dva problémy souvisí... Posledních pár dní...

Následek mononukleozy?

Dobrý den před 2 měsíci jsem prodělala inf. mononukleozu a i když držím dietu...

Následek otřesu mozku?

Dobrý den, syn (12 let) před rokem ve škole upadl ze stoje na zadní část hlavy...

Následek po obstřiku kostrče

Vážený pane doktore, dovolte mi Vás požádat o radu, dodnes jsem nezjistil...

Následek škrábání

Dobrý den, mám problém s takovou vyrážkou nebo co to je. Vždy, když me něco...

Následek úrazu páteře

Dobrý den, před rokem jsem při úrazu utrpěla frakturu obratle L4 AO A2, bez...

Následky

Dobrý den, mám synovce(19)po těžké autonehodě.Po převozu do nemocnice, kdy byl...

Nasledky

Kdyz bylo memu synovi 9 mesicu, byli jsme na dovolene, kde jsme absolvovali...

Následky

dobrý den mému synovi je 13 let a přišel jsem na to že masturbuje a to již delší...

Následky angíny

Dobrý den! Chci se pozeptat! Už měsíc ležím v nemocnici po astmatickém záchvatě,...

Následky antibiotik

Dobrý den, Prosím měla bych dotaz, včera jsem dobrala antibiotika Zinnat 500mg...

Následky boreliozy

Dobrý den, prodělala jsem Boreliozu v květnu . Borelioza byla přeléčena Doxybenem...

Následky braní antibiotik

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, pokud jsem brala dvoje antibiotika, nejprve...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Vyrasky na varlatech


Chřipka: rychle přichází, pomalu odchází.


Bolest pod žebry


Křupání v hrudníku při nádechu


BHP není karcinom


Tehotenstvi

Dekuji Vam moc za velmi rychlou odpoved. Ten test je tedy pozitivni? Mam se...

Snížení bílých krvinek


Podkožní bulka v třísle


Dřívější menstruace při antikoncepci


Jak ochránit zahradu a dvorek před klíšťaty?




Mgr. Marie Rupcová

Zařízení klinické logopedie

MUDr. Zdeňka Pustková

Praktický lékař pro dospělé

Čtyři tipy na cvičení proti bolesti zad


Otok hráze nebo hemoroid?


Bolestivý vřed na horním patře


Klinická výživa nabízí pestré možnosti využití


Hnědé skvrny v oblasti podbrisku.


Syfilis?


Možnost otěhotnění


Inzerce
Poslat e-mailem
{}
Inzerce
×