Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Nástup učinku antidepresiv - úzkosti

Psychiatrie dana 7.4.2016

Dobrý den, jsou to 2 roky co jsem byla léčena lékem Itakem tetanii.Zabral za cca 3 týdny a po roce jsem vysadila.Co čert nechtěl, tak asi měsíc po vysazení - v září 2015- měl manžel autonehodu.manžel v pořádku, druhá osoba zemřela.až na prvotní šok, jsem byla dá se říct v pohodě.Do chvíle než letos v únoru přišlo manželovi obvinění-i když dle znal.posudku a závěru pol. za nehodu nemohl a žádná pravidla sln.provozu neporušil. Po tomto jsem silně znervoněla a asi tak za 3 týdny jsem navštívila PL, který mi opět nasadil Itakem 20mg.Když ani po 3 týdnech nenastalo zlepšení, lék změnil na Asentra 50 1 denně.Asentra mi nedělala dobře - bušení srdce,cukání svalu, pocení, infarktové stavy.Tak jsme po týdnu přesli zpět na Itakem 20 mg.Dnes je to 15.den a opět zatím žádné zlepšení - až na to, že spím celkem normálně.Jinak mě pořád trápí ta nervozita,stavy uzkosti u srdce a na hrudi, denodenní bolesti hlavy, třes rukou a nohou, nechutenství.Mám brát ještě Frontin 0,25 2 denně, ale za těch 14 dní jsem měla pouze 2.Vím, že jsou návyková, tak je raději nechci moc užívat.Krev v pořádku.Situace s obviněním ještě není vyřešena, soud je zatím v nedohlednu, ale mě už ten muj stav ničí, psychika trpí.Jsem objednaná k psycholožce.
Chtěla bych prosím radu ohledně léčby, jestli Itakem ještě zabere, popř jak dlouho to ještě může trvat.Nebo po čase zvolit jiný lék - který by neměl moc vedl.učinku. např.pribírání na váze? A hlavně by zabral.Poprvé mi seděl výborně, ani jsem nevěděla, že něco beru.Ted si nadávám,že jsem vůbec vysadila.Od unora jsem shodila cca 6kg.
Děkuji moc za odpověd a mějte se pěkně.

avatar-placeholder
Odpovídá lékař:

Dobrý večer, Dano, Váš dotaz předávám odborníkovi z oboru psychiatrie, který Vám odpoví j...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Odpovídá lékař:

MUDr. Miroslav Sekot

Specializace: Psychiatrie, Psychoterapie Pracoviště: Hélio - centrum pro duševní zdraví

Dobrý den,
chápu, že máte veliké starosti, a že toto je důvodu , proš se necítitl dobře....

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Antidepresiva
dobry den ,děkuji za odpověd ,užívám cipralex a předtím...
Antidepresiva
Dobry den ,chtěla bych se informovat jaky je rozdíl...
Antidepresiva při RS
Dobrý den, mám RS 10 let na začátku asi půl roku jsem...
Antidepresiva
Dobry den spolykala jsem pred 15 minutami 6 antidepresiv...
Antidepresiva
Dobry den, beru Itakem 11 tydnu a pri potizich Rivotril,...
Antidepresiva
Dobrý den, obrátila jsem se na Vás ještě s jednou prosbou....

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Nástup dítěte do školky a psychika

Dobrý den, ráda bych se zeptala na Váš názor a radu, co dělat. Mé dítě nastoupilo...

Nástup do zaměstnání a zdravotní problémy

Dobry den Jsem po operaci stitne zlazy skoro 7let. Vsechnh vysleeky pri odchodu...

Nástup menstruace

Dobrý den. Mám dotaz ohledně nástupu menstruace. Zbývají mi v platíčku 2 prášky,...

Nástup menstruace po porodu

Jsem 11 měsíců po porodu a stále jsem nemenstruovala. Těhotenské testy jsou...

Nástup menstruace po styku a prerušení užívání HA

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda je možné otěhotnět po nechráněném styku...

Nastup menstuace po vysazeni HA

Dobry den,vysadila jsem antikoncepci a ihned po 2 dnech krvacim velmi silne...

Nastup na materskou

Dobry den, planuji miminko ,ale delam na rizikovem pracovisti, praciji s nozem...

Nástup na mateřskou

Dobrý den, ráda bych se zeptala na jednu složitost. Termín porodu mám 1.2.2009....

Nástup puberty

Dobrý den... Chci se zeptat na běžné fáze puberty... je to docela dost trapné......

Nástup puberty

Dobrý den, mám problém s velikostí svého penisu.. Při erekci má 12cm a to je...

Nástup účinků antikoncepce

Dobrý den, po delší pauze jsem začala opět užívat antikoncepci (Zoely). Předpokládám,...

Nástup účinku antikoncepce - jsem chráněná?

Dobrý den, beru svojí první HA. Menstruace přišla kolem 2 ráno, ale pilulku...

Nástup účinku Apo moclob

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat za jak dlouho začne Apo moclob naplno účinkovat.Přešla...

Nástup účinku Depo Provera

Dobrý den, v pondělí mám jít na ijekci Depo Provera. Chtěla jsem se zeptat,...

Nástup účinku HAK Jeanine

Dobrý den,chtěla bych se zeptat,kdy začíná působit pilulka Jeanin když začínám...

Nástup účinku při přechodu na jinou antikoncepci

Dobrý den,přešla jsem z prášků Minerva na prášky Sylviane a měla jsem 7 denní...

Nastupuji na léčbu radiojodem po odstraněni ŠZ

Dobry den. Chtela bych,spise,Potrebovala bych vedet. Nastupuji na lecbu radiojodem...

Nastydnutí - zhoršená výslovnost

Dobrý den, mam zajímavý problém a nevím, jestli to je vůbec možné, ale asi...

Nastydnutí a zánět dutin

ORL dotaz Dobrý den, před více než týdnem jsem byla vystavena studenému větru,...

Nasycené mastné kyseliny

Dobrý den, jakým mechanizmem zvyšují nasycené mastné kyseliny náš cholesterol?