Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Navazují na již zodpovědný dotaz #318938

Vnitřní lékařství Anna 15.3.2019

Dorby den ,navazují na již zodpovědný dotaz #318938 .Byla jsme u svého praktika a tam mi bylo řečeno že neví co s vrácenou bolesti prstu a ,,pálením,,po jejich natažený před 6 týdny .Chtěl mi dát neschopenku .Nevím jestli si nemám zajít na chirurgii pro dlahu jak mi radila paini doktorka v nemocnici při vzniku úrazu.
Děkuji za odpověď

Původní dotaz:
Pacient: Dorby den je to 6tydnu co jsme si narazila 3 a 4 prst na levé ruce .Cca po měsíci bylo vše ok ale 5 týden po úrazu mě začal 3 prst pálit a občas i bolet při různých činnostech .To trvá už dva týdny .Nejsem si jistá jestli je to normální nebo si mám zajít k lékaři .Při prvním vyšetření a rtg byla diagnóza natažené prsty .
Děkuji za odpověď

Předchozí odpověď lékaře:
Dobrý den, paní Anno, bez vyšetření lze těžko říci. Může jít o souvislost jak s úrazem či obtíže nesouvisející. Rozhodně je vhodné primárně vyšetření praktikem, pokud by bylo po tomto vyšetření potvrzeno podezření na souvislost s naražením pak je dle konkrétního nálezu možné zkusit prsty imobilizovat dlažkou nebo naopak aplikovat některé formy fyzikální léčby, léčbu nesteroidními revmatiky apod., případně si nechat poradit kontrolním ortopedickým(traumatologickým) vyšetřením. Ale je také možné, že to s úrazem nesouvisí a je příčina jiná - kožní, zánětlivá, revmatická, atd.. Toto vše lze posoudit, až dle konkrétního nálezu (omezení pohybu, otok, zarudnutí, horkost prstu, atd.).

avatar-placeholder
Odpovídá lékař:


Dobrý den, k Vašemu původnímu dotazu se bohužel nedostanu. Ale pokud v úvodu potíží byl úr...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Odpovídá lékař:

MUDr. Milan Navrátil


Musí být provedeno řádné chirurgické nebo ortopedické vyšetření prstu, posouzení hybnos...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Dysfagie po tonsilektomii
Dobrý den, naše dcera (22let) je měsíc po operaci odstranění...
Léky a jejich kombinace
Dobrý den, mám takový dotaz a možná i problém. Beru...
Otoky DK
mám bolesti nohou bolí to od vnitřních kotníků po chodidlo...
Cysty vaječníku
Dobrý den, Chtěla bych se zde dozvědět něco více...
Bolest kolene
Dobrý den,asi před 17 lety jsem měl po úrazu operované...
Nález v prsu
Dobrý den, dnes jsem se polekala na mamografu, tak...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Návaly vzteku

Dobrý den pane doktore. Potřebovala bych pomoci s chováním našeho 11ti měsíčního...

Návaly vzteku

dobrý den. mám 27-letou dceru,která v poslední době mívá z ničeho nic silné...

Návaly vzteku po otřesu mozku

Dobrý den paní doktorko, minulý podzim (konec října 2014) jsem utrpěl středně-těžký...

Návaly, bušení srdce, mírně pocity úzkosti

Dobrý den,jsem skoro dva roky v přechodu,je mi 49 let,mívám často návaly,bušení...

Návaly, motání hlavy, nevolnost

Dobrý den, je mi 23 a poslední týden trpím návalem horka, ke kterému se přidá...

Návaly, pálení kůže, akné

Dobrý den, chtěla bych poradit a předem Vám děkuji :-) Z ničeho nic mi začalo...

Návaly, pocity horka a náhlé zimy

Dobrý den, poslední dobou se mi několikrát stalo, že mě z ničeho nic polilo...

Návaly,třes rukou a studený pot

Dobrý den je mi 22 a před 4 měsíci jsem přestal kouřit pomocí elektronické cigarety...

Návaly.

Dobrý den pane doktore, mám dotaz, doktor mi předepsal activelle, v příbalovém...

Navázání nové antikoncepce

Dobrý den, rok jsem neužívala antikoncepci. Pak mi na měsíc doktorka napsala...

Naveus flammeus nebo-li oheň, hemangiom

Dobry den, pisu ještě jednou ohledně amnialnich pruhu co mám zjištěné, první...

Naviculare med.u 12ti letého syna

Dobrý den,ráda bych se zeptala ohledně dnešního nálezu na rtg,prosila bych o...

Navigovaný obstřik pod CT

Dobrý den, jsem 2 dny po navigovaném obstřiku pod CT ke kořenu S1. Byla...

Navrácení metabolismu do původního stavu po užívání kortikoidů

Dobrý den, prodělala jsem toxoalergickou reakci, která vznikla poté, co mi...

Navrácení předkožky

Dobrý den, mám dotaz, zda je možné nějakým zákrokem navrátit odoperovanou předkožku...

Navrácení řidičského průkazu

Dobrý den Chtěl jsem se zeptat,v roce 2012 jsem prodělal epileptický záchvat...

Návrat angíny

Dobry den, jsem tyden po doleceni anginy antibiotiky avsak prede dvema dny mi...

Navrat bolesti bricha

Dobrý den, v posledním asi týdnu mě začala trápit bolest břicha nejčastěji...

Návrat do ČR a covid-19

Dobry den, rada bych se zeptala, za Vase poradna muze vydavat ruzna potvrzeni,...

Návrat do práce

Dobrý den pane doktore, zajímal by mě Váš názor. Nyní jsem podle PMS i UZ 9+4,...