Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Názor a možná léčba na nález MR

Chirurgie páteře sponečka . 18.1.2011

Dobrý den,mám prosím dotaz zda mi můžete říci Váš názor a možnou léčbu na nález MR páteře. Páteřní kanál je v úrovni 3/4 výrazně zúžen artrotickými změnami intervertebrálních kloubů až na 7mm.V úrovni L2/3 je kanál rovněž mírně zúžen na 12mm.Mícha je fyziologické šíře,intenzity a struktury,bez ložiskových změn.Mícha končí u L1.Terminální vlákna kaudy jsou beze změn.Ploténka L3/4 se vyklenuje dorsálně 3mm.ale při úzkém kanále tlačí na durální vak i odstupy obou kořenů L4.Ploténka L4/5 se vyklenuje dorsálně a parasagitálně doleva až 6mm a tlačí na odstup kořene L5 vlevo.Ploténka zasahuje i do foramina L4/5 vlevo,kde irituje kořen L4I.sin. V této úrovni je durální vak přetažen adhezemi dorsálně a doleva. Fibrosa zasahuje zleva až ke kořeni L5.který je do ní částečně zavzat. V úrovni L5/S1 se plotna vyklenuje dorsálně 2mm,bez tlaku na durální vak či kořeny. Závěr:Zúžení kanálu v úrovni L3/4 výraznou artrosou intervertebrálních kloubů. Dorsální protruse plotny L3/4.která při úzkém kanále tlačí na durální vaka odstupy obou kořenů L4. Postoperační fibrosa přetahuje v úrovni L4/5 durální vak dorsálně a doleva a zasahuje i ke kořeni L5,který do sebe částečně zaujímá. Dorsální a levostranná parasagitální herniace plotny L4/5 s tlakemna kořen L5 vlevo.Herniace zasahuje i do foramina L4/5 vlevo,kde irituje kořen L4I.sin.Nevýznamná dorsální protruse plotny L5/S1. Omlouvám se zda jsem udělala chybu při opisování nálezu. Jsem po dvou operacích-L4/5 a to 11/1993 a 3/1994. Mám nyní velké bolesti do celé levé nohy a již i do pravé(začínající).Mohu spát jen na zádech,potom mám ale problémy se zvednout. Prosím mohu Vás požádat o názor co se dá dělat??? Na Neurochirurgii jsem objednána ke konsultaci v únoru. Děkuji za odpověď,nashledanou Helena.

Odpovídá:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, je faktem, že opakovaně operovat se neurochirurgové už dost zdráhají, protože tvorba srůstů kazí jejich práci a pacienti stejně mají potom bolesti. Navrhovala bych vám sice vydržet do konzilia, ale kontaktovat lékaře na ambulanci léčby bolesti, kontakty zde: http://www.linkaprotibolesti.cz/index.php?id=0500 . Pracují tam vyškolení odborníci, kteří by vás mohli zbavit bolestí, alespon dočasně, třeba se další operace uskuteční a bude úspěšná. Držím vám pěsti. Hezký den.

Související dotazy

Nález na MR mozku a krční páteři
Dobry den, prosila bych o laicky popis vety z MR C...
Nález na MR
Dobrý den,byla jsem nedávno na vyšetření MR mozku a...
Nález na MRi páteře
Dobry den prosim vas o zhodnoceni MR zasilam Vam prilohu....
Kolonoskopický nález
Dobrý den, prosila bych o vysvětlení tohoto textu v...
Nález MR
Dobrý den, prosím Vás o vysvětlení nálezu z MR. Rozsáhlejší...
Vysvětlení nálezu na MR kolene
Dobry večer, chcela by som sa opytat, co znamena tento...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Název léku

Obracím se na Vás s prosbou o název léku proti nespavosti, který obsahuje Melatonin.Zároveň...

Název teto pilulky ?

Dobrý den pane doktore mám dotaz ohledně teto pilulky na obrázku. Pilulku jsem...

Nazloutla tekutina z penisu

Dobrý den, mám přítelkyní a jsme sexuálně aktivní a stalo se dvakrát že krvacela...

Nazloutlé oči

Dobrý den, mám gillbertův syndrom. Už tak rok mám nažloutlé bělmo(hodně) a...

Náznak další nemoci

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli výsledky krevních testů které uvedu...

Naznak sinistroskoliozy lehce snizený mop L5/S1 chondroza disku

dobry den mam dotaz byla jsem na rtg a nalez jen naznak sinistroskoliozy susp....

Náznak skoliózy

Dobrý den, mohla bych poprosit o přeložení nálezu na RTG. Náznak pravostr....

Názor

Dobrý den, jsem léčena na invazivní duktální tumor prsu. Ráda bych...

Názor

Dobrý den, jsem léčena na invazivní duktální tumor prsu. Ráda bych Vás...

Názor

Dobrý den před měsícem jsem upadla na lyžích,diagnoza natržený zadní křížový...

Názor lékaře

Dobrý den,v roce 1996 jsem měla úraz kolene-zlomenina hlavice tibie.V roce 2002...

Názor lékaře - těhotenství

Dobrý den, mám dotaz: PM byla 4.6.2015, 7.7. hCG 198, 16.7. hCG 1512, 21.6....

Názor lékaře na zdravotní židle

Dobrý den, chtěl bych znát názor lékaře z oboru na zdravotní židle. Nechci jmenovat...

Nazor na lekare

Dobry den,nekolik let jsem chodila k vybornemu gynekologovi i presto,ze jsem...

Názor na lékaře

Dobry den,nekolik let jsem chodila k vybornemu gynekologovi i presto,ze jsem...

Názor na liečbu

Dobry den prosim vas chcel by som sa spýtať v pondelok mam ist na 17 r vyšetrenie...

Nazor na muj nalez na CT

Prosim o vysvetleni meho nalezu na CT. Jiz nekolik let mam problem s bederni...

Názor na můj zdravotní stav kolene

Dobrý den. Jelikož mi nikdo nedokáže poradit, rozhodla jsem se napsat o radu...

Názor na psychický stav,možná diagnostika

Dobrý den pane doktore,žádám vás o radu co dělat v mém případě.Mé psychické...

Nazor na RTG snimek panve

Dobry den pane doktore, dotaz se tyka mého pritele. Mel problémy s bederni...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Skladování HA NuvaRingu


Oční kapky - těhotenství a kojení


Poštípání hmyzem


Mnohočetné obtíže


Tmavě hnědý výtok


MUDr. Miroslava Horníková

Ordinace revmatologie

Bylinné čaje zklidní váš spánek


Přípravek Heart tonic


Bolest za krkem

Dobrý den, mám problém s tupou bolestí za krkem. Asi před 5 dny jsem si...

Píchání u srdce při nádechu


Vitaminy


MUDr. Michal Fišara

Praktický lékař gynekolog

Bílá skrvna okolo znaménka


Asi pred tydnem se mi zvetsila uzlina v levem podpazi

Dobry den. Asi pred tydnem se mi zvetsila uzlina v levem podpazi,neni nijak...

Poškozené nervy


Rezistence v podbřišku


Antidepresiva


Mírné píchání v pochvě


Může užívání Detralexu maskovat krvácení z kolorektálního karcinomu?


Svědění pohlavních orgánů


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×