Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Nebrat další ATB bez základního vyšetření !!!

Imunita Karel 21.5.2019

Dobrý den, Je nám s přítelkyní 22 let a máme dlouhodobé problémy. Začalo to někdy v září, kdy přítelkyně opakovaně trpěla silnými záněty močového měchýře, při kterém se vyskytovala i krev v moči s velkou bolestí v podbříšku. Doktor předepsal antibiotika, jenže po dobrání antibiotik se problém opakoval. Tahle situace se opakovala ještě asi pětkrát s tím, že přítelkyně mívala i čepy na krku. Já byl bez potíží. Asi v lednu přítelkyně měla velký infekční opar, na který opět dostala antibiotika. Následně jsem začal mít problémy i já, projevovalo se to neustálým pálením při močení a občasným svěděním žaluda. Zašli jsme oba na urologii na vyšetření moči a nic nám nenašli. Poslali nás oba na stěry z močové trubice, kde jsem já neměl opět žádný nález. Přítelkyně měla však nález: zlatý stafilokok četně, asi 3 druhy streptokoka, ueroplasmata, candida. Nevím, jestli si toho doktorka nevšimla, ale mluvila převážně o těch ueroplasmatech. Dala mě i přítelkyni antibiotika (DoxyHexal) na 3 týdny a ještě nějakou mastičku proti svědění, které nás občas trápilo. Po aplikování masti svědění přestalo. Po dobrání antibiotik jsem měl nadále stejné potíže, tedy pálení močové trubice při čůrání. Přítelkyně již tyto problémy spojené s pálením močové trubice neměla. Nadále však byla velmi unavená a častokrát se jí dělaly koutky u pusy. Nyní oba zkoušíme i alternativní léčbu pomocí plazmového generátoru. Pálení při močení však u mě neustále přetrvává. Dnes měla přítelkyně (asi po 3 měsících) krev při ranním močení a trpí velkou bolestí v podbříšku. Ochranu při sexu nepoužíváme. Děkuji za každou radu, která by mohla vyřešit náš dlouhodobý problém.

Odpovídá lékař:

MUDr. David Folprecht


dobrý den, bohužel všechno špatně, pokud dochází k opakovaným zánětům, je potřeba ihned provést základní vyšetření z krve, tedy sedimentaci, krevní obraz, CRP, cukr, jaterní testy, funkce ledvin, štítnou žlázu, pro jistotu vyloučit žloutenku či HIV positivitu a to samozřejmě před nasazením těch druhých či třetích antibiotik !!! prosím vás trvejte na tom, zajděte si k jinému lékaři stav konzultovat a dovyšetřit, když se k tomu třeba na gynekologii nemají, od toho máte své praktické lékaře atd., nenechte se odbýt bez potřebného vyšetření, každý takový stav má většinou nějaký důvod, jinak k těm opakovaným infekcím nedochází !!! takže zajít konečně na ty odběry, zkusil bych nasadit léčbu pro kvasinkám a plísním, protože ty se většinou do močového systému po léčbě antibiotiky dostávají nejčastěji, tedy třeba Mycomax 150 v tabletách na užívání, kvasinky se někdy v moči těžko prokazují, takže tento problém může být přehlédnut, ale po nasazení léčby proti kvasinkám poznáte během pár dní velkou úlevu, pokud nepomůže nic, nechte se odeslat na internu či imunologii, ale hlavně každého varujte před "kýblem" antibiotik bez pořádného vyšetření, když tedy někteří lékaři holt postupují nezodpovědně a laxně, děkuji za dotaz.

Odpovídá lékař:

MUDr. Marcela Vorlíčková


Dobrý den, doplnila bych imunologické, alergologické vyšetření. Vzhledem k opakované léčbě antibiotiky by bylo vhodné dlouhodobě /cca rok/ ve vyšší dávce užívat probiotika. V době infekce je vhodná sexuální abstinence nebo je nutné používat ochranu, aby nedocházelo k přenosu infekce.
Dle výsledků imunologického vyšetření by bylo vhodné nasadit imunomodulační léčbu eventuelně autovakcínu.

S pozdravem MUDr.M.Vorlíčková

Související dotazy

Vyšetření po ATB terapii
Dobrý den, při gynekologickém vyšetření (výtěr) byla...
Střevní potíže po ATB
Dobrý den, před týdnem syn ( 2.roky a 4 měsíce) prodělal...
Už neberu antikoncepci
dobrý den chci se v dubnu mi začaly měsíčky 5.4 do...
ATB
Dobrý večer paní doktorko, mám jednoduchý dotaz. Beru...
Atb
prominte že zase otravju ale potřebuju slyšet nazor...
ATB
Dobrý den paní Blahnáková, dnes je to třetí den co...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Nebolestivé zvětšené uzliny

Dobrý den co signalizují zvětšené uzliny ktere NEJSOU bolestivé ani při pohybu...

Nebolestivý flek na zadní straně stehna

Dobrý den, objevila jsem na zadní straně stehna fialový flek o průměru cca...

Nebolestivý hrbolek na dásni

Dobrý den, zhruba 2 měsíce mám na horním patře na dásni polotvrdý nebolestivý...

Nebolestivý útvar na penisu

Na předkožce žaludu jsem objevil malou kuličku o velikosti hrášku, která mi...

Nebolestivy vyrustek na vnitrni strane tvare

Dobry den, Zhruba pred tydnem jsem v ustech objevila nebolestivy vyrustek...

Nebolestivý výstupek na žaludu

Dobrý den, zhruba před dvěma týdny se mi na žaludu objevil nebolestivý "výstupek"...

Neboliaci ekzem

chcel by som sa spytat ci by nemohlo ist o pohlavnu chorobu asi pred mesiacom...

Nebolnost při prvním použití antikoncepce Dienille

dobrý den, chtěla jsem se poradit, včera jsem si vzala první prášek antikoncepce...

Neboslestivé pohyblivé malé bouličky v prsu

Dobrý den ,prosím o radu ,je mi 38.let a mám 2.děti věk 11-15. které jsem kojila...

Nebraní HA po pauze

Dobrý den, pane doktore, potřebovala bych poradit ohledně jednoho problému....

Nebyl jsem 3 roky u zubaře

Dobrý den, mám hrozný strach ze zubařů a již jsem nebyl 3 roky u zubaře a nyní...

Nebyla jsem dlouho u zubaře

Dobrý den,nebyla jsem už asi 11 let u zubaře,chytil mě zadni zub (jelikož v...

Necekana menses

Dobry den,prosim vas,z duvodu pobytu u more jsem vynechala sedmi denni pauzu...

Necekane krvaceni

Dobry den, je mi 23 let...27.9 mi zkoncila menstruace a vcera7.10 jsem zacala...

Necelé dva týdny mě trápí suchá kůže kolem vagíny

Dobrý den, necelé dva týdny mě trápí suchá kůže okolo vagíny ,u lékaře jsem...

Necelý měsíc mě trápí sucho v ústech a a časté močení

Dobrý den, necelý měsíc mě trápí sucho v ústech a a časté močení. Glykemii...

Necelý týden mne trápí bolest v oblasti žaludku

Dobrý den, necelý týden mne trápí bolest v oblasti žaludku - objevuje se uprostřed...

Necementovaná tep kyčle - nemocenská

Dobrý den,mám dotaz.Mám necementovanou tep kyčle..Jak dlouho mužů narodit když...

Necetne arytmie

Dobry den, obracim se na vas s dotazem tykajici se srdecni arytmie, trapi me...

Necisty sex

Dobry den, mam 29 rokov a este stale som panna. Skusala som mat sex s priatelom,...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest nohou společně s vysokým tlakem

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na tento problém. Před rokem mi zjistili zvýšený...

CT L4/5 a L5/S1

Dobrý den byla jsem na CT páteře a toto mi napsali : - 5 volných obratl. těl...

Diagnoza N872 - delozni čípek

Dobrý den, chtela bych se zeptat...pred cca sesti tydny, jsem byla na konizaci...

Releas pately a zabroušení chrupavky (chondropatie pately)

Dobrý den, jsem měsíc po releasu pately a zabroušení chrupavky (chondropatie...

Bolest z levého nadočnicového oblouku

Dobrý den, před týdnem mi začaly bolesti levého nadočnicového oblouku. Bolesti...

Zánět močových cest

Dobrý den,asi před 3 lety jsem byla na chirurgickém zákroku s močovou trubici(úzká),vše...

Pohlavní nemoci


Tlak v trojuhelniku

Dobry den, mela bych dotaz ohledne traveni. Pred vice jak jsem snedla po dlouhe...

Bolesti po zlomenině bérce

Dobrý den jsem 7den po operaci zlomeniny kostí v koleni mám tam tři šrouby a...

Rec.moč.infekce

Dobrý den, před rokem a půl v březnu jsem poprvé v životě onemocněla zánětem...

Plynatost, hlad po jídle, Crohnova choroba

Dobrý den, obávám se, že budu mít asi komplikovaný dotaz, nicméně zkusím...

Plané neštovice rekonvalescence


LS sy

Dobrý den, pár týdnů mě trápila menší bolest v oblasti pravé hýždě Při špatném...

Bederní páteř, vertigo

Dobrý den, Trpím již několik let bolestmi zad. Letos jsem byla v pracovní...

Bolesti končetin

Dobrý den před lety jsem měl boreliozu. Pak jsem rok byl v pořádku a poté při...

Tmavé fleky kůže


Přeříznuté šlachy nebo nervy na zápěstí ?

Dobrý den, mám takový delikátní problém, absolutně nevím co s ním.. je mi jasné...

Skleroza aorty


Bolest a zatvrdnuti v miste piercingu na jazyku

Dobrý den! :) Ráda bych se zeptala. Mám piercing jazyka 6 let. Někdy se stalo,...

Stav po lumbální punkci


Reklama
Zavřít