Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Nedostatek vitamínu D

Revmatologie Světlana 2.4.2019

Dobrý den, mé dceři je nyní 18 let. V 15-i letech si začala stěžovat na bolest v koleni. Byla tehdy na vyšetření na ortopedii, udělali rentgen, ale nic nezjistili, pan doktor připisoval bolesti růstu. Asi po půl roce se přidala bolest druhého kolene a když si dcera začala stěžovat i na bolest v rameni a v zápěstích, vyrazili jsme opět k dětské lékařce se žádostí o další vyšetření. V krvi byl zjištěna ANA pozitivita. Následně byla dcera hospitalizována v nemocnici, kde byly provedeny další vyšetření se závěrem - viz přiložená lékařská zpráva. Přikládám zprávy ze všech vyšetření, která dcera absolvovala do dnešní doby. Nyní bolí dceru kromě kolen a zápěstí také záda a cítí se unavená. Bolesti se zhoršují při větší námaze a při nachlazení. Závěr z posledního vyšetření na revmatologii zní: Autoimunní laboratorní syndrom bez klinických známek revmatického onemocnění. Jediná léčba z řad lékařů je v podstatě doporučené užívání vitaminu D a návštěva psychiatra. Podotýkám, že dcera nemá žádné psychické problémy. Lékaři, kteří dceru vyšetřovali tvrdí, že všechna možná vyšetření již byla provedena. Nicméně se v podstatě žádná příčina bolestí nenašla. Prosím o prostudování přiložených zpráv a Váš názor. Děkuji.

Odpovídá lékař:

MUDr. David Folprecht


dobrý den, tady bych naprosto respektoval závěr z nemocnice, revma se prostě žádné nenašlo a nezjistilo, takže o toto onemocnění se nejedná, problém bych opravdu hledal v nějakém přetížení psychickém či fyzickém, také třeba a hlavně v nedostatku pohybu nebo naopak z jeho nadbytku, o tom se vůbec bohužel nezmiňujete, ani v těch zprávách, takže opravdu doporučuji hlavně pravidelný pohyb na čerstvém vzduchu, spojené s přiměřeným opalováním ( vitamin D !! ), takže ideálně kolo, brusle, plavání, pokud je naopak přetížená, tak zátěž samozřejmě zmírnit i po psychické stránce, rozhodně by měla navštívit psychologa, netřeba hned psychiatra samozřejmě, tyto potíže odpovídají opravdu té nízké hladině vitamínu D a nic jiného v tom opravdu nehledejte, vitamín samozřejmě podávejte, ale nejlepší je ten přírodní z opalování, děkuji za dotaz.

Odpovídá lékař:

MUDr. Eva Dokoupilová

Specializace: Revmatologie Pracoviště: Revmatologická a osteologická ambulance MEDICAL PLUS

Dobrý den. Chápu Vaše starosti o dceru. Na 4.4.2019 jste objednáni na dětskou revmatologii, je-li Vaší dceři 18, je otázka jestli pomalu nespadá spíš už do té "dospělé. A´t tak či tak, Vaše dcera zůstane ve sledování revmatologa. To lze předpokládat. Řada vyšetření byla provedena, výsledky jsou negativní. To je ale vše, co k tomu lze říci. Nechtějte po lékaři, který Vaši dceru nikdy neviděl (rozuměj nevyšetřil), aby exaktně stanovil diagnózu na základě dvou lékařských zpráv a laboratorních výsledků. Nemáte-li důvěru ve zdravotnická zařízení, která Vaši dceru převzala do péče, obraťte se jinam. Internet Vám pomůže najít jiné zdravotnické pracoviště. Ale nepomůže Vám při diagnóze či léčbě. Přeji hodně štěstí.

Související dotazy

Nedostatek vitamínu D bolest
Dobrý den, může nedostatek vitamínu D způsobit bolest...
Nedostatek vitamínu D
Dobrý den, chtěl bych se poradit ohledně nedostatku...
Nedostatek vitamínů?
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli je dobré...
Nedostatek vitamínů?
Dobrý den jsem tři měsíce po porodu,kojím a už asi...
Hodnoty vitamínu D v krvi - číslo bylo 45
Dobrý den, koncem listopadu jsem si nechal změřit hodnoty...
Vitamín D
Dobrý den, jsem po nedostatku vitamínu D a lékař...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Nedostatek spánku

Dobrý den,od mala trpím náměsíčností,postupně se objevili,živé sny,předtuchy,to...

Nedostatek testosteronu

Dobry den tady Chtel bych napsat pani MUDr. Kristýna Jiříčková Dekuju za...

Nedostatek testosteronu

Dobrý den tady zas Jan Chtel bych kontaktovat paní MUDr. Kristýna Jiříčková...

Nedostatek testosteronu

Dobrý den, je mi 14 let a můj penis a varlata stále zásadněji nezměnili velikost....

Nedostatek testosteronu?

Dobrý den. Posledni dobou se občas cítím unavený, řídnou mi vlasy, nemám ranní...

Nedostatek trombocytů

Dobrý den, je mi 15 let a již dlouho trpím nedostatkem trombocytů. Z posledních...

Nedostatek ušního mazu

Dobrý den, mám pocit,že se mi téměř netvoří ušní maz.Vatové tyčinky používám...

Nedostatek ušního mazu, mokvání

Dobrý den, asi tak před rokem mi v noci začaly mokvat zvukovody (nejedná se...

Nedostatek vápníku

Dobry den Mam k Vam prosbu. Ziji trvale v zahranici a udelal jsem si od kamaradky...

Nedostatek vápníku (?)

Dobrý den, posledních pár měsíců na sobě pociťuji určité problémy: Chodím...

Nedostatek vitamínu D

Dobrý den, chtěl bych se poradit ohledně nedostatku vitamínu D a zvýšené hladině...

Nedostatek vitaminu D a bolest hlavy při menstruaci

Dobrý den mohu se zeptat mám nízkou hladinu vitamínu D v krvi 22 mol a dále...

Nedostatek vitamínu D bolest

Dobrý den, může nedostatek vitamínu D způsobit bolest zad?

Nedostatek vitamínů?

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli je dobré užívat multivitamíny, nebo...

Nedostatek vitamínů?

Dobrý den jsem tři měsíce po porodu,kojím a už asi dva týdny mám takové divné,nepříjemné...

Nedostatek vzruseni.

Dobry den, mam takovy dotaz ktery me celkem trapi. Jsem delsi dobu bez pritelkyne...

Nedostatek zeleza, plné kojení do konce 8.měsíce věku

Dobry den. Muzete mi prosim odpovedet, zda je spravne doporuceni laktacni poradkyne...

Nedostatek zubní skloviny

Dobrý den, je mi 18 let a mám velký problém s kažením zubů. Paní zubařka mi...

Nedostatek žaludeční kyseliny?

Dobrý den,chtěla bych se Vás zeptat na názor na můj problém. Mám téměř 21 let....

Nedostatek železa

Dobrý den, byla jsem kvůli kolapsovým stavům na vyšetření na kardiologii,...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Antidepresiva

Dobry den spolykala jsem pred 15 minutami 6 antidepresiv a chtela jsě se zeptat...

Pod plombou ošetřeném zubu zůstal kaz

Dobrý den, začátkem listopadu loni mi zubař ošetřil dva zuby s kazem a opatřil...

Krční mandle - nádor?

Dobrý den, už delší dobu mám problémy s krčními mandlemi, mám je velmi zjizvené...

Rozedřený konečník

Dobrý den, jelikož jsem kdysi měla e coli v moči i pochvě, začala jsem mít...

Emocne nestabilni hranicni porucha osobnosti

Dobry den, leky neberu, na terapie nechodim, ale myslim si ze jiz mam velky...

Bolesti zad vystřelující do nohy,,,

Dobrý den pane doktore,už půl roku se léčím s bolestmi zad,které vystřelují...

Bolesti břicha


Listerioza v těhotenství

Dobrý den, hodně se řeší listerioza v těhotenství, jsem 25tt a pořád to na mě...

Čím depilovat přirození

Ahoj, depiluji si pravidelně přirození. Prosím, co je pro zdraví bezpečnější...

Ušní šelest

Dobrý den, už několik měsíců, dneškem se to zintenzivnilo o 100 procent slyším...

Nemohu pořádně dýchat

Dobrý den, Dříve jsem zvládala sportovat, v pohodě jsem dýchala, ale teď najednou...

Červená kůže kolem nosu a šupinky


Mirena

Dobrý den přeji, prosím o odpověď. Může mirena způsobovat silné vypadávání vlasů...

Pityriasa

Dobry den, uz dlouho me trapi bile skvrny na kuzi v oblasti horni i dolni...

Zvýšení lipázy

Dobrý den již 3 měsíce mám zvýšenou lipázu (1,36) a dodržuji, co mně doporučil...

Boule na noze

Dobrý den, před třemi týdny mě bouchl spolužák baseballovou pálkou (omylem,...

Začala jsem brát antikoncepci, poruchy menstruace

Dobrý den, začala jsem brát svou první antikoncepci (Logest), po prvním platu...

Poštípání hmyzem


Trvalé následky ......

Dobrý večer. Manžel podstoupil 26.6. 2013 operaci kolene, dne 14. 6. 2013 se...

Solárium po operaci křečových žil

Dobrý den, prosím mám 2 otázky : 1. můžu po operaci křečových žil na solárium 2....

Reklama
Zavřít