Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Nejasné zhoršování stavu

Vnitřní lékařství Lucie 16.5.2017

Dobrý den, 3/2015 mi byla diagnostikována snížená fungce štítné žlázy, začala jsem s hodnotami TSH 5,7 a anti TG 56,8, struma nehmatná, váha 65kg BMI 22,3, tuk 21,5% (K lékaři jsem šla proto že se mi motala hlava, měla jsem návaly, potila jsem se, špatně jsem spala a byla jsem hodně unavená, bylo to ale vše v době kdy jsem zažívala velký stres a měla jsem hodně pracovních povinností. ) začala jsem užívat euthyrox , dávky se zvýšily z 25 na 75.Při kontrole za 9měsíců jsem měla TSH 5,85, T4 13,6, anti TG 393,6, struma 8mm, váha 70,5kg, BMI 25,1 a tuk 30,5%, při poslední kontrole jsem měla hladinu TSH 2,73, T4 14, váha 73,5kg, BMI 25,86, tuk 32,7%. Od doby co se léčím na problémy se štítnou žlázou přibírám na váze a to i přesto, že chodím an velkou několikrát za den, téměř po každém jídle.Snažím se jíst zdravě a pravidelně, navštěvuji výživového poradce, sladké a bílé pečivou nejím vůbec.Když se na to zeptám své lélkařky, tak mi řekne že s léky to nesouvisí.Dříve jsem hodně sportovala, ale nyní a vlastně od doby co se užívám lékynemám sílu, strašně rychle se unavím, hrozně mě bolí nohy cítím v nich hrozný tlak a to se třeba jen zvednu ze židle nebo vyjdu pár schodů. Poslední dobou mi i hrozně buší srdce, že ho cítím až v krku a to i když jsem v naprostém klidu. Vůbec se ve svém těle necítím dobře a nevím co s tím. Souvisí to s mojí léčbou nebo může být příčina jinde? Je v pořádku že hodnota antiTG mi vyskočila tak hodně vysoko co jsem začala s užíváním léků? Předem děkuji za odpověď. Lucie

MUDr. David Folprecht
Odpovídá lékař:

MUDr. David Folprecht

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé

dobrý den, ano nejpíše jste prodělala zánět štítné žlázy, ale samotný zánět léčit nelze, jen jeho následky, tedy sníženou funkci štítné žlázy a ty poslední hodnoty máte v pořádku, takže léčba resp.dávka je dobrá, ale možná by pomohlo ještě dávku trochu zvýšit, ale jinak bych se zaměřil ještě na hledání jiných příčin, nejvíce mě zaráží ty vaše časté stolice, což opravdu není normální a zde může být příčina vašeho trápení a štítná žláza s tím nemusí mít vůbec nic společného !! takže si nechte udělat odběr krve na alergii na lepek ( !! častá příčina !! ) a současně udělat cukr, jaterní testy, funkce ledvin, krevní obraz, CRP a sedimentaci, pokud to nemáte náhodou nedávno dělané, pokud berete hormonální antikoncepci, tak bych ji hned vysadil a z krve nechal doplnit vyšeštření na D-dimery, a ultrazvuk žil nohou k vyloučení skryté trombosy, často může docházet k drobným sraženinám, které se moc ani nepociťují a neprojevují, ale pokud k tomu dochází často, je pak samozřejmě problém v celém oběhovém systému a hormonální antikoncepce často sklon ke srážení krve zvyšuje, ale bohužel nepíšete zda ji zrovna berete, takže to proberte se svým lékařem a pokračujte v pátrání, případně mi napište na folprecht@volny.cz, díky, pěkný den.

Související dotazy

Snížený stav výživy
Dobry den, maminka je po chemoterapii a operaci žaludku...
Stavy úzkosti, léčba
Dobrý den, na lehčí stavy úzkosti jsem začal brát...
Stav po angíně
Dobrý den, chci se zeptat. Syn 7 let od prosince měl...
Znamená to, že se můj stav zlepšuje anebo zhoršuje ?
Dobrý den. Už třetí měsíc trpím bolestí v oblasti bederní...
Stav po mykoplazmové infekci
Dobrý deň, vážený pán doktor, už od začiatku februára...
Stav po artroskopii
Dobrý den, jsem 10 měsíců od artroskopické operace...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Nejasné průjmy

Dobrý den několik dní po ránu mívám průjem.Je to i přes den.Častý pálení žáhy.léčil...

Nejasné průjmy

Dobrý den, již 4 měsíce mě trápí prujmy i několikrát do týdne. Mám odpozorovano,...

Nejasné příčiny

dobrý den, můj známý(40 let) má dost nejasné příznaky a my nevíme čeho. Zkusil...

Nejasné příznaky a hlavně strach

Dobrý den, Měl bych začít od začátku. Více jak rok se potýkám s hypochondrií...

Nejasné příznaky a strach

Dobrý den. Poslední tři měsíce mě trápí nejasné příznaky. Mám takový zvláštní...

Nejasné příznaky nemoci

Dobrý den, přítelkyni začaly potíže v roce 2018 v únoru. Kašel, zvracení, teplota,...

Nejasné příznaky, pálení za očima, motání hlavy atd..

Dobrý den, případ co popisuji tak se děje mému otci. Všechno to začalo na začátku...

Nejasné útvary na patrových obloucích

Dobrý den, v ústech cca 3 týdny eviduju útvar, u kterého mám podezření, jestli...

Nejasné záchvaty

Dobrý den, měla bych dotaz ohledně pravděpodobností RS při normálním nálezu...

Nejasné zhoršení zraku

Dobrý den, poslední dobou pozoruji zhoršení mého zraku. Momentálně je to po...

Nejasno v sexuální orientaci

Dobrý den, je mi 35 let a od 28 let, kdy jsem se odstěhoval od rodičů jsem...

Nejasnosti v lékařské zprávě po UPT.

Dobrý den,chtěla bych se zeptat,asi to není tak podstatné ale mě to vrtá v hlavě..byla...

Nejasnou nemoc by vždy měl vidět lékař

dobry den. prosim mam dotaz. beru Agen5 -rano a vecer. tlak v norme. a najednou...

Nejasný dotaz

Dobry den,mám dvě děti 9 a 7let podle mě když vidím jejich vrstevníky či mladčích...

Nejasný imunitní problém, alergie na lepek ??

Dobrý den, již delší dobu mám problémy s dutinou ústní. Před 2 lety mi zubař...

Nejasný kožní nález

Dobrý den, už nějakou dobu so potýká s kožní vyrážkou, která se objevila nejdříve...

Nejasný kožní nález na lokti

Dobrý den velmi ma trapia moje pigmentove škvrny na ruke a bojim sa ze to moze...

Nejasný kožní projev

Dobry den chtela bych se zeptat co by to mohlo byt za flek mam ho tam uz delsi...

Nejasný nález chodidla

Dobrý den, dnes jsem si na chodidle všiml této nepravidelné černé skvrny. Na...

Nejasný nález na čípku děložním

Dobry den, je mi 20 let a dnes jsem poprve byla na gynekologii. Sexualne ziju...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Podráždění slinivky

Dobrý den, 2. 6. jsem byla na pohotovosti s neustávajícími bolestmi vystřelujícími...

Pálení v krku, ústech

Dobrý den. Uz cca měsíc me trápí pálení v krku, ústech a jazyka. Někdy je to...

Nárok na lázně

Dobrý den,mám dotaz,zda mám nárok na lázně.Mám průměrně 4xročně sinusitidu,...

Bolest hrudní páteře - angina pectoris ?

Dobry den, posledne 2 mesiace mavam slabe bolesti v oblasti hrudnej chrbtice...

Těhotenství a Duphaston

Dobrý den, paní doktorko, jsem v 7. týdnu těhotenství. Podle vyšetření u gynekologa...

Bolesti žaludku a neustálý pocit hladu


Duphaston

Dobrý den, lékařem mi byl na úpravu cyklu předepsán duphaston (po vysazení antikoncepce...

Už delší dobu mě svědí jako by v krku

Dobrý den, už delší dobu mě svědí jako by v krku ale ne přímo v krku ale ale...

Bolest vnitřní strany chodidla a paty

Pane doktore, prosím Vás o radu. Asi měsíc mě bolí pata a vnitřní strana chodidla....

Pískot při výdechu

Dobrý den, je mi 20 let a poslední 3 měsíce u sebe pozoruji při výdechu slabý...

Als

Dobrý den, obávám se vážné nemoci - als, myslíte že jsou mé obavy zbytečné?...

Výtok a svědění pochvy


Psychosomatika

Dobrý den, Můj dotaz bude obsáhlejší. Je mi 28 let, poslední rok a půl se...

Placenta na PS 25mm přes pliku od vnitřní branky

Dobrý den, ve 22 týdnu těhotenství jsem absolvovala tzv. 2. velký screening....

Ureaplasma urealyticum


Užívání Paralenu a Nurofenu


Duphaston

Dobrý den, Chtěla bych se zeptat jestli lék Duphaston může ovlivnit ovulaci?Začala...

Závrať při pohybu očí

Dobrý den, ráda bych se zeptala co může způsobovat silné závratě při pohybu...

Ureaplasma urealyticum

Dobry den.Zistili mi ureaplazma urealitikum.Chcem sa opytat musi sa zacat liecit...

Cytomegalová infekce

Dobrý den paní doktorko, ráda bych se Vás zeptala, zda je možné dostat CMV infekci...

Reklama