Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Nejasný výsledek testu HIV

Pohlavní nemoci Stázka . 29.11.2007 redakce uLékaře

Dobrý den, můj přítel se nechal testovat na přítomnost HIV. V červenci byl výsledek testu nejasný, totéž se opakovalo minulý týden. Jistou dobu žil s jinou ženou, ale nepředpokládám, že by se nakazil zrovna od ní. Doufám v to.. Chci se zeptat, co by to jiného mohlo znamenat? Rozumím tomu tak, že se testuje přítomnost protilátek. Takže by jeho tělo mohlo bojovat třeba s jinou, dosud nemanifestovanou nemocí? Laboratoř prý vzorek krve bude ještě dál testovat, snad už přímo na virus HIV(?), každý test nás stál 300KČ a my pořád nevíme, jak to je. Děkuji moc za odpověď

Odpovídá:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, u testů, kterými se infekce HIV zjišťuje, se ověřuje přítomnost protilátek. Tyto protilátky se ale netvoří okamžitě poté, co se virus do organismu dostane. K tomu, aby se protilátky vytvořily, je nutná určitá doba - nazývá se diagnostické okno, je u každého individuální a může trvat až šest měsíců - proto se testy s časovým odstupem několika měsíců opakují. Lze zjistit i přímo přítomnost viru, tyto testy se ale používají spíše ke zjištění úspěšnosti léčby, nebo také k potvrzení přítomnosti HIV u pozitivních protilátkových testů. Testy jsou vysoce specifické - to znamená, že potvrzují protilátky, které se tvoří proti HIV, ne proti jiným mikrobům. Pokud byl ale výsledek testu nejasný, řiďte se pokyny lékaře, další testy by již měly přinést jasný výsledek. Bohužel nelze vyloučit, že se Váš přítel od oné ženy nakazil, proto byste do chvíle, než bude znám jasný výsledek, měli dodržovat zásady bezpečného sexu (používat kondom, který však stoprocentní ochranu poskytnout nemůže). Infekce HIV ale neznamená, že dotyčný má AIDS (získaný syndrom imunodeficience - snížení imunity). Ten nastává po různě dlouhé době (většinou v řádu několika let) a v současnosti lze rozvoj onemocnění účinně potlačovat antivirotickými léky. To však v žádném případě neznamená, že bychom se viru HIV neměli obávat..

Související dotazy

Darování plasmy a test na HIV
Dobrý den, mám dvě otázky. 1) Je možné při dlouhodobém...
HIV a testy
Dobrý den mám prozbu po nechranenem pohlavnim styku...
Krevní testy na pohlavní choroby
Dobrý den, měl jsem nechráněný pohlavní styk s partnerkou...
Testy HIV
Dobrý den chci se zeptat jestli krevní testy na HIV...
Výsledek HIV testu
Dobrý den, před zhruba před třemi lety jsem měl rizikový...
Test na hiv
Dobry den, byla jsem na testech hiv po 8 tydnech od...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Nejasný kožní nález

Dobrý den, už nějakou dobu so potýká s kožní vyrážkou, která se objevila nejdříve...

Nejasný nález na čípku děložním

Dobry den, je mi 20 let a dnes jsem poprve byla na gynekologii. Sexualne ziju...

Nejasný otok na hlavě

dobrý den, mému příteli před týdnem otekly uzliny kolem ucha a i celé ucho bylo...

Nejasný poroblém se střevy

Dobrý den, jsem student 18 let. Delší dobu mě pravidelně trápily bolesti střev...

Nejasný průjem

Od návratu z dovolené trpím průjmy ale vždy jen dopoledne do 10 hodin. Tak 3-4x...

Nejasný těhotenský test


Nejasny uraz hlavy

dobry den prajem. aka je moznost vzniku Subdurálneho hematómu po uraze hlavy?...

Nejasný útvar na kůži krku

Dobry den, poprosil by som o nazor ohladom kozneho utvaru na krku. Najskor som...

Nejasný útvar na RTG hlavy

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat- když se na RTG ojeví nějaký zatím najsný...

Nejasný výsledek těhotenského testu

Dobrý den chci se zeptat jestli jsem těhotná test my ukázal červenou jednu carku...

Nejasný zánět

Dobrý den, chtěla bych se prosím zeptat, manželovi dělali krevní testy, vše...

Nejasný zánět kůže...

Dobrý den, mamce se objevila tato hnusná bulka podlitá krví na zápěstí ruky,...

Nejde

Dobrý den, nedávno jsem podstoupila operaci na naříznutí panenské blány. S přítelem...

Nejde mi ejakulovat

Je mi 14, a za život jsem ejakuloval jen dvakrát, a to jen proto že jsem vydržel...

Nejde mi ejakulovat

Dobrý den mám takový problém, je mi 15 a ještě jsem neejakuloval. Když se o...

Nejde mi otěhotnět

dobry den chtěla jsem se zeptat s manželem chceme druhy miminko a nejdenam předtim...

Nejde mi pořádně zívat

Dobrý den, posledních pár dní mi nejde pořádně zívat. Vždy, když už na mne jde...

Nejde mi přetáhnout celý žalud

Dobrý den, Jmenuji se Martin a je mi 14 let. Chtěl bych se vás zeptat, jak...

Nejde mi přetáhnout předkožka

dobrý den je mi 16 let. a při erekci nemůžu překožku přetáhnout přes žalud ......

Nejde mi stáhnout předkožka.

Dobrý den Je mi 13 let. Při erekci mi nejde stáhnout předkožka. Na internetu...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Leky

dobri den zase travuji ale po očkovani spalničky atd jsme po 4 dnech začali...

Ortopedie

Trpím bolesťou v ľavej časti zadku hlavne keď sedím a ležím. Keď si ľahnem bolesť...

Vřídek


Psoriatici jsou ohroženi častějším vznikem cukrovky

Lupénkou trpí asi 125 milionů lidí po celém světě. I když je to onemocnění tolik...

Otok kotníků

Dobrý den, bude mi 15 let a trápí mě otékani kotníků. Občas i cítím tlak od...

MUDr. Jiří Carda

Kardiologická a interní ambulance

Nadměrné pocení je nemoc, která se dá léčit. Zbavte se ho hned teď!

Nadměrné pocení je nemoc, která obtěžuje každého desátého člověka na této planetě....

Vyrážka penisu

Dobrý den, v lednu jsem měl nechráněný pohlavní styk, při němž se mi odřela...

Zvětšená uzlina při infekci


Záškuby svalů

Dobry den, trapi me cukani/skubani svalu spis u srdce, ale nekdy i v dolnich...

Ošetřit řeznou ránu by měl umět každý: praktický návod

Zažila to většina z nás – stačí chvilka nepozornosti a jakékoli ostří a zranění...

Časté mrkani dítěte

můj syn (2,5 roku) začal ze dne na den dost často pomrkávat. Není to takové...

Výživa u malých dětí

Dobrý den holcicka ma ukonceny 4 mesic a zkousela jsem ji dat uz polevku brambor,mrkev...

Svědění klitorisu

Dobry Den. Uz druhy den me trapi silne svedeni klitorisu a okoli. V pochve...

Krvácení po hysterektomii

Dobrý den, chci se zeptat, jsem čtyři měsíce po odebrání dělohy. Zákrok byl...

Špinění při užívání hormonální antikoncepce

Dobry den. Uzivam hak lindynette 20 ale odkedy som zacala ju uzivat mam spinenie......

Výstupek na vnitřní straně tváře

Dobrý den,mám dotaz. Je to asi dva dny co jsem si všimla,že mám v puse v oblasti...

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×