Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Nekróza horní části prstu a osteomyelitida

Ortopedie Dana 18.6.2021

Dobrý deň. V októbri som sa pichla do prsta, následne nastal zápal a zistený zlatý stafylokok. Miestny chirurg po RTG konštatoval osteomyelitydu a amputáciu prsta. Navštívila som ešte odborníka v krajskej nemocnici, ktorý nasadil ciprofloxaxin, vessel a prst očistil od nekrotickych tkanív.po RTG povedal že žiadna osteomyelityda tam nieje. Prst sa zhojil avšak ostala znížená citlivosť a viacero jaziev. Všimla som si že prst sa mi akoby kúsok vykrivyl v strednom kĺbe viď foto. Zápal som však mala v brušku prsta,je možné že to je z toho? Ak tam skutočne bola osteomyelityda mohla sa vyliečiť alebo môže nebadane pokračovať ďalej? Občas mám slabé bolesti ale pripisujem to skôr bolestivým jazvam.

Odpovídá lékař:

MUDr. Danica Fričová

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé

Dobrý den Dano, osteomyelitida je onemocnění, které je v daném místě velice bolestivé. Kromě toho je přítomno i zarudnutí a otok postižené oblasti a z celkových příznaků jsou přítomny teploty. Pokud jste tyto obtíže neměla, pak v místě, kde je prst "vychýlen" osteomyelitida určitě nebyla. Diagnostika této nemoci je obtížná v tom, že se v prvních dnech na RTG nepozná, ale obvykle až po týdnu. Nicméně terapii jste evidentně měla správnou vzhledem k vyhojení všech obtíží. Samozřejmě se bohužel stává, že snesením nekrotické tkáně se poškodí drobné nervy, které jsou zodpovědné za citlivost. Ty bohužel nahradit zcela neumíme, někdy se může citlivost mírně zlepšit dlouhodobým užíváním vitamínů B (ideálně B komplex). Tyto vitamíny se jeví, že maji neuro-regenerační efekt, avšak je potřeba to brát s rezervou. Asymetrie prstu bude jiného původu, nicméně pokud to místo není bolestivé, nebo se nijak jinak neprojevuje, není to potřeba dle mého názoru řešit. Pokud by se jakékoliv obtíže objevily, doporučuji návštěvu lékaře a provedení RTG.
S pozdravem

Související dotazy

Úraz prstů
Dobry den měl jsem úraz mnohočetné otevřené zlomeniny...
Névus ve vlasech
Dobrý den, chci se zeptat, jak řešit můj problém. Ve...
Aseptická nekróza hlavice kyčelního kloubu
Dobrý den. Zjistili mi aseptickou nekrozu hlavice...
Nejedná se o alergii na kov:?
Od 20.2. jsem po operaci trojité zlomeniny kotníku...
Osteomyelitida
Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat na Váš názor...
Bolest břicha v horní a dolní části
Dobry den prosim vas uz týždeň ma bolí brucho v hornej...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Nekrosa hlavice femuru

Dobrý den, naší babičce byla ortopedem diagnostikována nekrosa hlavice femuru...

Nekrosa hlavice femuru

Dobry den chtel bych se zeptat Pri podstoupeni revitalizani operace kycelnich...

Nekrosa hlavice kloubu ramene

Dobrý den, jsem 23 letý student medicíny a v cervenci roku 2017 jsem utrepl...

Nekrosa kraniálních partii hlavic bilat

Uz rok mne boli kycle a celkove obe nohy jak kdy a jak kde.Jsem uz dva roky...

Nekróza

Dobrý den, u mého syna byla již třetí den po narození diagnostikována celková...

Nekróza

Dobrý den, po odstranění pigmentového névu v třísle, se mi dle paní doktorky...

Nekroza

Dobrý deb, prosím o informaci o léčbě nekrozy. Jedná se mi o poškození kožní...

Nekróza a zlomenina

Vážený pane doktore, mamka (70 let) si zlomila nohu v kotníku, a ještě týž...

Nekroza Dg.L023

Dobrý den. Měla jsem určenou diagnozu L023 Kožní absces,furunkl a karbunkl...

Nekroza femuru

V lednu mi byla diagnostikovana artroza kycli a kolen pozdeji na scinty susp.asepticka...

Nekroza kyčelniho kloubu na prave noze

Dobry den,pracoval jsem jako hornik 20 let potom jsem měl uraz na prave koleno,oba...

Nekroza kyčlí.

Dobrý den Pane Doktore. Mám na Vás dotaz. Již 7měsíců se neúspěšně léčím s nekrozami...

Nekróza obou kolen.

Dobrý den, byla mi zjištěna nekróza obou kolen, byla jsem poslána na elektroléčbu,...

Nekróza s puchýřem nártu po neúspěšné léčbě

Dobrý den, asi před dvěmi měsíci se mi na levém kotníku začal objevovat otok....

Nekróza THC viry

Dobrý den, slyšel jsem, že THC obsažené v marihuaně může zkreslovat výsledky...

Nekroza tlusteho streva u kojence

Dobry den, muj pulrocni syn byl kratce po narozeni operovan s nekrozou tlusteho...

Nekrvácela jsem z prvniho pohlavniho styku

Dobry vecer, mam dotaz, pred 2 dnama jsem spala se svym pritelem, a me to jen...

Nekrvácím po kyretáži

Dobrý den, jsem 3 den po kyretáži ( zákrok byl proveden v pátek 19/7/2013)...

Některé dny mě v noci padá saturace

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zdali by bylo dobré vzhledek k popsaným...

Některé dny se mi stává, že mám potřebu močit dvakrát za sebou

Dobrý den. Některé dny se mi stává, že mám potřebu močit dvakrát za sebou,...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest temene hlavy

Dobrý den, chci se zeptat, už čtyři dny mě pálí a mám takovou ostrou bolest...

Rakovina slinivky

Dobrý den, mamince dnes dali tuto zprávu (poslána v příloze). Jde o rakovinu...

Mirtazapin Sandoz 15 mg

Dobrý den, chtěl bych vědět, zda se po tomto léku přibírá na váze, a jestli...

Mirtazapin Sandoz

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, na co všechno jsou tabletky MIRTAZAPIN SANDOZ...

Svědění pih,mateřských znamének

Dobrý den chtěla bych se zeptat na svědění pih(mateřských znamének). Několik...

Kostrč naražená nebo zlomená,

Dobrý den, v pondělí večer jsem spadla na ledu a narazila jsem si kostrč (alespoň...

Aktuálně oteklý a extrémně protáhlý čípek měkkého patra

aktuálně oteklý a extrémně protáhlý čípek měkkého patra - souvislost dlouhodobá...

Návrat žluči do žaludku

Dobrý den, prosím o posouzení nálezu žluči v žaludku a zvolené léčby. Konstantní...

Spondylolyza

Dobrý den, mému synovi, kterému bude 15 let a aktivně hraje hokej (tj. 6 až...

ZLOMENÉ ŽEBRO

Dobrý den, před čtrnácti dny jsem měla úraz ( pád do prázdného prostoru, sklep),...

Skolióza a brnění prstů

Dobrý den, je mi 19 let, měřím cca 197 cm a mám skoliózu. Asi již 9 let necítím...

Dlouhodobé zahlenění v krku


Bolest nohy

Dobry den. Nedokazu upresnit jestli me boli achilovka nebo jen pata. Na omak...

Petechie

Dobrý den, už pár měsíců mam na rukou malé červené tečky. Byla jsem u kožní,...

Určení stáří plodu

Dobrý den, chtěla bych jse zeptat jak je ultrazvuk spolehlivý v určování stáří...

Občasné intenzivní píchání v pravém podbřišku

Dobrý den, již po několikáté mám problém s bolestí v podbřišku. Několikrát...

Spolknutí bonbonu

Dobrý den, měla bych násl.dotaz. Spolkla jsem dnes kulatý kyselý bonbon o průměru...

Bulka na prsu u chlapce

Dobry den na levém prsu jsem si nahmatal bulku,je opravdu malinká,tvrdší a nelze...

Pocení na hlavě

Dobrý den, mám menší problém. Vyskytuje se už od malička. Vždy když je teplo...

Svědění vstupu pochvy

Dobrý den, je mi 20 let a mám problém se svěděním vstupu pochvy. Nejdřív se...

Reklama