Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Hodnoty štítné žlázy v těhotenství

Endokrinologie Kateřina 31.3.2017

Dobrý den,
jsem ve 29 tt a mám tyto hodnoty hormonů štítné žlázy: TSH 3,8 a FT4 9, myslíte, že je potřeba zahájit nějakou léčbu?
Žádné problémy nemám a miminko se vyvíjí dobře.

Děkuji

Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Harnová

Specializace: Praktické lékařství Pracoviště: Soukromá ordinace praktického lékaře, Líbeznice, JH medica s.r.o.

Dobrý den Kateřino, jelikož se jedná o dotaz na specialistu, přeposílám vaši otázku endokrinologovi. Prosím o strpení s odpovědí. Děkuji, s pozdravem Jana Harnová

Odpovídá lékař:

MUDr. Hana Jandíková, Ph.D.

Specializace: Diabetologie a Endokrinologie Pracoviště: Poliklinika Cordeus, Praha 6

Dobrý den, bohužel dost záleží i na laboratoři a jejích normách. V některé by jste měla již sníženou funkci štítné žlázy, jinde by ještě hodnota fT4 dostačovala. Bylo by dobré vyšetřit protilátky proti štítné žláze a především nasadit Jodid v dávce alespoň 100 ug denně. Plod už má svou štítnou žlázu a pokud bude mít dostatek substrátu (jodu) pro tvorbu vlastních hormonů, poradí si s drobným nedostatkem od matky sám. V těhotenství je ale běžné, že hladiny fT4 klesají, přestože se vlastně o nedostatek hormonů nejedná (je to dáno odlišnou produkcí vazebných bílkovin játry v těhotenství). Myslím, že kontrolní odběr a vyšetření na endokrinologii není na závadu a rozhodně začněte doplňovat zmínění jod (pokud už ho v některých z multivitaminů pro těhotné neužíváte).
S pozdravem
Jandíková

Související dotazy

Hodnoty štítné žlázy
Dobrý den, chtěla bych znát názor na hodnoty u vyšetření...
Hormony štítné žlázy
Dobry den, při preventivní prohlídce mi byla zjištěna...
Hodnoty hormonů štítn žlázy
Dobrý den, u praktického lékaře mi byly zjištěny tyto...
Snížená funkce štítné žlázy
Dobrý den, na základě obecně udávaných příznaků mám...
Sono štítné žlázy
Dobrý den, dnes jsem byla na sonu štítné žlázy a ve...
Hodnota štitné žlázy v těhotenství
Dobry vecer,prosim o radu. Jsem ve 4 mesici tehotenstvi...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Hodnoty štítné žlázy

Chci se zeptat zda vysoké dávky Letroxu pri Hypotyreoze nemůžou uškodit? Beru...

Hodnoty štítné žlázy

Dobrý den prosím vás jsou tyto hodnoty v normě? Děkuji

Hodnoty štítné žlázy

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, u mého 6-ti letého syna byla zjištěna zvýšená...

Hodnoty štítné žlazy

Dobry den, do maja som brala posledneho 1,5 roka propycil na hypertyreozu sz....

Hodnoty štítné žlázy

Dobrý den, nedávno byl v místě mého bydliště preventivní odběr na štítnou žlázu...

Hodnoty štítné žlázy a možné těhotenství

Dobrý den, v říjnu 2012 jsem prodělala zamlklé těhotenství (již jedno dítě mám...

Hodnoty štítné žlázy v těhotenství

Dobrý den, jsem ve 12 týdnu těhotenství, funkce mojí štítné žlázy není optimální,...

Hodnoty štítné žlázy v těhotenství

Dobrý den,v 5 týdnu těhotenství hodnota 2,2 Ths,preventivně beru letrox 50,nebyla...

Hodnoty štítné žlázy v těhotenství

Dobrý den, v 5/6 týdnu těhotenství jsem byla na odběrech štítné žlázy,beru preventivně...

Hodnoty štítné žlázy v těhotenství

Dobrý den, paní doktorko. Jsem v 17tt a při vyšetření mi vyšly tyto hodnoty: TSH:5,517...

Hodnoty štítné žlázy v těhotenství

Dobrý den paní doktorko. V 17tt byly mé hodnoty štítné žlázy: TSH:5,517 (ref.mez...

Hodnoty tepu

Dobry den chcel by som sa spytat aky je puls pri zaspavani a pri zatazi mam...

Hodnoty testů

Dobrý den, pan gynekolog mi dělal velké krevní testy z důvodu, že dlouho nemůžeme...

Hodnoty Thc

Dobrý den ,chci se zeptat jsem 4 měsice po porodu a oběvily se mi ty to problémy...

Hodnoty Thyroglobulinu TU v krvi

Dobrý den. Mám dotaz na hodnoty po celkovém odstranění štítné žlázy pro pap....

Hodnoty tlaku a pulzu

Dobrý den chci se zeptat jaký je normální hodnota pulsu ,kolik tepů je normální...

Hodnoty tlaku a tepu při sportu

Dobrý den, mám dotaz ohledně tlaku. Klidové hodnoty od 130 do 140 systolický...

Hodnoty tlaku po probuzení

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jaké jsou normální hodnoty tlaku hned po probuzení. Děkuji...

Hodnoty TSH

Dobrý den, léčím se se štítnou žlázou již 13let (je mi 28let). Byl mi diagnostikován...

Hodnoty TSH

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, byly mi naměřeny hodnoty TSH 15,3 (0,7-4,2)...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest nohou společně s vysokým tlakem

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na tento problém. Před rokem mi zjistili zvýšený...

CT L4/5 a L5/S1

Dobrý den byla jsem na CT páteře a toto mi napsali : - 5 volných obratl. těl...

Diagnoza N872 - delozni čípek

Dobrý den, chtela bych se zeptat...pred cca sesti tydny, jsem byla na konizaci...

Releas pately a zabroušení chrupavky (chondropatie pately)

Dobrý den, jsem měsíc po releasu pately a zabroušení chrupavky (chondropatie...

Bolest z levého nadočnicového oblouku

Dobrý den, před týdnem mi začaly bolesti levého nadočnicového oblouku. Bolesti...

Zánět močových cest

Dobrý den,asi před 3 lety jsem byla na chirurgickém zákroku s močovou trubici(úzká),vše...

Pohlavní nemoci

Dobrý den, Před 6 týdny jsem měla rizikový pohlavní styk. Zhruba před 3 týdny...

Tlak v trojuhelniku

Dobry den, mela bych dotaz ohledne traveni. Pred vice jak jsem snedla po dlouhe...

Bolesti po zlomenině bérce

Dobrý den jsem 7den po operaci zlomeniny kostí v koleni mám tam tři šrouby a...

Rec.moč.infekce

Dobrý den, před rokem a půl v březnu jsem poprvé v životě onemocněla zánětem...

Plynatost, hlad po jídle, Crohnova choroba

Dobrý den, obávám se, že budu mít asi komplikovaný dotaz, nicméně zkusím...

Plané neštovice rekonvalescence

Dobrý den ,dcera má od středy nestovice, má asi tak 10pupinku větších a zbytek...

LS sy

Dobrý den, pár týdnů mě trápila menší bolest v oblasti pravé hýždě Při špatném...

Bederní páteř, vertigo

Dobrý den, Trpím již několik let bolestmi zad. Letos jsem byla v pracovní...

Bolesti končetin

Dobrý den před lety jsem měl boreliozu. Pak jsem rok byl v pořádku a poté při...

Tmavé fleky kůže

Dobrý den, po oholeni jsem si našel nad penisem na kůži tmavý flek, který...

Přeříznuté šlachy nebo nervy na zápěstí ?

Dobrý den, mám takový delikátní problém, absolutně nevím co s ním.. je mi jasné...

Skleroza aorty

Dobrý den, na diagnozu osteopenie užívám vápník Caltrate. Nyní mi při RTG...

Bolest a zatvrdnuti v miste piercingu na jazyku

Dobrý den! :) Ráda bych se zeptala. Mám piercing jazyka 6 let. Někdy se stalo,...

Stav po lumbální punkci

Dobrý den, Dnes jsem již 10 dnem po lumbálni punkci...provedení lumbálni punkce...

Reklama
Zavřít