Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Neúměrně zvýšený tep vestoje a při pohybu

Vnitřní lékařství Pavlína 5.9.2012

Vážená paní doktorko,
absolvovala jsem několik vyšetření na kardiologii pro záchvaty palpitací, které trvají vždy několik minut a přicházejí cca 1x měsíčně. Na EKG mi byla zjištěna AV blokáda 1. stupně, na echu drobná uzav. turbulence na trik. ústí, jinak vše OK. Měla jsem také opakovaně Holtera na 48 hodin, naposledy před rokem, krom vyšší tep. frekvence také vše v normě. Záchvat palpitací se podařilo natočit, krom vysokého tepu se nic patologického nenašlo.
Před měsícem jsem byla pro opětovný záchvat palpitací odvezena RZ do IKEMu, kde mi provedli EKG, poslechli mne a udělali odběr krve; vše v pořádku krom lehké normocytární anemie. Dostala jsem Lexaurin a pustili mne domů :).
Nyní již asi 2 týdny trpím vysokou tep. frekvencí, nejhorší to je po probuzení po vstaní z postele, to mám ve stoji i 160 t/min. Jakmile se posadím, mám TF normální (75-80). I při pohybu ji mám celkem vysokou, ale nejhorší to je, když nehybně stojím; jakmile si sednu, po chvíli opět vše OK. Trvá to vždy do pozdního odpoledne, pak se to upraví a je to již naprosto v pořádku, ve stoji i při pohybu. Tlak mám nízký, je mi 38 let, nadváhu nemám, fyzičku ovšem nevalnou, vyšetření na štítnou žlázu mám v pořádku. Před 4 lety jsem se léčila na psychiatrii se somatizační poruchou, jsem velmi úzkostná a z výše uvedeného stavu se cítím psychicky velmi špatně. Beru občas Lexaurin, ale na tep. frekvenci to nemá vliv. Ráda bych věděla, zda bych měla podstoupit nějaká další vyšetření na kardiologii, resp. zda by to, co jsem už podstoupila (echo, EKG, Holter) odhalilo případnou závažnou srdeční chorobu. Mám vzhledem ke své psychické labilitě velký strach ze srdečního selhání a náhlé smrti.
Mnohokrát děkuji za odpověď a trpělivost celé to dočíst :).
Mějte se krásně, Pavlína

Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý večer. Díky za důvěru- já si ji zasluhuji o poznání méně, než Vaši ošetřující lékaři...Kardiologové jsou velmi pečliví, předpokládám, že při sebemenším podezření na hrubší poruchu by Vám doporučili další péči. Myslím, že jste velmi inteligentní a ciltivá bytost, dokážete si vysvětlit souvislosti mezi úzkostným vnímáním vlastního tělesna a jeho zpětným ovlivněním fysiologických funkcí- více než anxiolytika by Vašemu psychickému stavu prospěla aplikace protiúzkostných antidepresív.
Nechtěla bych Vám vnucovat nějakou pro Vás nepřitažlivou aktivitu, ale rekreační sport dle Vaší volby by Vám mohl vrátit důvěru ve vlastní organismus, "stačily" by pravidelnější svižnější procházky..

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Zvýšený tep
Dobrý den,chci se zeptat na mé potíže ohledně srdíčka.Skrze...
Vyšší tep
Dobrý den, Chci se zeptat zda tělesná teplota kolem...
Zvýšený puls
Dobrý den, už 2 dyn na sobě pozoruji zvýšený puls...
Bušení srdce, zvýšený tep
Dobrý den, již pár měsíců mam problém se zvýšeným tepem....
Dlouhodobě zvýšený tep
Dobrý den,pravidelně již několik let si měřím tep,který...
Nevolnost, třes, prekolapsové stavy
Dobrý den, zhruba 3 měsíce zpětně se u mě začali projevovat...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Neúčinná anestezie u zubaře

Dobrý den. Zubní lékař v rámci inovace změnil anestetikum. Původní zložení...

Neúčinná léčba antibiotiky

Dobrý den, manžel před měsícem prodělal těžký zánět průdušek (možná zápal plic)...

Neúčinnost léků proti bolesti

Dobrý den Mám na Vás dotaz ohledně svého bratra, na kterého nepůsobí žádné...

Neudělal se do mě

Dobrý den. Jaké je riziko otěhotnění, když beru antikoncepci a přítel se do...

Neudrzeni erekce

Dobry den, je mi 23let a mam ted druhou sexualni pritelkyni. Kdyz se mazlime...

Neudrzeni moci

dobry den jemi 28 let a neudrzim moc furt sem mokra cim to muze byt?

Neudržení moči

Dobrý den pane doktore,již přes tři měsíce mne čím dál tím více sužuje problém...

Neudržení moči po operaci křečových žil

Dobrý den pane doktore, prosím Vás o radu. Dne 12.12.2014 jsem byla na klasické...

Neujdu 200m, mám bolesti

Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda jsou nálezy podle zpráv v příloze k...

Neuměrné tloustnutí

Dobrý večer.Vždy jsem byla hodně štíhlá,vážila jsem kolem 50-54kg na výšku 164cm.Hodně...

Neumím začít v sexu jako první

Dobrý den, neumím v sexu začít jako první. Mrzí mě to, přítel si stěžuje že...

Neumím zdravě spát

Dobrý den, několik let (asi 5) mám problémy se spánkem. Ani nevím jak ho přesně...

Neúmyslné záškuby

Dobrý den, ráda bych se Vás zeptala na svého přítele. Je mu 23 let. Velice často...

Neumyté ruky počas styku

Dobrý deň, mám 17 rokov a mám priatela, s ktorým pohlavne žijem. Pred 5 dňami...

Neúnosná délka menstruace

Dobrý den, mám problém s délkou trvání mé menstruace. Obtíže začaly cca před...

Neúnosné problémy, hledám pomoc

Dobrý den pane doktore, chtěla bych se zeptat a předem se omlouvám za obsáhlost...

Neúplná defekace

Dobrý den paní doktorko, poslední týden mám problémy s defekací: Pocit neúplného...

Neuplna defekace

Dobry den,jemi 25 mam problem s neuplnym vyprazdeni konecniku . Zezacatku jsem...

Neúplná erekce

Dobrý den, je mi 19 let a mám problem, že se mi při sexu nechce postavit penis...

Neúplná kolonoskopie

Dobrý den, dnes jsem byla na vyšetření - kolonoskopii - na doporučení své OL...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Otok dásně

Dobrý večer mám dotaz,před dvěma měsíci mi otekla dásen,nad můstkem na horní...

Psychika

Dobrý den,velmi Vás prosím o radu.Před třemi týdny mi psychiatrička předepsala...

Otok či plochá bulka nohy

Dobrý den, na pravé noze nahoře na nožní klenbě, cca 5 cm od kotníku směrem...

Antikoncepce bez pauzy

Hezký večer. Mám dotaz. Dnes jsem si vzala 28 tabletku antikoncepce Azalia....

Smíšená úzkostně depresivní porucha

Dobrý den , prosím o Váš o názor na můj stav . Předem se omlouvám za delší vzkaz....

Testovací katetr plexus brachialis

Dobrý den, 11 měsíců jsem po amputaci pravé(dominantní) paže kvůli chronické...

Otok části levé dolní končetiny

Dobrý den, ráda bych poprosila o radu k jakému odborníkovi se obrátit na vyšetření....

Výrůstek ve vlasech

Dobrý den, trápí mne poslední dobou tento výrůstek na hlavě (vzadu). Všiml...

Komplikace po operaci křečových žil

Dobrý den, dne 5.9.2014 jsem byla na operaci křečových žil pravé dolní končetiny...

Oddálení menstruace

Dobry den, chtela bych se zeptat zda je mozne brat ruzove tablety misto placebo...

Bolest dásní

Dobry den mam takovej problem mam takovej divni tlaky, pobolivavost dasni nevim...

Negativní těhotenský test

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat s manželem jsme se začali snažit o dítě. V...

Komplikace po operaci kotniku

Dobry den, mam 14 dni po operaci zlomeneho kotniku, ktery mi byl zpevnen dratem....

Výrůstek v ústí močové trubice

Dobrý den, cca mesic zpet se mi objevilo toto u vyústění močové trubice na...

Výrustek v uchu

Dobrý den asi nedávno se mi v uchu vytvořilo tenhle výrustek bojím se co to...

Skvrna na dásni

Dobrý den,syn ma 6 let a již dva týdny ma na dásní jako by váček s bílou skvrnou...

Komplikace po operaci

Dobrý večer .Bola som na operácii slepého čreva pred rokom a pol.od tej doby...

Výrůstek v tříslech

asi před dvěma měsíci se mi udělal výrůstek v tříslech. Vypadá jako fibrom a...

Negativní těhotenský test

Dobrý večer. Chtěla bych se Vás zeptat, zda mohu věřit negativnímu těhotenskému...

Komplikace po oeraci žlučníku

Dobrý den dne 18.1.2013 jsem byla na laparoskopickém odstranění žlučníku jelikož...

Zavřít reklamu