Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Nezabírající antibiotika na angínu?

Jakub . 2.5.2016 redakce uLékaře

Dobrý den, před 2 měsíci jsem byl na operaci (tonsilektomii) kde mi museli odstranit levou mandlí z důvodu velké poškozenosti kvůli tehdy probíhající angíne (a také kvůli tomu že, jsem v minulosti míval hodně bolestí v krku). Operace proběhla v pořádku. Ale minulý týden ve čtvrtek mě začala bolet hlava, měl jsem horečky(kolem 38), únavu a začala mě bolet pravá uzlina v krku a vše kolem ní ale jen na dotek (velmi bolestivá) v krku mě vůbec nebolelo ani při polykání atd. Zašel sem tedy k doktorce a ta mi předepsala (na základě toho že jsem před měsícem a pul bral ospen) klacid co 12 hodin.. Další den jsem zašel na ORL paní doktorka mi zkontrolovala krk a se slovy že je to normální spalova angína mi změnila antibiotika z klacid na xorimax 500 co 12 hodin. Užíval jsem jej tedy a v neděli večer me začalo bolet v krku. Dnes (v pondeli) jsem se probral a strašně mě bolí v krku pri polykání na pravé straně. Stále pociťuji únavu, teplotu, bolesti hlavy které tlumim paraleny nebo profeny... ale uzlina a bolesti v oblasti krku jsou menší asi o polovinu. Dnes při kontrole mi bylo sděleno že ty antibiotika moc nezabírají a že se to stále vyvíjí, tak mi udělala výter z krku a poslala mě domů a že mi výsledky zavolá ve středu odpoledne. Měl bych zajít do nemocnice na ORL POHOTOVOST , nebo mám počkat do středy odpoledne. Mám strach abych něco nezanedbal a nemusel bych jít vytrhnout i pravou mandlí. Děkuji.

Odpovídá:

MUDr. Jiří Martinů


Dobrý den, Jakube Pokud jste byl na ORL kontrole dnes a váš stav se od dopoledne nezměnil, zřejmě bych pohotovost zatím nenavštěvoval. Dle aktuálního stavu zítra (pokud budou bolesti větší, zvýší se teplota, bude se vám hůře mluvit, výrazné bolesti hlavy) byste návštěvu zvážit mohl. Jinak je má rada vyčkat na výsledky kultivace a na cílené nasazení ATB, které budou citlivé na patogena vykultivovaného z krku. S pozdravem

Související dotazy

Bylo podávání antibiotik správné?
Dobrý den, v záři jsem začala brát první antibiotika...
Antibiotika na angínu, boulička v třísle
dobry den chci se zeptat mam nasazene antibiotika na...
Syfilis, antibiotika, vliv na testy
Ráda bych přeformulovala dotaz #208424, pravděpodobně...
Infekční monenukleoza
Dobrý den, mám dotaz, 17.2 jsem se líbal s mojí kamarádkou...
Angína a antibiotika
Vážená paní doktorko, Vážený pane dotore. Nevím zda...
Antibiotika a alkohol
Zdravim, beru ospen 1500 na angínu ale 5 den kdy mam...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Nevyznám se v sobě

Dobrý den pane doktore. Ani nevím kde začít, no já jsem úplně normální kluk,...

Nevzala jsem si HA

Dobrý den, včera jsem si zapomněla vzít HA (Beru ji vždy ráno když vstanu)....

Nevzala jsem si předposlední pilulku

Dobrý den, měla bych dotaz ohledně HA. V sobotu večer jsem měla sex, kolem...

Nevzrušivost

Dobrý den, mám takový problém ohledně sexu. Je mi čerstvě 22 let. Sexuálně...

Nevzrušuje mě přítel, ale ...

Vážený pane doktore, paní doktorko ... můj problém spočívá v tom, že hovor...

Newím si rady

Newím jestli budete vědět,že to jsem já,tak pokládám dotaz celý. Dobrý den.Chci...

Newím si rady

Takže mám tedy dokončit to plato ,ve kterm jsem dva dny vynechala pilulku? Až...

Newim si rady Bolerioza (?)

Zdravím vás Doktoři Mám menší problém se srdeční arytmijí,kde mi ji podtvrdily...

Nezabarvené mapy na chodidlech

Dobrý den, nedávno se mi objevili mapy na chodidlech. Nejsou nijak zabarvené....

Nezabírají žádné léky

Dobrý den chtěl sem se zeptat přítelkyní bolí v krku a další příznaky má spíše...

Nezacelená dirka v ušnim bubínku

Dobrý den,je to tak 4 měsíce,co jsem prodělala zánět středního ucha.Pani doktorka...

Nezacelená rána paty

Dobrý den, asi před týdnem jsem byla na chirurgii s tím, že mi najel VZV na...

Nezadouci ucinek na duomax 750

dobry den pani doktorko. Pred 14 dny jsem dostala tyto antibiotika na anginu...

Nezadouci ucinek na duomax 750

dobry vecer Musim rici ze uz mi bylo odpovezeno pani doktorkou a hned odpovidam...

Nezadouci ucinek z leku

Dodry den chtela bych se vas zeptat brala jsem tri dny setralin na uzkost treti...

Nezahojená odřenina

Dobrý den, před rokem jsem spadl z kola a odřel jsem si obličej. Rána byla...

Nezájem o masturbaci

Dobrý den,chtěl bych se zeptat je normální,že je mi 14let a nemám zájem o masturbaci?...

Nezájem o sex

Dobrý den, chtěla bych Vás moc poprosit o radu. S přítelem jsme spolu 4...

Nezájem o sex a malá erekce

Dobrý den,je mi 55 let, v loňském roce se u mne objevila rakovina lymfatického...

Nezánětlivé pupínky

Dobrý den, poslední 4 měsíce mě trápí nezánětlivé pupínky na tvářích. Nikdy...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Průjem po užívání antibiotik u 2letého dítěte

Dobrý den, můj dvou letý syn měl angínu, užíval Ospen. Cca po 5-ti dnech mu...

Zánět průdušek

Dobrý den, po prochlazení jsem dostal zánět průdušek. Zasaženy jsem měl od...

Vývoj dítěte

Dobrý den, mám 3,5 měsíční holčičku.Dcera je vývojové v pořádku.Diagnoze mc...

Kvasinkové záněty a bolest v podbříšku

Dobrý den, trpím poslední dobou na kvasinkové záněty, koupila jsem si Clotrimazol...

Roztroušená skleróza

dobrý den. uz asi pred rokem mi zaclo dibne nutkani pohybovat koncetinama predevsim...

Světlá stolice, kručení v břiše


Brňavka

Dobrý den, před čtrnácti dny jsem upadl a uhodil se do "brňavky" na lokti....

Polykání semene

Dobrý den jsem mladý kluk je mi po 18 let a dřív jsem delší dobu polykal VLASTNÍ...

Je nutný odběr TSH a ft4 nalačno?


Nástup učinku antidepresiv - úzkosti

Dobrý den, jsou to 2 roky co jsem byla léčena lékem Itakem tetanii.Zabral za...

Nastřihávání při porodu

Dobrý den, moje známá nedávno porodila a když jsme u ní byli, říkala, že je...

Nachlazení a krvácení z nosu


Načervenalé plošky(na fotce jsou světlejší) v ochlupení

Dobrý den, před týdnem se mi udělaly tyhle načervenalé plošky(na fotce jsou...

Vitamín K a léky na ředění krve

Lze při uživani prašku na ředěni krve kvuli cevnich problemu uživat zaroveň...

Kozni problem

Dobry den chtel bych se zeptat na pokozce se mi obevili nejake vredy nebo co...

Riziko embolie

Dobrý večer, chtěla bych se zeptat, red lety jsem měla plicní embolii,brala...

Revmatoidní artritída, jak udržet váhu při léčbě kortikoidy

Dobrý den paní doktorko, minulý týden mi po několika měsících byla stanovena...

Mám problémy se spaním

Dobrý den, mám problémy se spaním . . .nemohu usnout, v noci se neustále budím...

Chudokrevnost u dítěte

Dobrý den, mám syna starého 2 roky a 4 měsíce, od jeho 8 měsíců se přišlo na...

Bolest a tuhnutí svalů u lopatek


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×