Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Nitrolební hypertenze

Mozek a nervy Denisa 15.12.2019

Dobrý den, před 10 měsíci mi nastali obrovské bolesti hlavy, na které nepomáhaly žádné přípravky na bolest. Začala jsem mít stavy kde se mi rozmlžovalo vidění, vždy cca na 20 minut. A také mám šumění v uších, s tím jsem se potýkala ale již dříve. Po několika měsíční cestě mi lékaři diagnostikovali edem papil a idiopatickou intrakraniální hypertenzi - při lumbální punkci byl naměřen tlak 500. Byl mi nasazen Diluran 2x denně. Bohužel bolesti neustupují. Byla mi provedena již 5. lumbální punkce, vždy s tlakem 450-500. Z hlediska očního lékaře jsou oční nervy v tuto chvíli v pořádku, každé 2 měsíce chodím na měření perimetru, OCT apod. a diluran mi byl stále ponechán a rozmlžení vidění např 2X do měsíce stále mám. Nicméně moje každodenní bolesti hlavy nepřestaly. A dle lékařů již došly možnosti. Magnetická resonance ani výsledky mozkomíšního moku neukázaly žádné záněty nebo nic podobného, tam je vše v pořádku, CT také v pořádku. Zavedení shuntu dle lékařů není vhodné protože jednak mám v tuto chvíli oči v pořádku a také protože po lumbální punkci stejně necítím úlevu. Chci se zeptat, zda prosím nevíte o vyšetření, které by ještě mohlo být provedeno? Či o dalším postupu. Jelikož jsem opravdu mladá, nechci se smířit s tím že mě dokonce života bude bolet hlava. Již nyní je to dost psychicky náročné. Děkuji

Odpovídá lékař:

MUDr. Anna Brožová

Specializace: Vnitřní lékařství Pracoviště: Nemocnice Rudolfa a Stefanie, Benešov

Dobrý den milá Deniso, nenapadá mne jiné vyšetření, které by bylo možné provést, asi by to nemělo význam, diagnóza je stanovená, avšak selhává léčba, krom Diluranu, který máte a krom zmiňovaného shuntu se doporučuje při obezitě redukce hmotnosti, pokud jste užívala hormonální antikoncepci, jistě Vám bylo doporučeno vysadit. Já dotaz předám lékaři specialistovi, zda-li by se vyjádřil, co se týče zavádění shuntu, tak se domnívám, že se k němu právě přistupuje ještě před rozvojem potíží se zrakem..
Vyčkejte prosím odpovědi specialisty, díky

Odpovídá lékař:

MUDr. Tomáš Vilhelm

Specializace: Algeziologie, Balneologie, Fyzikální medicína, Rehabilitační lékařství‎

Dobrý den Deniso,
Bohužel již sám název říká , že jde o problém idiopatický . Tudíž bez zjistitelné příčiny . Skutečně jiné vyšetření neexistuje .
terapie je tak zaměřená na snižování tlaku , protože není zjistitelná příčina , kterou by šlo jinak léčit .
Shunt se zavádí, pokud stav nereaguje na podávání Diluranu .

Související dotazy

Nitrolební hypertenze
Dobrý den, měl bych dotaz. Je mi 21 let. Pokud člověk...
Nitrolební hypertenze
Dobrý den, měl bych dotaz. Pokud člověk onemocní multiformním...
Nitrolební hypertenze a hydrocephalus
Dobrý den, prosím, v čem je nebezpečná nitrolební...
Nitrolební hypertenze
Dobrý den,už více jak pul roku jsem trpěla bolestmi...
Hypertenze
Dobrý den! Na hypertenzi jsem užíval k mé spokojenosti...
Arteriální hypertenze
Hypertenze na levé ruce 160/110...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Nitrofurantoin-ratiopharm

Dobrý den, mám dotaž, je možné, aby tento lék Nitrofurantoin-ratiopharm, který...

Nitrofurantoin-ratiopharm

Dočetla jsem se, že u těchto antibiotik není vhodné konzumovat veškeré citrusové...

Nitrofurantoin-ratiopharm

Dobrý den, už přes dva měsíce se léčím s vaginální mykózou. Během poslední léčby...

Nitrofurantoin-ratiopharm a bolest ledvin

Dobrý den, před 4 dny me začaly bolet ledviny + bolest v podbřišku, častější...

Nitrofurantoin-ratiopharm a HA

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jestli při užívání Nitrofurantoinu-ratiopharm...

Nitrofurantoin-ratiopharm a Jeanine

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda se při delší léčbě (zatím asi 3 měsíce)...

Nitrofurantoin-ratiopharm+HA Diane-35

Dobrý den. Chtěla bych Vám položit dotaz ohledně Diane a Nitrofurantoinu. Na...

Nitrofurantoin-ratipharm - Vyrazka

Dobry den, ma pritelkyne ma opakovane zanety mocovych cest, bere tento pripravek...

Nitrofuration-ratiopharm 100 mg a víno

Dobrý den. Dva dny jsem brala tato antibiotika, vždyy ráno a večer. Včera jsme...

Nitrolební hypertenze

Dobrý den, měl bych dotaz. Pokud člověk onemocní multiformním glioblastomem,...

Nitrolební hypertenze

Dobry den, chci se zeptat, zda se da resit a jak zjisteny 10x vyssi mozkomisni...

Nitrolební hypertenze

Dobrý den,už více jak pul roku jsem trpěla bolestmi hlavy,očí a zvracením. Před...

Nitrolební hypertenze

Dobrý den, měl bych dotaz. Je mi 21 let. Pokud člověk onemocní multiformním...

Nitrolební hypertenze a hydrocephalus

Dobrý den, prosím, v čem je nebezpečná nitrolební hypertenze? Mého názoru je...

Nitroocni tlak

Dobry den pane doktore, uz jsem Vam kdysi psal. Muj problem je, ze mam hranicni...

Nitroocni tlak

Dobry den pane doktore, chtel bych se zeptat, kdyz tri dny po sobe toho v noci...

Nitroocni tlak 2

Dobry den pane doktore, dekuji za odpoved ohledne nitroocniho tlaku a vysetreni...

Nitroocni tlak a lymfaticka masaz

Dobry den, je mi 32, chci se zeptat jestli u lymfaticke rucni masaze je kontraindikace...

Nitroocni tlak a lymfaticka masaz

Dobry den, chci se zeptat jestli u lymfaticke rucni masaze je kontraindikace...

Nitroocni tlak a porod

Dobry den, chci se zeptat jak casto je kontraindikovan prirozeny porod u vyssiho...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Stav po gynekologické operaci

Dobrý den,jsem týden po gynekologické operaci a dnes jsem šla poprvé ven se...

Krvácení z nosu, z 1 nosní dírky

Dobrý den, na základě článku o Willebrandově chorobě prosím o posouzení, zda...

Vřídky na kůži

Už jsem psala ohledně syfilisu. Paní doktorka mi odepsala, že se o nakazu podle...

Třes ve spánku

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na problém týkající se mého přítele. Od doby...

UJIZDEJICI OKO

DOBRY DEN NA DOTAZ JSTE MI JIZ IDPOVIDAL ALE PRIKLADAM FOTO HESSOVA PLATNA.DEKUJI....

Divné pocity v noci

Potřebovala bych poradit, jsem už zoufalá, ale mám zdravotní problémy a newím...

Natažený postraní kolenní vaz

Při pádu na běžkách jsem cítila jak mi v koleni několikrát prasklo, ale na nohy...

Turbinoplastika


Nechuť k dotekům

Dobrý den. Pro úvod bych ráda podotkla, že jsem žena s Aspergerovým syndromem....

Výsledek ultrazvuku - uzliny na krku

Dobrý den, dnes jsem byl u lékaře na kontrolu podpaží. Mám tam 2 mm fibrom -...

Možnost častých zánětů po vysazení antikoncepce

Dobry den, zhruba před měsícem jsem vysadila po 2 letech hormonální antikoncepci....

Lázně po gynekologické operaci

Dobrý den, moje maminka byla na gynekologické operaci, odstranění vaječníků.. Chtěla...

Bolest při nádechu pod pravým prsem a v žebrech

Dobrý den, chtěla bych se zeptat,již 5 den mě bolí při hlubokém nádechu pod...

Budím se každou noc kolem třetí hodiny


Zahlenění a večerní zvracení


Silné křeče v břiše

Dobrý den V noci mě chytly, tak strašně silné křeče v břiše, že jsem jen ležel...

Zvětšenáá uzlina na krku

Dobrý den. Někdy na konci března sem začal pociťovat tlak kolem posledních zubů...

Moc smegmatu

Dobrý den, mlj problém je ten, že mám neustále hodně smegmatu za předkožkou....

Natržený křížový vaz


Neštovice u dospělého

Dobrý den. Měla bych dotaz. Me deti pred 9 dny prisli do styku s nestovicemi....

Reklama