Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Nolpaza - pálení žáhy

Trávení Marek 24.2.2016

Dobrý den,

rád bych mě zajímal Váš odborný náhled na mou problematiku. Je mi 23 let, studuji, sportuji, někdy brigádničím a žiju zdravě (nekouřím, piju příležitostně, jím hodně ovoce, zeleniny apod.). Minulý rok jsem po zkouškách v červnu dostal nějaký záchvat žaludku (bolest, tlak na hrudi), vyšetřili mě na gastru kamerkou a nic závažného nezjistili, pouze jsem měl více žluči v žaludku a to byl muj problém (stres před zkouškama.) a pak to žaludek nedal. Nasadili mi na 2 měsíce nolpazu, kinito a ještě jeden prášek, který si bohužel již napamatuji.. Každopádně mé problémy s pálením žáhy během léčby zcela vymizely. Po 3 měsicích byla kontrola a zaludek jsem měl zcela OK. Bohužel ale asi za týden nebo 14 dní se mi vrátilo pálení žáhy a tak jsem to týden až 2 vydržel a hledal příčinu. Našel jsem ji asi ve stresu a ve špatném stravování - nedokazu vstřebat např. kypřící prášek v buchtách apod. Bohužel se to lehčí pálení žáhy dostavovalo i po zmírnění stresu a změny stravování a tak jsem si koupil v lékarně Nolpazu 20mg, kterou jsem již o prázdninách využíval (to jsem měl 40mg) a problémy zmizely. Vždy mi stačí si dát 20mg nebo 40mg ráno nalačno a vše je pak celý den v pohodě. Můj děda trpívá od mladého věku pálením žáhy taktéž (a taky bere podobné léky) a můj otec také, ale jen příležitostně (ne vše můžou jest). Doktorka mi při vyšetření na gastru řekla, že máme v rodině špatnou klapku v žaludku, která se nedovírá a způsobuje někdy tady to pálení žáhy. Dále mi řekla, že mám více relaxovat a změnit jídelníček. Bohužel jídelníček se změnil a relaxovat se stále pokouším, ale i tak mi žáha dělá problémy.. Chci se Vás tedy zeptat na to, zdali třeba můžu Nolpazu využívat týden a pak týden ji opět nebrat a pak zase ji nasadit na týden a pak zase nebrat? Četl jsem si, že se jedná o bezpečný lék, ale i v příbalovém letáku je napasné, že může zhoršit vstřebávání např. vitamínu B12 apod... Sám jsem se vydal za mým praktickým lékařem, aby mi napsal tyto prášky a on mi je napsal a řekl mi, že to mám brát celý život - což mě trochu zaráží. Na gastru mi paní doktorka řekla, že musím změnit životní styl a jídelníček a že léky zatím brat nemám a že bych si na ně mohlo tělo (žaludek) zvyknout a byl by problém a prakticky lekar mi sdělil něco jiného. Jsem z toho tak trošku špatnej, protože zároveň prášky jest nechci, ale taky vím, že než aby mě pořád lehce pálila žáha a něco se mohlo stát, tak bych měl pro to něco začít dělat. Co byste mi poradila Vy ? Díky.

MUDr. Vladimíra Cejnarová
Odpovídá lékař:

MUDr. Vladimíra Cejnarová

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé

Dobrý den, někomu opravdu stačí změnit životosprávu. Někdo si to bere jen příležitostně, kdy má více stresu a větší produkci žaludečních štáv. Dlouhodobé snížení kyselosti žaludku opravdu není žádoucí. Pokud nemáte žaludeční vřed, zánět jícnu, obtíže se vyskytují jen několikrát do měsíce, beret Nolpazu jen v období obtíží.

Související dotazy

Pálení žáhy
V roce 2006 mi byl diagnostikovan g.reflux. Nasazena...
Pálení žáhy a kašel
Dobry den.Měla by sem na vas dotaz ohledně moji zdrav...
Pálení žáhy a pocit na zvracení
Dobry den chci se zeptat kdyz se najim tak mi je na...
Pálení žáhy
Dobrý den, už poměrně delší dobu ( aspon 3 mesice )...
Pálení žáhy
Dobry den, trapi me paleni zahy, a to bez ohledu...
Bolest žaludku
Dobrý den , prosím nolpaza 40 užívám léta ,občas jiný...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Nolicin + Lindynette

Dobrý den, osmým dnem užívám antibiotika Nolicin na zánět močových cest společně...

Nolicin a "snažení se" o miminko

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Přítel byl na kontrolní spermiogram, kde...

Nolicin a Daylette

Dobrý den, dnes jsem dobrala antibiotika Nolicin, která jsem měla na zánět močového...

Nolicin a Minerva

Přeji hezký den, chtěla bych se zeptat ohledně účinků dvou léčiv. Už asi 3...

Nolicin a Softinelle

Dobrý den, chtěl bych se nutně zeptat, zda antibiotika Nolicin snižují účinek...

Nolicin a Urinal akut

Zdravím a mám dotaz, lékařka z urologie mi předepsala lék na moč.cesty Nolicin....

Nolicin pro dite

Dobry den, chtela bych se zeptat na lek Nolicin, ktery mi predepsl detsky doktor...

Nolicin pro kojící ženu

Dobrý den rád bych se zeptal na užívání nolicinu /zánět moč.cest/ v případě...

Nolicin x HAK

Vážená paní doktorko, všude na internetu čtu sporné věci o účinku HAK s antibiotiky. Prosím...

NOLICIV vs. YAZ

Dobrý den, Přítelkyně užívá HA Yaz a zároveň bere proti zánětu ledvin antibiotika...

Nolpaza a pobolívání žaludku

Dobrý den, beru lék nolpaza 20 mg již asi 9 let, zprvu jsem brala 40 mg na vřed...

Non IgE alergie na mleko

Dobry den, doktorka mi zjistila, ze mam intoleranci mleka, presneji non ige...

Non-hodginský lymfom

Dobrý den, pracuji na rehabilitaci a momentálně mám pacienta s touto diagnozou.K...

Noní třes/zimnice/ a bolest kloubů a svalů

Je mi 35let v poslední době se mi stavá to,že se v noci probudím a mám zimnici.Po...

Nootropikum

Dobrý den, chci se zeptat ohledně konkrétního nootropika Mind Lab Pro(složení...

Nootropil

Dobrý den, ráda bych Vás požádala o radu ohledně léku Nootropil. Byla jsem s...

Nootropil pro kojence?

Dobrý den, syn narozený v 36. týdnu těhotenství, nyní starý 3 měsíce, vyšetřen...

NORETHIESTERON

Zdravim potrebuji poradit rano odjizdim do Holandska a vzala jsem si lek NORETHIESTERON,abych...

Norethisteron

Dobrý den, potřebovala jsem přiblížit menstruaci abych jí neměla na dovolenou....

Norethisteron

Dobrý den,zítra mě čeká důležité vyšetření primářem,v sobotu jusem cítila večer...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Krev a bílkovina v moči

Dobrý den.Při preventivní prohlídce,mi byla zjištěna bílkovina a krev v moči.Bez...

St.p. septoplastice a resekci skořep s pooperačním zánětem

Dobrý den, jsem 2 měsíce po septoplastice, RFITT dolních skořep a parc.resekci...

Mykóza

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na Váš názor u následujícího. Můj přítel...

Černé tečky vypadající jako logr ve stolici

Dobrý den dnes jsem měla bolesti v podbříšku a ejhle měla jsem řídší stolici...

Střední krční cysta

Dobrý den, je to již několik měsíců co jsem si uprostřed přední části krku...

Cviceni po potratu

Dobry den,chtela bych se Vas zeptat,jsem presne 2.tydny po revizi delohy v 11.tydnu...

Střevní divertikly

Dobrý den, v roce 2014 prvé vyšetření na kolonoskopii, sám od sebe na základě...

Hodnoty TSH

Hezký den paní, pane, léčím se asi 4 roky se sníženou funckí štítné žlázy....

Pocit cizího tělesa v krku

Dobry den. Je mi 38 let. Jsem kuracka 20cigaret denne. Posledni dva tydny mam...

Bolest pod pravým žebrem

Již mnoho let mě trápí bolest pod pravým žebrem, nejvíce v noci, spíše k ránu....

Štípání v žilách

Dobrý den, existuje nějaké onemocnění, které by vysvětlovalo proč mě štípe...

Bolest pod pravým obloukem žeberním

Dobry den, jiz asi mesic me trapi obcasna bolest pod pravym zebrem. Bolest se...

Tlak na hrudi od hrudní páteře


Předávkování léky Lyrica nebo Rivotril


Erekce

Dobry den, je mi 22 let . Uz minimalne dva roky, mam problem ze neudrzim erekci...

Patnáctiletá preventivní prohlídka


Točení hlavy, zvracení

V noci mě probudilo velké točení hlavy a při pohybu zvracení. Během dvou hodin...

Zvýšené ALT v krvi

Dobrý den,mám zvýšený jaterní ALT hodnotu na 1,4 .Je to prosím výsledek na nějaké...

Bolest v boku v těhotenství

Dobrý den, prosím o radu, nyní jsem v 32tt, v těhotenství jsem zatím nic nepribrala....

Bolesti krční páteře,ramene

Dobrý den,potřebuji poradit,mam problém s krční páteří,ramenem,je uplne ztuhlé.Mívám...

Reklama