Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

NT hodnota

Gynekologie Lucie . 3.8.2010 redakce uLékaře

Dobrý den v 11týdnu těhotenství jsem podstoupila screning byla mi naměřena NT hodnota 3,1mm a hodnota PaPPA 0,330 Mom a beta HCg 0.890MoM,(riziko trizomie 1:16 na downův syndrom)byla jsem poslána na odběr choriových klků a vyloučil všechny trizomie.V 16týdnu jsme byla na kontrolním ultrazvuku vše vypadalo OK (ale NT hodnota pořád 2,9)jsem obědnaná ještě na ultrazvuk ve 22týdnu na VVV myslíte že když se všechny trizomie vyloučili na UZ v 16týdnu vše vypadalo v pořádku že se ještě může oběvit vada která by byla neslučitelná se životem?Jsem těhotná po IVF zadařilo se na 5pokus,myslíte že i hladina PAPPA mohla být ovlivněna ještě hormony po stimulaci?Je šance že když je hladina NT 3mm že i přes to se mi může narodit zdravé dítě?Moc děkuji.Ultrazvuk mě čeká 10.8 a moc se bojím že se oběví nějaká vada srdíčka atd!Moc děkuji za odpověd

Odpovídá:

Lékař uLékaře.cz

Lucinko, moc vás chápu a rozumím vašemu strachu, ale žádnou jednoznačnou odpověd prostě neuslyšíte. Podrobte se všem vyšetřením, věřím, že srdíčko bude v pořádku, ale musím jen opakovat - NT je podezření na vadu, nejčastěji Downův syndrom, ale neznamená, že dítě musí být nutně nemocné - může být i zdravé, ale pravděpodobnost nemoci je spíše vysoká. Vše řeknou další upřesnující vyšetření - hlavně odběr choriových klků, ten je skoro stoprocentní (zjistí přesně vadu chromozomů). Zkuste si požádat, abyste mohla vědět výsledek odběru choriových klků co nejdříve a nemusela po vyšetření dlouho trpět v nejistotě. To je nejvíc, co pro vás mohu na dálku udělat, opatrujte se a držím pěsti! Hezký den.

Související dotazy

NT hodnota
Dobrý den dneska jsem vám psala tento dotaz : vaši...
Vyšší Nt
Dobrý den,prosím o radu,je mi 27 let a čekáme druhé...
NT
Dobrý den, můj gynekolog mi pře 13-ti dny zavedl NT...
Nt screening
Dobry den, vcera jsem dostala vysledky z NT screeningu....
Hodnota glykemie
Dobrý den, dne 16.3. 2017 mi byla naměřena hodnota...
Hodnoty laboratorní
Prosím co znamená hodnota v krvi COXB=40? Děkuji MT

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Nový útvar na varleti

Dobrý den, nedávno jsem si na levém varleti všiml nového "objektu, či jak to...

Nový zubař

Dobrý den, chci se zeptat jestli přijimate nové pacienty. Už jsem hodně dlouho...

Nový zubní lékař

Dobrý den, měl jsem problémy s mým starým zubním lékařem a přes známé mi byl...

Novynette a Lanzul30mg

Dobrý den,chtěla bych se zeptat,jak Lanzul30mg ovlivňuje účinnost HA Novynette.Byl...

Novynette a Stimulen

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda může přípravek Stimulen ovlivňovat účinnost...

Nožičky novorozenec

Dobrý den, poprosím o překlad diagnozy: pedes calcaneovalgi. A zda se upraví...

Nporucha menstruace

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, měla jsem menstruaci 9.1. a přišla nečekaně...

NRBC

Upřesňuji dotaz: Byl jsem včera ošetřen na pohotovosti s bolestí hlavy, neurologický...

NSE marker

Dobrý den, paní doktorko. Je mi 20 let a při posledním krevním obrazu mi byl...

NT

Dobrý den, můj gynekolog mi pře 13-ti dny zavedl NT (název nevím, jelikož jsem...

NT hodnota

Dobrý den dneska jsem vám psala tento dotaz : vaši odpověd jsem tam také zkopírovala,já...

Nt screening

Dobry den, vcera jsem dostala vysledky z NT screeningu. Hodnoty mam: Nosni...

NÚ Entizol

Dobrý den, rád bych se zeptal jestli je vhodné na léčbu růžovku entizol lékař...

NÚ HAC

Dobrý den, svojí poslední menstruaci jsem dostala s týdenním předstihem, začala...

NÚ léčby Xareltem

Dobrý den, jsem 4 měsíce po ASK pravého kolene, přetrhané Meniskusy a Křížové...

NÚ Warfarin

Dobrý den, je mi 18 let jsem 4 týdny po plastice LCA, také jsem po operaci dostala...

Nubekula

Pekný deň. 72 ročnému pacientovi bola diagnostikovaná "oválna nubekula na úrovni...

Nucen močení po orgasmu

dobry den pane doktore. Jsem muž ve veku 16 let a mam problém, po orgasmu mam...

Nucení do jídla

Dobrý den,mám syna v 1.třídě.Na obědě vychovatelka nutí syna,aby všechno snědl...

Nucení do sexu

Dobrý den, ráda bych se poradila.. jsem s přítelem 13 let..sex by mohl mít každý...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Vyrasky na varlatech


Chřipka: rychle přichází, pomalu odchází.


Bolest pod žebry


Křupání v hrudníku při nádechu


BHP není karcinom


Tehotenstvi

Dekuji Vam moc za velmi rychlou odpoved. Ten test je tedy pozitivni? Mam se...

Snížení bílých krvinek


Podkožní bulka v třísle


Dřívější menstruace při antikoncepci


Jak ochránit zahradu a dvorek před klíšťaty?




Mgr. Marie Rupcová

Zařízení klinické logopedie

MUDr. Zdeňka Pustková

Praktický lékař pro dospělé

Čtyři tipy na cvičení proti bolesti zad


Otok hráze nebo hemoroid?


Bolestivý vřed na horním patře


Klinická výživa nabízí pestré možnosti využití


Hnědé skvrny v oblasti podbrisku.


Syfilis?


Možnost otěhotnění


Inzerce
Poslat e-mailem
{}
Inzerce
×