Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Obava z leukémie, modřina, padání vlasů....

Jiný problém M. 26.10.2019

Dobrý den,

už jsem sem psal ohledně mého problému dříve. Cca před 2 týdny jsem zpozoroval, že se mi na pravé paži pod ramenem objevila modřina a pak po pár dnech i jedna na levém předloktí. Obě byly menší a žlutohnědé. Už vymizely. Dále se mi poté udělaly zároveň afty a opar na rtu. Jak ty modřiny, tak pak ten opar a aft jsem měl tendenci dávat do souvislosti s leukémií, ze které mám velký strach. Následně se mi také stalo, že jsem se včera zvážil - ráno po dojití na záchod a měl jsem o 1 kg méně, než jsem měl při posledním vážení v neděli (také jsem se vážil RÁNO PO DOJITÍ NA ZÁCHOD, tedy ve stejnou chvíli, aby byly výsledky vážení co nejpřesnější).

Začal jsem si dávat do souvislosti jak modřiny, tak opar, tak hubnutí k sobě a bál jsem se té leukémie, tak jsem si jako samoplátce dnes zašel na vyšetření krevního obrazu + diferenciálu, který by měl být dle výsledků v pořádku (viz foto).

Poté mám paralelně ještě jeden problém, a to ten, že jsem cca 2 týdny nazpět zpozoroval, že když si prohrábnu vlasy, tak mi v ruce vždy tak 2-4 vlasy zůstanou (někdy i o pár více), tudíž jsem se začal bát, jestli mi nezačínají nějak víc vypadávat vlasy. Zjistil jsem, že i po umytí mi jich vypadne více - klidně 10-25 (to jsem ale zjistil, že vypadne při mytí i spolubydlícímu na koleji). Zkrátka a dobře jsem si raději zašel na kožní, kde mi řekli, že dle nich to nic není, že vypadne klidně až 100 vlasů denně. Já se však obávám, že mi jich vypadne více než 100 za den. Protože mi pár spadne, i když si do nich nesahám (např. když se déle učím, padají na učebnici, tak to vidím).

Nicméně mi na kožním doporučili Methionin, který, jak jsem se dočetl, může napomáhat hubnutí (že likviduje nějaké špatnosti v organismu a má vliv na metabolismus). Je proto možné, že jsem mohl zhubnout to 1 kg kvůli braní Methioninu (beru ho cca týden a půl) 2 tablety denně (ráno a večer). Dále mi ještě byl doporučen Alpecin.

Byl jsem kvůli mé neustálé obavě dnes i u psychiatra a dostal jsem opět předepsané Asentra.

Moje dotazy teda znějí na následující

1) Když mi odběry vyšly negativně, resp. v ref. mezích, mám se i tak obávat leukémie? Nebo kdyby, čistě teoreticky, modřiny, opar a hubnutí souviselo s leukémií, byly by hodnoty v krvi nějak vychýlené?
2) Co si myslíte o vztahu Methionin a hubnutí? Je možné, že jej způsobuje? Já bych ale nerad hubnul a i přesto něco užíval na ty vlasy, tak by mě zajímal Váš názor. Nebo může být hubnutí příznakem jiné rakoviny? Byl jsem cca před měsicem na sonu celého břicha a v pořádku, nyni ta krev, tak snad jinde nador by být nemohl...
3) Co si celkově myslíte o mém problému s vlasy? Myslíte, že se jedná o nadměrné vypadávání vlasů? Když si je prohrábnu, zůstanou mi cca 2-4 v ruce, nebo když si je myji, tak jich vypadne klidně 15-25. Když si je následně utírám ručníkem nad umývadlem, tak také nějakéí vypadnou... klidně i 10-15.

Děkuji moc za případnou odpověď na VŠECHNY části mého dotazu a už je to naposledy, co sem o tom takto píši.

Děkuji a jsem s pozdravem.

Věk 21 let

Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Suchecká


Dobrý den, hodnoty v krevním obraze jsou v normě, nemáte tedy leukémii. Pokud byste leukémii měl, byly by hodnoty vychýlené.
Modřiny mohou vzniknout i po velmi malém traumatu, člověk si někdy nemusí být ani vědom, že se bouchnul.
Zhubnutí o 1kg je stále v mezích normy, výkyvy hmotnosti během dne mohou být 2-3kg (v závislosti na příjmu potravy, tekutin, při průjmovém onemocnění např. může člověk rychle ztratit hmotnost..). Toto nebude příznak rakoviny (zvláště, když stejný problém řešíte již přes rok a půl....kdyby to byl příznak rakoviny, již by se prokázala; spíše bude vše způsobeno stresem a úzkostí - jimiž trpíte).
Methionin se podává při padání vlasů, u někoho však efekt nemusí být patrný a vlasy padají stále - zvláště, pokud je padání vlasů stresového původu a stres nadále trvá (u Vás přítomná kancerofobie způsobuje velký stres). Uvidíte, zda Vám přípravek pomůže. Hubnutí je u někoho jistě možné, užívejte lék nadále a vše zhodnoťte tak za 2 měsíce (za 2 měsíce zhodnoťte, zda je přítomen výraznější váhový úbytek).
Ztráta vlasů je normální, denně vypadne klidně i 100 vlasů a stále je to v normě. Padání vlasů u Vás bude způsobovat stres, kterým trpíte. Takže je potřeba nejdříve řešit kancerofobii (spolu s psychiatrem a psychologem, je to práce na dlouhou dobu a je potřeba, abyste k psychologovi i psychiatrovi pravidelně docházel).
S pozdravem BS.

Související dotazy

Padání vlasů
Dobrý den je možné umřít, když používám minoxidil na...
Padání vlasů
Dobrý den, mám jemné a ne příliš husté vlasy. Již...
Padání vlasů
Dobrý den, již přes rok řeším padání vlasů a zvýšený...
Padání vlasů u čtyřletého dítěte
Dobrý den, chtěla jsem Vás požádat o radu ohledně padání...
Akne a padání vlasů
Dobrý den, mám několik příznaků:akne,občasné padání...
Padání vlasů
Dobrý den,mám problém s padáním vlasů.Jsem v přechodu,užívám...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Obava z koronaviru

Dobrý den, prosím poraďte jak psychicky situaci zvládnout, jsem už na konci...

Obava z koronaviru

Prosím sdělte mi, jak se postupuje při zjištění, že jsem nakažen koronavirem....

Obava z koronaviru

Ještě doplnění k předchozí otázce. V případě problémů s dalším testování, předpokládám...

Obava z koronaviru

Dobry den, v tychto dnoch si clovek neni isty, preto sa radsej opytam. Uz...

Obava z koronaviru

Dobrý den, zhruba před týdnem se mi začalo hůře dýchat, střídalo se během dne...

Obava z krvácení do mozku

Dobrý den, v první řadě se chci omluvit za velmi hloupý dotaz, ale čím déle...

Obava z krvácení v časném těhotenství

Dobry den, jsem zacatek 6 tydnu tehotenstvi. Na ultrazvuku pouze gestacni a...

Obava z leukemie


Obava z leukémie


Obava z leukemie

Dobrý den, už jsem sem psal podobný dotaz. Minulý týden jsem na pravé paži...

Obava z listerie


Obava z listeriosy v těhotenství

Dobrý den, ráda bych se zeptala na listeriózu. Jsem nyní v 25 týdnu těhotenství....

Obava z listeriózy po požití otevřeného krabicového mléka

Dobrý den,jsem těhotná a byli jsme na návštěvě u příbuzných.Udelali mi tam kávu...

Obava z lymfomu

Dobrý den, ještě sem píši doplňující dotaz ohledně mého problému (viz níže)....

Obava z lymfomu

Dobrý den, již dva měsíce jsem mám za uchem zvětšenou uzlinu, je pohyblivá,...

Obava z lymfomu

Dobrý den jak jsem už jednou psal v lednu tenhle rok jsem dostal velkou chřipku...

Obava z maligního melanomu


Obava z melanomu

Dobry den, uz rok a pul chodim na kontroly se znamenkem. Ted na posledni kontrole...

Obava z mimoděložního těhotenství

Dobrý den, Trošičku se mi opozdila menstruace asi o 3 dny a udělala jsem...

Obava z mozkového aneurysmatu

Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda může praktický lékař napsat doporučení...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bulka konečníku


Hypoplazie varlat

Dobry den,chtela bych se zeptat s pritel se uz se 3 roky snazime o prirustek,ale...

Zlomenina bederního obratle

dobrý den, před dvěma měsíci jsem si pádem způsobila zlomeninu prvního bederního...

Kožní výrustky kolem konečníku

Dobrý den. Mám truchu citlivý dotaz. U konečníku se mi zhruba před 2 měsíci...

Prohlubeň na stehně

Dobry den, na pravem stehnu nahore zepredu a lehce k vnejsi prave strane...

Po METHIONINU gynekologické problémy

Dobrý den.Užívám METHIONIN-1 tabletu denně proti padání vlasů a pomáhá to ,ale...

Časté probouzení v noci

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, co může způsobovat časté buzení v noci, zřejmě...

Plíseň či vyrážka v oblasti konečníku

Chtěla jsem se zeptat jak nejlépe se zbavit vyrážky či plísně v oblasti konečníku....

Bradavice v těhotenství

Dobry den, mam na noze bradavici na kterou mi dermatolog napsal mast Kerasal,...

Aplikace Clexane

Dobrý den, dcera si zlomila nártovou kůstku, má kotník v sádře, každý den si...

Plánovaná operace kolene a pracovní neschopnost

dobry dem mam problem s kolenem po navsteve ortopeda mne obednal na operaci,jelikoz...

Svědění kolem konečníku

Dobry den chtel bych se zeptat....svedi mne to v konecniku a mam tam jakoby...

Kvasinková infekce u muže


Boláky

Asi před 3 týdny se mi začaly tvořit bolaky na pohlavních orgánech, trislech...

Problém s mou erekcí


Zápach z úst jako po alkoholu


Krvácení do nadledvinek u novorozence

Dobrý den paní doktorko, chtěl jsem se zeptat, jakým způsobem se léčí krvácení...

Stržení nehtu na palci, na noze

Dobrý den, chtěla bych Vám popsat můj problém. V prosinci 2013 mi kvůli zarostlému...

Zvýšená tvorba slin

dobrý den asi od čtvrtka se mi v ústech dělají neustále sliny a také i hleny...

Otok prstu po úrazu


Reklama