Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Obava z rakoviny

Matěj 11.5.2018 redakce uLékaře

Dobrý den,
už jsem to zde psal vícekrát. Zhubl jsem asi 2 kg za cca 3 týdny, aniž bych pro to cokoliv udělal. Nejedl jsem méně, piju stejně, moc jsem se nepohyboval. Jen jsem měl jeden den zvýšenou teplotu a vzal si 2x Paralen. Bál jsem se, že jde o rakovinu slinivky, tak jsem byl před 15 dny na sonu břicha - vše v pořadku. Před týdnem krevní test na amylasy a lipasy - v normě.
Bylo mi zde několikrát řečeno, že to s nejvyšší pravděpodobností rakovina nebude a že bych měl další příznaky, kdyby to byla. Bohužel, jeden příznak se objevil... Jako naschvál jsem zpozoroval takové žlutější zabarvení stolice, což mě velmi vyděsilo. Samozřejmě na internetu - žlutá stolice = porucha funkce slinivky. Ještě malý kousek té stolice plaval na hladině a vytvářel takovou mastnější skvrnu. Ta stolice nebyla úplně žlutá, ale žlutohnědá spíše.. měl jsem předevčírem mrkev jako přílohu k obědu a mrkvový salát k večeři.. mohlo to být od toho?

A jsem v tom samém bludném kruhu a navíc mám další symptom - žlutohnědá stolice. Jsem už nešťastný, docházejí mi síly a propadám beznaději, strachu a smutku, že zrovna já tohleto musím řešit. Antidepresiva kvůli kancerofobii beru zatím několik dní, takže ještě nezabírají.
Jak moc myslíte, že je to se mnou vážné po somatické stránce? Už jsem opravdu na dně a zoufalý, že zrovna mně se děje tenhle problém. Nejdřív hubnutí a teď už 2x takováto stolice...
Když by to byl příznak rakoviny slinivky, odhalilo by to sono před 14 dny určitě? Snažím se utěšit tím, že kdyby to něco bylo, sono by to ukázalo. Pak mi ale do hlavy se vetře myšlenka, že to vlastně není na 100% zaručené.
Myslíte, že tato žlutohnědá stolice (která klesla v míse, jen její malá část plavala na hladině) s trošku mastným okem na hladině mísy a hubnutí spolu souvisejí a mohly by znamenat rakovinu slinivky? Už nevím, kam se obrátit, jsem z toho zoufalý, je mi do breku a nemohu nic jiného dělat, ty úzkosti z vážné nemoci mi to nedovolují.

Počínaje pondělím mi začínají zkoušky, měl bych se učit, a přitom to ale nejde... musím na tohle pořád myslet a něco v hlavě mi říká, že je to vážné. Už fakt nevím, co dělat, nic už mi nedělá radost. Dokážu jen sedět a mít v hlavě, co mi vlastně je, jestli nemám rakovinu slinivky, když hubnu a mám takovouhle stolici. Pořád myslím, že mi pomůže, když sem napíšu...

Když by to by to byla rakovina slinivky, ODHALILO BY JI SONO PŘED 14 DNY A KREVNÍ TESTY PŘED TÝDNEM (amylasa, lipasa - v normě)? Nebo už je to DLOUHÁ DOBA? Už si fakt nevím rady a bojím se, co se mnou bude, už to fakt nezvládám, je mi na nic, do breku... nechci umřít tak mladý na rakovinu slinivky, tenhle nejčernější scénář se mi neustále míhá v hlavě...

Jakým způsobem lze zaručit, že na té slinivce nic nemám? Na další sono nevím, jestli mě pustí, plně bych chápal, kdyby se na mě vykašlali a neudělali ho. Nebo stačí to sono 15 dní nazpět? Má obvodní lékařka mi říkala, že ten doktor, co mi dělal sono, je jeden z nejpečlivějších, které zná, a sama mi říkala, že to nic nebude, navíc že mám testy OK. Ale mě to na chvíli uklidní a pak zase začnu jančit... ale do toho se objevila ta žlutohnědá stolice a zas mě to rozhodilo...

Děkuji moc za odpověď a přeji hezký den a omlouvám se, že jsem to opět já, kdo píše.

Odpovídá lékař:

MUDr. Daniela Obrová


Dobrý den Matěji, již jsem Vám mnohokráte odpovídala na podobný dotaz, nemyslím si, že by šlo o rakovinu slinivky, maximálně může jít o drobné obtíže se žlučníkem, pokud ale sonografické vyšetření v této oblasti bylo bez nálezu, pak bude i žlučník v pořádku. Hlavní je nyní spíše léčba fobických stavů a úzkostí, abyste se zbavil tíživých myšlenek, může to být i psychika, kvůli které jste zhubl, protože se trápíte. Doporučuji konzultaci u psychiatra s psychoterapií. Změna charakteru stolice mohla být způsobena i stravou. S pozdravem.

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Obava z rakoviny dělohy
Dobrý den.Je mi 48let z duvodu vynechávání menstruace...
Obava z rakoviny
Dobry den. Asi 2-3 tydny zpatky se mi pod pravym uvhen...
Obavy z rakoviny
Dobrý den psala jsem Vám ohledně panické hrůzy z rakoviny,která...
Obavy z rakoviny plic
Dobrý den mám dotaz. Při čištění zubů ráno mi občas...
Obavy z rakoviny prostaty
Dobrý den, mám aktuální výsledky vyšetření na urologii...
Obava z rakoviny nosohltanu
Dobry den, mam dotaz. Asi pred tremi tydny jsem onemocnel...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Obava z pohlavní nemoci

Dobry den chcela by som sa spytat priblizne pred 8 rokmi som mala nechraneny...

Obava z pohlavní nemoci

Dobrý den, moc vás prosím o pomoc, mnel sem chraneny sex (s kondomem) s neznamou...

Obava z pohlavní nemoci

Dobrý den, mám velmi citlivou kůži, je běžné, že po holení mám akné v celé...

Obava z pohlavni nemoci, syfilisu

Dobry den, Asi pred tremi mesici sem mel nechraneny pohlavni styk a priblizne...

Obava z poranění elektickým proudem

Dobrý den, dnes při vytažení spotřebiče ze zásuvky, jsem se dotkla posledních...

Obava z poškození zraku

Dobrý den mám takový dotaz zdraví rozum odpověď zná me psychosomaticke já pochybuje....

Obava z přenosu infekce

Dobrý den. Vím,že se ptám asi pořád na to samé,ale ještě bych potřebovala poslední...

Obava z přenosu infekce

Dobrý den, včera u cesty jsem ztratila v trávě náramek. Prohledávala jsem trávu...

Obava z přenosu infekce

Moc se omlouvam, ale potrebuji znat odpoved. Byla jsem dnes v psychiatricke...

Obava z přenosu infekce

Dobry den. Mohl bych poprosit o radu? Pred dvema dny jsem se vratil z dovolene...

Obava z rakoviny

Dobrý den, už jsem to zde psal vícekrát. Zhubl jsem asi 2 kg za cca 3 týdny,...

Obava z rakoviny


Obava z rakoviny

Dobrý den, minulý dotaz mi to nebylo zodpovězeno. Dnes a včera jsem měl takovou...

Obava z rakoviny


Obava z rakoviny


Obava z rakoviny

Dobry den jsem prvorozena dcera,ale dedim vsechny nemoce po tatovi,astma,trombofilii,dnu,a...

Obava z rakoviny

Dobrý den, jsem paranoidní člověk, a proto když slyším o jakékoliv chorobě,...

Obava z rakoviny dělohy


Obava z rakoviny děložního čípku


Obava z rakoviny děložního čípku

Dobrý den, v příloze zasílám výsledek moji cytologie.Bojím se , že mám rakovinu...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Tekutina ve středouší

Dobrý den, ráda bych požádala o informaci. Včera podstoupil můj 3,5 letý syn...

Zkažené mléčné zoubky

Dobrý den, mému synovi je 10 měsíců, má venku již 5 zoubků, 3 dole, 2 nahoře...

Trávicí obtíže


Marihuana a její detekce

Dobrý den mám mít testy na marihuanu měla sem ji naposled a po prvé před cca...

Podezřelé znaménko

Dobry den, kozni lekarka me poslala na vyriznuti pihy, povidala, ze musi ven,...

Boulička na hlavě

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, já mám na hlavě takovou malou bouličku, a...

Zvětšené uzliny na pravé straně na krku


Panenská blána

Dobrý den chtěla bych se zeptat je mi šestnáct a jsem pořád ještě panna teda...

Panenská blána

DOBRY DEN V SRPNU JSEM SI VYZKOUSELA ZAVADENI VYBRATORU DO POCHVY KTERY MEL...

Popis CT páteře

Dobrý den potřebovala bych poradit ohledně mé zprávy z CT. Kontrolu mám plánovanou...

Žlutý hlen po stolici a bolest v levém podbřišku

Dobry den, prosím o zodpovězení dotazu, po gyndkologicke operaci( odstranění...

Bolest Achillovy šlachy

Dobrý den pane doktore,chci se zeptat, již delší dobu mě bolí asi Achilovka...

Lymeská boreliosa


Pigmentové znaménko

Dobrý den, mám na vás dotaz. Nevíte co by tohle mohlo být za skvrnu? Zda jde...

Panenaská blána

Dobrý den, mela bych dotaz. Se svým pritelem uz mívám pravidelne pul roku pohlavní...

Panennska blana

Dobry den, je mi 17 let a me holcine 15 mela se mnou poprví pohl. styk s kondomem...

Svědění těla při pocení

Dobrý den, už nějakou dobu mě trápí intenzivní svědění pokožky. Vždy se vyskytne...

Výrůstky na předkožce

Dobrý den, zhruba před 3 dny se mi na předkožce penisu objevily dva výrůstky....

Uzlina na ruce

Dobrý den. Chtěl jsem se zeptat zda jsou lymafatické uzliny hmatné i mimo již...

Panenaská blána

Dobrý den, jen mi 15 a měla bych dotaz. S mým pritelem uz mivame běžně pohlavni...

Inzerce
×