Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Obavy o zdraví plodu po umělém oplodnění

Gynekologie Eliška 29.5.2019

Dobrý den, jsem 28+6 tt po KET s preimplantační genetikou. Na dvou předchozích kontrolách byl zjištěn zpomalený růst cca o týden. Lékař mě na 1.screening neposílal, že máme zaručeně zdravý plod a já se teď bojím, zda se něco nezanedbalo. Užívám Anopyrin 150( do 28.týdne 100mg) a do 18.tt Medrol. Žádné komplikace během těhotenstvi nenastaly. Placentu lékař kontroloval zběžně, ale neřikal nic o špatné funkci. Je možná růstová retardace i u geneticky 100% zdravého embrya? Můžu já ovlivnit růst stravou?
Děkuji za odpověď. Eliška

Odpovídá lékař:

MUDr. Soňa Boušková

Specializace: Vnitřní lékařství

Dobrý den, paní Eliško, chápu, že si děláte starosti, každá maminka je v průběhu těhotenství ve stresu, zvláště pak, když je to jako u Vás složitější. Pokud jste měla plod geneticky vyšetřený, jste sledovaná a Váš lékař Vás ujišťuje o tom, že je vše v pořádku, pak si nedělejte starost. Vím, že je to těžké, přestat se bát. Hlavně že je plod podle Vašeho lékaře v pořádku. Zkuste relaxační techniky, podívejte se, kde v okolí máte skupiny pro maminky, abyste našla podporu a uklidnění u dalších těhotných žen. Doporučuji vyzkoušet nějaké šetrné preparáty na psychiku vhodné pro těhotné, abyste byla co nejméně ve stresu, můžete například zkusit homeopatika jako Sedatif dražé třikrát denně jednu vycucat. Ohledně stravy - měla by být vyvážená a pestrá, aby Vám nechyběly žádné důležité látky. Váš dotaz ještě posílám odbornému lékaři gynekologovi, aby se k Vašemu dotazu vyjádřil. S pozdravem MUDr. Soňa Boušková

Odpovídá lékař:

MUDr. Petr Lidák


Dobrý den, buďte v klidu, nic se neděje, 1 týden , resp.+-10dnů je normální odchylka měření. NIc ovlivnit stejně nejde, jen se budete trápit. Přitom jde o normální nález. S pozdravem PL

Související dotazy

Stáří plodu
Dobrý den.Da se usoudit z ultrazvuku fetalni vek plodu-zarodku...
Umělé oplodnění
Dobrý den, chtela jsem se zeptat jestli se můžu objednat...
Prosáknutí plodu
Dobrý den, dokázali byste mi poradit, co znamena prosaknuti...
Velikost plodu v 7 tt
Dobrý den, podle poslední menstruace jsem v 7+5 tt....
Oplodnění
Dobry den, uz vice nez rok pred kazdou menstruaci zhruba...
Umělé oplodnění
Dobrý den, mám mutaci protrombin g20210a heterozigot....

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Obavy kvuli penisu?

Dobrý den jsem ve věku 17 let chtěl jsem se zeptat na pokožku penisu zda se...

Obavy kvůli vnitřním potížím...

Dobrý den Paní doktorko, píšu dotaz, jelikož nevím, zda se jedná o běžné banální...

Obavy o panenskou blánu...pálení pochvy

Dobrý den, začínám se bát o svoji panenskou blánu. Když jsem díky Vám nabila...

Obavy o rakovinu

Dobrý den.Chtěla jsem se zeptat zda existuje metoda vyšetření celého těla na...

Obavy o růst dcery

Dobrý den, paní doktorko, posílám prosím podruhé svůj dotaz - opravený (špatně...

Obavy o růst dcery

Dobrý den, paní doktorko, posílám znovu svůj předešlý dotaz - opravený (špatně...

Obavy o růst dery

Dobrý den, paní doktorko, chtěla jsem vás požádat o radu ohledně růstu mé dcery...

Obavy o srdce

Dobry den, mam 23 rokov, meriam 175cm, vazim 59 kg, cholesterol mam nizky, fajcim...

Obavy o syfilis

Dobrý den chtěl bych se zeptat, zatím jsem neměl pohlavní styk, ale bojím se...

Obavy o synovo zdraví

Dobrý den,nevím zda budete znát na můj dotaz správnou odpověď.Mám syna 20ti...

Obavy o zdravie a plodnosť

Dobrý deň, hanbím sa zato a niesom nato hrdá, ale pred 6 rokmi som ako nezodpovedná...

Obavy ohledně otěhotnění a HA

Dobrý den, užívám hormonální antikoncepci KATYA, bude to za chvíli půl roku....

Obavy ohledně Pennisu

Dobrý den, mám menší obavy, je mě 16 a brzy bude 17 let, penis ve stopoření...

Obavy po gastroskopickom vysetreni nosom

Dobrý deň Vám prajem. Prosím, mohli by ste mi odpovedať na túto otázku? Bola...

Obavy těhotenství v 15letech.

Dobrý den je mi 15let a mam obavy že jsem těhotna i když jsme měli kondom ....

Obavy u sexu s antikoncepcí

Dobrý den, paní doktorko, dnes jsme měli s přítelkyní pohlavní styk a já ejakuloval...

Obavy z ALS

Dobrý den,včera jsem se vrátil s FN brno kde sem byl hospitalizován na podezření...

Obavy z boreliozy u batolete

Dobry den.Dne 5.6.2016 mel muj 19mesicni syn kliste.Mohlo byt prisate max.1...

Obavy z CMP

Dobrý den, Předem se omlouvám, že otravuji ale potřebuji poradit, trápí mě...

Obavy z fimózy

Dobrý den, je mi 18 let a trápí mě poměrně intimní problém, domnívám se, že...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Vysvětlení nálezu

Dobrý den ,stále mě bolí záda . Absolvovala jsem léčbu léky , obstřiky ,elektro...

Léčba radiojodem

Dobrý den, dočetla jsem se na internetu,že existuje několik typů rakoviny štítné...

Kožní výrůstky v pochvě

Dobrý den, je mi teprve 15, stále jsem panna a začala jsem menstruovat asi...

Utržený vaz klíční kosti a možné trvalé následky

Dobrý den, cca 3 roky nazpět jsem si po pádu z kola utrhl vaz klíční kosti +...

Chronické praskání v kotníku

Dobrý den, dříve jsem trpěl na častější výrony kotníku, většinou se nejednalo...

Tmavá skvrna v ústech

Dobrý den , dnes jsem si zjistila v ústech tmavou skvrnu nevíte , co to muže...

Náhlý výpadek paměti

Dobrý den, Mám dotaz ohledně náhlého výpadku paměti, dovolte mi abych co nejpřesněji...

Bolest svalů na přední straně krku

Dobrý den, třetí den mě bolí svaly, přičemž nejvíce patrné je to na přední straně...

Klíční kost (odskočená od lopatkové kosti)

Dobrý den, je mi 40 let, snad začínám druhou půlku svého života a rád bych jí...

Bolest v pravém podžebří

Dobrý den. Je mi 28 let a trpím nadváhou. Jsem více než 8 let po operaci žlučníku....

Bulka pod jazykem

Dobrý den, rozhodl jsem se Vás oslovit, jelikož se zrovna nacházím v zahraničí,...

Výrustky na pochvě


Sono ledvin

Dobrý den, byl mi dělán ultrazvuk ledvin. Můžete mi vysvětlit pojem "hypertrofická...

Malý penis, znamínko na žaludu

Dobry vecer je mi 20 let a mam maly penis bez erekce 5cm s erekci 9 cm mam maly...

Bolest ucha, foukání z ucha

Dobrý den. Včera po sprše a vysmrkani mně přišla obrovská bolest levého ucha...

Egilok suss a alkohol

Dobrý den, užívám 1 tabletu egilok suss 25 jednou denně na extrasystoly. EKG...

Narkóza

Mám naplánovanou operaci kyčelního kloubu. V minulosti jsem byla operována s...

Bolest zad, na hrudi a potíže s dýcháním

Dobrý den. Je mi 16 a hraju házenou.. Poslední asi rok a půl, možná dva mám...

Antibiotika a antikoncepce

Dobry den, 4. Mesic užívám Antikoncepci Yaz, celou dobu bez potíží. Před...

Křupání v kotníku

Dobrý den, je mi 14 let a při jednom pohybu levou nohou, mi začne velmi křupat...

Reklama
Zavřít