Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Očkování

Dětské nemoci Magda 6.3.2019

Dobrý den. Mám 11-měsíční dvojčata a zatím nebyla ničím očkována. Měli být očkováni před půl rokem vakcinou Hexacima, ale z důvodu častých nemocí zatím nebyla příležitost pro očkování. Zítra máme jít na očkování. Asi před dvěma měsíci jsem si všimla, že neustále mají mírně zvýšenou teplotu. Jejich tělesná teplota se pohybuje v rozmezí 37-37,3 °C. Pak byli zase nemocní, z důvodu laryngitidy byli hospitalizováni, měli vyšetřen krevní obraz, oba mají nedostatek železa, aktuálně berou aktiferrin (16 kapek). Před týdnem měli být očkování, ale jeden měl teplotu 37,5 °C a od té doby oběma teplota kolísa v rozmezí 37-37,5 °C. Nejčastějí naměřím u dítěte A 37,3 °C a u dítěte B 37,1°C. Jediné období, kdy měli teplotu do 37°C bylo pár dnů po antibiotiku Amoxiklav. Aktuálně kromě mírně zvýšené teploty nemají žádné jiné příznaky. Je taková teplota u kojenců normální? Můžou být očkování, když mají teplotu 37,5°C bez jiných příznaků? Včera byl očkován vakcinou MMR můj dvouletý syn, existuje riziko, že by se dvojčata mohla od něho nakazit vakcinačními viry? Je vhodné, v tomto období (bezprostředně po očkování bratra), aby byli očkování Hexacimou? Teplotu měřím v konečníku digitálním teploměrem, uvedené hodnoty jsou po odečtu 0,5 °C.

Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková


Dobrý den. O očkování rozhodne lékař, který bude vakcinu aplikovat. Děti si vyšetří a pokud neshledá žádné příznaky nemoci, tak budou děti naočkované. Před očkováním si lékař změří teplotu svým teploměrem, který má kalibrovaný. Pokud by byla teplota vyšší, nad 37, tak není očkování vhodné. Imunitní systém se stále vyrovnává s předchozí infekcí a do toho očkování by bylo už pro tělo mnoho. Od vašeho staršího syna nehrozí žádné riziko, po očkování se žádné viry z vakciny přenést nemohou. S podzravem Dr. Janoušková

Odpovídá lékař:

MUDr. Hana Černá


Dobrý den, v pravidelném měření teploty, pokud děti nevykazují žádné známky onemocnění, neshledávám žádné výhody. Měření může být zatíženo spoustou chyb, od způsobu kalibrace teploměru po techniku měření. Někdy se stává, že rodič zavádí teploměr příliš hluboko do konečníku, a tím je teplota falešně vyšší. Doporučuji měřit v podpaždí klasickým teploměrem, anebo na čele čelním teploměrem. V konečníku neměřte. Pokud chcete, proberte situaci s praktickým lékařem dětí, ten by Vám měl poradit podobně. K očkování jinak neshledávám žádnou kontraindikaci, pokud tedy děti nemají jiné problémy (nedonošenost, neurologické problémy), o kterých ale nepíšete, a které by měl znát jejich praktický lékař. Hezký den.

Související dotazy

Očkování
Dobrý den, mohu se informovat k očkování. V letech...
Očkování
před dvěma dny jsem byla na první vakcíně očkování...
Očkování
Dobrý den, Narodil se nám prcek (11dni) a stojíme...
Očkování
Dobrý den, byli jsme včera na roční prohlídce a zároven...
Očkování
Dobrý den, vloni jsem se nechal naočkovat vakcínou...
Očkování
Dobrý den, mám dvouletou dceru a bylo mi navrhnuto...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Očkování

Moje lékařka tvrdí, že už se proti tetanu neočkuje. Byla jsem očkovaná v březnu...

Očkování

Zdravím byl jsem na třech očkování proti klíšťové encefalitidě a sestra mi FSME...

Očkování

Dobrý den, je mi 18 let a pohlavní styk jsem uz mela. Moje gynekolozka mi nabídla...

Očkování

Dobrý den, jsem po 1.očkovací dávce proti rakovině děložního čípku Silgrim....

Očkování

Dobrý den pane doktore mam dotaz jako těhotná jsem užívala antibiotika na zanět...

Očkování

Dobrý den, prosím chtěla jsem se zeptat, zda je vhodné v této době (Koronavirus)...

Očkování

Dobrý den,můžu se zeptat?Kdyz tatovi delali zkousku,jestli nemá TBC.A máme mu...

Očkování

Dobrý den, potřebovala bych poradit s očkováním. Mám 7 měsíčního chlapečka,...

Očkování

Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda se mohu ještě nechat naočkovat vakcinou...

Očkování

Dobrý den, mám 3 měsíční holčičku, bez zdravotních obtíží. Očkována prvními...

Očkování

Dobrý den mám na Vás dotaz,včera jsme byli na očkování pneumokoka se třemi dětmi,dvá...

Očkování

Dobrý den, jsem po potratu a prodělaných zarděnkách (s kterými prý mohl potrat...

Očkování

Dobrý den, mám autoimunitní onemocnění, měla jsem jít na přeočkování proti...

Očkování

Dobrý den, mám asi poněkud nezvyklý dotaz, ale potřebovala bych se s někým...

Očkování

před dvěma dny jsem byla na první vakcíně očkování proti rakovině děložního...

Očkování

Dobry den, manzel byl ockovanv roce 1999 na VHA i B (3 standardni davky). Na...

Očkování

Dobrý den jsem dárce plazmy a chtěla bych se zeptat jaky vliv na odběr plazmy...

Očkování

Dobrý den, potřebovala bych poradit, jestli je nutné očkovat 15 letou dceru...

Očkování

Dobrý den, na podzim se s přítelem chystáme do Thajska. Jelikož nebudeme trávit...

Očkování

Dobrý den chtěla bych se zeptat jestli je pro mne vhodné očkování na Covid-19,...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Boulička na stydkém pysku


Hořko v ústech

Dobry den uz asi 4 dny mam velice hořko v ustech (Celodenne be jen po jidle...

Zánět močového měchýře

Dobrý den. Zánět močového měchýře mi nastoupil velice rychle. Celý den nic,...

Fokální nodulární hyperplazie

Dobrý den , ráda bych se Vás paní doktorko optala , dne 27.3.2012 mi bylo...

Inkompetence kardie

Dobrý den,zjištěna inkompetence kardie bez zánětu.Nasazena léčba osemeprazol...

Otok v oblasti ledvin

Dobrý den pane doktore, chtěla bych se zeptat,zda může mít spojitost otok zad...

Vyjmutí šroubů po zlomenině

Dobrý den, letos to bude 4 roky co jsem po zlomenině obou kotníků a boční tenké...

Obstřik a alkohol

Dobrý den, paní doktorka mi dala obstrik. Kortikoidy do pravého ramene. Za týden...

Abnormální EKG, astma, zánět moč. měchýře

Dobrý den, můj dotaz směřuje k vysvětlení výsledků EKG, které potvrdilo normální...

Mžitky před očima, brnění končetin

Dobrý den, Obracím se na vás s dotazem - Přibližně poslední dva až tři měsíce...

Vysazení rivotrilu

Dobry den pani doktorko. Chtel bych Vas poprosit o casovy plan vysazeni rivotrilu...

Vysoko pozitivne onkomarkery

Dobry den, Cca pred 15 dnami ma trapil silny dusivy kasel. U obv lekara...

Svědění klitorisu

Dobrý den, chodím na pravidelné gynekologické prohlídky, prevenci nezanedbávám,...

Salmonela v moči

Dobrý den! Dne 11.2.2020 jsem měla absolvovat urogynekologickou operaci, ale...

Vertigo

Dobrý den, Dřív se mi motala hlava jenom při vstávání (tmavo před očima, velká...

Bolestivá bulka v podpaží


Pupínky v oblasti penisu a varlat


CMV a zvýšené jaterní testy

Mam dlouhodobe - minimalne rok, zvysene jaterni enzymy ( ALT a AST) a zvysenou...

Chlamydie trachomatis

Dobrý den, na internetu jsem našla, že chlamydie trachomatis se dají přenést...

Bolest zevní strany stehna

Dobrý den, asi týden me začala bolest ve stěhně konkrétnější z vnější strany...

Reklama