Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Očkování vakcínou Bexsero

Očkování Michaela 14.3.2020

Dobry den,
moje dcera (8 let) by mela jit v pondeli na ockovani druhou davkou vakciny Bexero. Chtela jsem se zeptat, jestli ockovani touto latkou neni v soucasne koronavirove situaci riziko (kdyby treba ona nebo nekdo z rodiny byl jiz infikovan) nebo zda ji toto ockovani neoslabi imunitu a nebude tak nachylnejsi k jine infekci. Po prvni davce mela druhy den horecku a velkou bolestivost ruky. Druhy dotaz - prvni davkou Bexero byla ockovana v listopadu 2019. Je casovy rozestup 4 mesice jeste v norme, resp. jaky je maximalni casovy rozestup mezi prvni a druhou davkou, pokud bychom se rozhodli ockovani jeste odlozit ?

Dekuji

Odpovídá lékař:

MUDr. Lenka Smejkalová

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé

Dobrý den paní Michaelo.
Děkujeme za Váš dotaz. Odborná společnost t.č. doporučuje očkovat dle plánu. Váš dotaz předávám specialistovi k odbornému vyjádření stran rozestupu očkování. Vyčkejte prosím na jeho odpověď. Přeji hodně štěstí.

Odpovídá lékař:

MUDr. Hana Ševčíková

Specializace: Epidemiologie Pracoviště: Avenier, a.s., Centrum očkování a cestovní medicíny Ostrava

Dobrý den, chápu Vaše obavy, nicméně pokud je dcera zdravá, doporučuji podat 2. dávku pro kvalitní ochranu proti tomuto závažnému onemocnění. Interval 4 měsíců lze tolerovat bez obav o účinnost očkování. Očkování neoslabuje imunitu, onemocnění samozřejmě ano. Po očkování proti Neisseria meningitidis typu B je běžné, že se vedlejší účinky, které popisujte vyskytují s větší frekvencí a doporučuji před očkováním a ještě cca 2 dny po očkování podávat dítěti paracetamol. Situace ve výskytu koronaviru bohužel nic nemění na výskytu jiných nebezpečných bakterií a virů, proti kterým je žádoucí děti chránit. Přeji hodně zdraví

Související dotazy

Reakce na vakcínu Bexsero
Dobrý den, ráda bych se zeptala na možné reakce u...
Vakcína Bexsero
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na následující záležitost....
Bexsero
Vážená paní doktorko, ráda bych se Vás zeptala na očkování...
Vakcina Bexsero
Dobrý den,prosím o názor ohledně očkování vakcinou...
Očkování Bexsero
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, jak to vypadá se schválením...
Bexsero a nosičství
Vážená paní doktorko, ráda bych se vás zeptala na informaci...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Očkování v těhotenství

Dobrý den.Chtěla bych se zeptat:Byla mi aplikována 2.dávka očkování proti žloutence...

Očkování v těhotenství

Dobrý den, nedávno jsme s přítelem začali pracovat na miminku. Prozatím...

Očkování v těhotenství

Dobrý den, jsem v 10. týdnu těhotenství (9+5) a snažím se zjistit maximum informací...

Očkování v těhotenství

Dobrý večer. Chci se, prosím, zeptat na toto: Mám aplikované 2 dávky očkovací...

Očkování v těhotenství

Dobrý den, je mi 32 let a chci se zeptat zda je bezpečné očkování proti covid-19...

Očkování v těhotenství

Dobrý den, byla jsem na očkováni proti klistove encefalitide 9.3. (1.dávka)...

Očkování v těhotenství?

Dobrý den, je mi 30 let a v 31 porodím druhé dítko,,respekt v březnu, jsem ve...

Očkování v USA

Dobrý den, žiji v současné době v USA a vzhledem k zdejšímu rozšíření žloutenky...

Očkování v závislosti na febr. křeče a alergie

dobrý den, mám hned několik dotazů. Jedná se mi o očkování proti spalničkám,zarděnkám,.......

Očkování vakcínou Astra Zeneca a Leydenská mutace

Dobrý den, nacházím se v zahraničí ve Vietnamu a do formuláře nemohu zadat zahraniční...

Očkování vakcínou firmy Pfizer

Dobrý den, přítel pochybuje o bezpečnosti vakcíny. Chtěla bych se zeptat, zda...

Očkování vakcínou Janssen

Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda se v současné době očkuje vakcínou Johnson?...

Očkování vakcínou prevenar

Dobrý den, ráda bych se zeptala, jaký názor máte na očkování vakcínou prevenar....Mám...

Očkování vakcinou Prevenar 13

Dobrý den , moje maminka -68let se nechala očkovat vakcínou Prevenar 13. Po...

Očkování vakcínou Priorix Tetra

Dobrý den, zvažujeme očkování u dcery vakcínou Priorix tetra v 15. měsících,...

Očkování vakcínou silgard

Dobrý večer, pane doktore - ko mám 15ti letou dceru a rozhodla jsem se jí nechat...

Očkování varilix vakcínou

Dobrý den, měla bych na Vás dotaz,zda je nutné se nechat naočkovat proti neštovicím,když...

Očkování ve vyšších venkovních teplotách

Dobrý den, mám dotaz, zda je vhodne očkovat kojence v teplých dnech? Dnes odpoledne...

Očkování versus test

Dobrý den, nechal jsem se očkovat proti žloutence typu B. Předm rokem v březnu...

Očkování VHA+VHB

Dobrý den, odpověděla jste mi pouze na tu druhou, méně podstatnou část. Jak...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Píchání v koleni

Dobrý den, asi před měsícem mě při behu ( běhám 40 - 60 km tydně ) zacalo píchat...

Málo močení


Křeče v srdci

Dobrý den, mám menší dotaz ohledně křečí v srdci. Je mi 18, jsem epileptička...

Bolestivá místa na hlavě

Dobrý den, obracím se na Vás s prosbou. V červnu se mi udělala bolestivá boulička...

Bolest paže

Dobrý den, zhruba dva dny mě bolela levá ruka spíše paže a mám citlivější prsty...

"Lupání" křupání za krkem, krční páteř


Vyšetření gastroskopie


Bolest v podbřišku

Dobry den, uz nekolikaty den ze me vypadavaji krvave hleny, bolest v podbrisku....

Kyselina močová


Bolesti paže po úrazu hlavy

Po docela silném úderu do hlavy mám nesnesitelné bolesti do pravé ruky.

Výsledek MR

Dobrý den, již přes půl roku trpím bolestmi v bederní oblasti. V práci až omezujícími....

Svědivé pupínky rukou a nohou

Dobrý den, asi před měsícem se mi začaly dělat velmi svědivé pupínky na rukou...

Popraskané koutky úst

Dobrý den, už asi dva týdny mám popraskané koutky u pusy, a poslední tři dny...

Bolesti pod žebry, v zádech a nevolnost

Dobrý den, před týdnem mě začalo strašně bolet uprostřed hrudníku, bolest vystřelovala...

Podkolenní šlacha


Výtok a svědění pochvy


Popraskané rty

Dobrý den, již několik dní bojuji s popraskanými rty, nyní už mam hluboké...

Otoky tváře, rtů

Dobrý den,již čtvrtým rokem mi otečou rty a tváře.Začne to lehkým brněním rtů...

Metastáze do kostí

Dobrý den, u mého otce (70), byly zjištěny mnohačetné metastáze do kostí, jako...

Bolest kolene po operaci menisku

Dobrý večer, potřebovala bych poradit. 21. února 2012 jsem byla na operaci menisku....

Reklama