Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Odběry - Štítná žláza

Endokrinologie Viktor 8.7.2014

Dobrý den,

Již asi 2 roky se necítím dobře, potíže se zhoršují. Jsem pod stresem, nejdříve jsem byl vyšetřen pro trávicí problémy v lednu tohoto roku. Byla mně provedena kolonoskopie a gastroskopie. Výsledkem byla pouze nedomykavost kardie. Tento problém jsem ještě vyřešil životosprávou. Pak přišlo vyšetření na kardiologii. Výsledkem byl asymptomatický nízký tlak a hyperkinetická cirkulace. To už ovšem pociťuji, zrychlený tep, pocit zimy i návaly horka. Jsem velmi zrychlený a mnohdy i velmi unavený. Působím nervózním dojmem. Občas mívám depresivní stavy, pak zase pocity velké energie. Proč to píšu? Výsledky z odběrů štítné žlázy:

TSH - 4,680 Ref.meze 0,270-4200 mlU/l
fT4 - 15,35 Ref.meze 12,00-22,00 pmol/l
antiTPO - 163 Ref.meze 0-34 klu/l
anti TG - 370 Ref.meze 0-115 klu/l

Základní diagnóza E049 - Netoxická struma NS

Můj dotaz tedy zní v jakém stavu se může štítná žláza nacházet a jesti připadá v úvahu její léčba?

A doplňující dotaz:
Mohou být zvýšené protilátky reakcí na infikovanou žlázu z hlediska dlouhodobé infekce nosohltanu nebo jde vždy o autoimunitní záněty?

Děkuji předem za váš čas a odpověď.

Lékař uLékaře.cz
Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den,
s ohledem na tyto výsledky byste měl být vyšetřen na endokrinologii, kde Vám bude proveden ještě ultrazvuk štítné žlázy a podle všech výsledků dohromady se rozhodne o tom, jestli Vám budou dodávány chybějící hormony štítné žlázy. Štítná žláza je v tomto případě postižena autoimunitním zánětem, ten má podklad většinou genetický a jeho spuštění pak může být např. infekcí, ale i jinými faktory. Zvýšené protilátky jsou známkou právě tohoto procesu probíhajícího ve štítnici.
Mějte se hezky.

Související dotazy

Štítná žláza
Dobrý den, 12 měsíců jsem podstupovala intenzivní...
Štítná žláza - odběry
Dobrý den, po vysazení antikoncepce, jsem byla na odběrech...
Štítná žláza
Dobrý den, 9.12.16 mi byla vyoperována štítná žláza...
Zvětšená štítná žláza
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, co znamená nález...
Štítná žláza
Dobrý den, prosím o přeložení nálezu pro laika. viz...
Štítná žláza hubnutí
Dobry den. Mám dotaz ohledně štítné žlázy už dva roky...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Odběr vajíček

Dobry den v patek du darovat vajicka a chtela sem se zeptat jestli predoperacni...

Odběr vzorku stolice

Dostal jsem od lékaře soupravu na odběr vzorku stolice. Pochopil jsem, jak se...

Odberove pero-riziko infekce

Dobry den,jen se chci uklidnit a proto prosim o radu. Na zacatku srpna jsem...

Odběrove vysledky

CRP 1,27mg/1:RF 9,56IU/ml:ASLO 112,00IU/ml.co je to za vyšetřeni děkuji za vysvětleni...

Odběry

Dobrý den nechala jsem si udělat odběry na játra laboratoři Synlab kde mi vyšli...

Odběry

Dobrý den, při náročnějších závodech mě berou křeče do nohou. Začalo to lýtkami,...

Odběry

Dobrý den , od zaměstnavatele máme hrazen benefit zdravotní péče a ve smlouvě...

Odběry

Dobrý den chtěla bych se zeptat na hematologii mě poslali na odběry a já vám...

Odběry

Dobrý den. Můžete mě říci co pro mě znamenají tyto výsledky? S_LH 5,27 (jednotka...

Odběry - musím byt na lacno?

Dobry vecer, zitra rano jdu na odběry krve kvuli štítné zlaze (preventivně,...

Odběry krve

Dobrý den, na pravidelné kontrole u kardiologa mi z krve a moče vyšly výsledky:...

Odběry krve

Dobry den, obracim se na Vas s prosbou o diagnosu syrskeho Kurda, muž, věk...

Odběry krve

Dobrý den, chtěla bych si nechat od svého obv. lékaře odebrat krev na onkol....

Odběry krve

Dobrý den paní doktorko, chtěla bych se zeptat na co vše má pacient nárok...

Odběry krve

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat co znamená výsledek celková bílkovina 63,4...

Odběry krve

Dobrý den, u posledního odběru krve jsem dostal výsledky vyšetření:ALT-0,700...

Odběry krve

Dobrý den,asi půl roku docházím na endokrinologii,kam jsem byla odeslána gynekologem...

Odběry krve

Dobre svatecni odpoledne,prosim,,jsem 3tydny po chripce a zanetu prudusek,,,jsem...

Odběry krve a THC

Dobrý den, na Alergologii mi dělali testy na co mám alergii. Testy mi bohužel...

Odběry krve a ultrazvuk

Dobrý den paní doktorko prosím o zhodnocení odběrů krve a ultrazvuku. Tyto odběry...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Pálení žáhy

Dobrý den, chtěl bych se poradit ohledně svých týden trvajících potíží s...

Studený pot a zimomřivost

Dobrý den, mám takový dotaz je mi 18let a měla jsem problémy se sníženou funkcí...

Píchání pod levým žebrem

Dobrý den , měl bych dotaz . Pociťují pichani pod levým žebrem , je to tupý...

Bolest hlavy a nevolnost v těhotenství

Dobry den, jsem v 17tt a na to, jak mi v prvnim trimestru nebylo nevolno,...

Bolest zad

Dobrý den, chtěla bych se zeptat měsíc mě bolí jen při otočení v posteli pravá...

Zduřelé prso

Mám zduřelé pravé prso na pohmat bolí asi 2 měsíce. Jsem muž ve věku 46.let....

Kaudální blokáda zad-komplikace

Přeji pěkný den. Léčím se s chonickou bolestí zad v ordinaci léčby bolesti.Podstoupila...

Hemeroidy

Dobrý den Řekněme že poprvé jsem si změny všiml asi před 3 mesíci, kde to bylo...

Extrakce osmiček

dobrý den.Potřebovala bych se zeptat jak podle vás bude náročné dostat ven pravou...

Zápach penisu

Dobrý den, je mi 13 let a mám takový problém. Poslední dobou sem si všiml, že...

Naražené stehno

Dobrý podvečer chtěla bych se zeptat. Dcera včera spadla na patník a má naražené...

Svědění těla

Dobrý den chtěl bych se Prosím vás zeptat nevím jestli je to z potu nebo příznak...

Chlamydie a více jak měsíc užívání různých atb

Dobrý den, na testech mi potvrdili pozitivní chlamydie (pouze výtok, bez potíží...

Novikov

Dobrý den, mám dotaz ohledně zeleného tekutého obvazu. Byl mi dan na ránu...

Tenisový loket

: Dobrý den, od července 2019 mám indikovany tenisový loket s dlahovou fixaci!...

B-komplex

Dobrý den, chci se zeptat, zda můžu b-komplex galmed dát své roční dceři....

Nízká sliznice, ztráta menstruace

Dobrý den, cca před půl rokem jsem vysadila HA, od té doby se nedostavila menstruace,...

Svedeni mezi nohama

Dobry vecer uz dloho mne svedi mezi nohama.strasne to svedi vzdicky se musim...

Výrůstky okolo řitního otvoru

Dobrý den, před pár dny jsem si všimla drobných výrůstků okolo konečníku,...

Dušnost, bušení srdce, pálení na hrudi.

Dobrý den, na úvod bych rád sdělil, že mi je 24 let. Před třema rokama cca...

Reklama
Zavřít