Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Odeznívající gastroenteritida

Tomáš 21.7.2018

Dobrý den,
minulý týden v pátek jsem odletěl do Řecka na dovolenou a pravděpodobně chytil nějakou bakterii ze syrové zeleniny nebo ledu v pití. První dva dny jsem měl průjem, bolelo mě břicho, chtělo se i pořád zvracet nemohl jsem moc jíst, protože jsem hned běžel na záchod a byl jsem dost unavený, naspal jsem třeba i 15-16 hodin za den. Ještě pak další dva dny jsem byl unavený, ale když jsem si dal třeba rýži nebo něco lehce stravitelného, tak už jsem průjem neměl. Teď je to osmý den, nemám ještě takovou chuť k jídlu, ale stolice je normální, ale když jsem si dal třeba těstoviny s pečenými rajčaty na olivovém oleji, tak neměl jsem průjem, ale úplně normální stolice to nebyla. A při zpátečním letu se mi od žaludku taky moc dobře neudělalo, normálně mi z letu nikdy špatně nebylo. Za celou dobu jsem neměl teploty, horečky nebo krev ve stolici. Únava je o dost menší než na začátku Prvních 6 dní jsem bral Endiaron, ten asi docela pomohl, teď už ho neberu. Je nutné to konzultovat s lékařem, když to trvá delší dobu, ale stav se lepší?

Odpovídá lékař:

kpt. MUDr. Denisa Gottvaldová


Dobrý den,

ne, lékařská kontrola nutná není. Stav se bude dále postupně zlepšovat až k normálu. Stravou zatěžujte postupně, zatím spíše lehčí nedráždivá jídla. K obnovení zdravé střevní flory můžete zakoupit laktobacily (např. Hylak či jiné - vše volně pordejné v lékárně). Pijte také dostatek tekutin, min. 2 litry denně. Ještě tak týden by to chtělo spíše klidovější režim co se týká sportu - záleží jak se budete cítit, ale začít event. pouze lehkou procházkou, výklusem, či krátkou vyjížďkou na kole, rozhodně bych nyní nedoporučovala nějakou vyšší zátěž.
Lékaře vyhledejte pouze v případě, že by se vrátilo zvracení, vodnatá stolice vícekrát jak 3x denně, teploty.

Přeji hezký zbytek léta, s pozdravem, MUDr. Gottvaldová

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Gastroenteritida
Dobrý den ,chtěla bych se zeptat v pátek jsem zvracela...
Gastroenteritida
Dobry den uz 3 dny mam velkou bolest v podbrisku jak...
Gastroenteritida
Dobrý den, ve čtvrtek večer mi začaly křeče v břiše....
Gastroenteritida
Uz som to sem daval vlozim znova a doplnim..Prosim...
Gastroenteritida
Dobrý den včera se mi objevily znaky gastroenteritidy...
Odeznívající alergie
Dobrý den, chtěl bych se zeptat. Jsem alergický na...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Oděrky n a žaludu-zánět

Dobrý den přeji,již jednou jsem měl problém a to je 6 let že jsem z jedné řeky...

Oděrky na genitálu

Dobrý den. Byla jsem u doktora se zeptat na prasklinky které se my porad ukazují...

Oděrky na penisu

Dobrý den, asi před 3mi dny se mi na penisu objevili bolestivé oděrky na penisu....

Oděrky na penisu

Dobrý den, stále mě trápí oděrky na penisu a to jak po sexuálním styku, tak...

Oděrky penisu

dobrý den, mam problém spíše s oděrkou na předkožce z časté masturbace, styk...

Odeslání na alergolgii

Dobrý den paní doktorko.Mám dotaz dcera 15měs. cituji dětskou lékařku recid.laryngitidy...

Odeznela chondropatie L kolene

Dobry den,chtela bych se zeptat jestli je vhodna injekce na odeznelou chodropatii,pokud...

Odeznění bolesti

Dobrý den, již před pár dny jsem Vám psala ohledně svých vleklých problémů po...

Odezni Ureaplasma?

Dobry den, mel jsem paleni pri moceni a na venearologii mi v tu dobu kultivaci...

Odeznívající alergie

Dobrý den, chtěl bych se zeptat. Jsem alergický na roztoče, pyl, alergeny -...

Odhalené krčky

Dobrý den pane doktore, moc prosím o názor. Mám problémy se zuby, ale nevím...

Odhalené zubní krčky

Dobrý den pane doktore, již delší dobu pozoruji postupné odhalování zubních...

Odhaleni krcku - kyvajici se zub

dobry den. odhaluji se mi krcky u vice zubu , koupúila jsem si pastu sensodine,...

Odhaleni tasemnice pri sono

Dobry den. Mam podstoupit sonografii bricha a chci se zeptat zda pri tomto vysetreni...

Odhalí protilátkový test na boreliózu rok starou nákazu

Dobrý den. Brnění ruky mě donutilo vypravit se na neurologii. Paní doktorka...

Odcházející kousky po porodu

Dobrý den, 5 týdnů po porodu jsem z auta vyndavala kočár z auta a následně jsem...

Odchlípení sítnice

Dobrý den manžel prodělal před dvěma roky operaci odchlípené sítnice. Podle...

Odchlipeni sitnice - zavaznost nalezu?

Dobry den, otec byl nedavno na vysetreni u ocni lekarky kvuli sedemu zakalu....

Odchlíplá dáseň po extrakci zubu


Odchlíplý nehet

Dobrý den.Už zhruba rok mám na prostředníčku levé ruky zhruba polovinu nehtu,ktera...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Brnění rukou v noci

dobrý den,1.ledna jsem se vratila po mateřské opět do práce a asi tak tyden...

Břišní problémy

Dobrý den,delší dobu zácpa,občas křečovité chvilkové bolesti v břiše,plynnatost,odeslána...

Bolesti rukou

Dobrý den, nevím, zda se obracím na správného lékaře. Již 5 měsíců trpím bolestmi...

Rakovina jícnu

Dobrý den, mám dotaz ohledně operace rakoviny jícnu. Včera byla moje babička...

Brnění prstů horní končetiny

Dobrý den, již cca měsíc mám brnění ("mravenceni") v malicku, prstenicku a prostřednícku...

Nepříjemný a poměrně silný zápach z pochvy

Dobrý den, už delší dobu mě trápí nepříjemný a poměrně silný zápach z pochvy,...

Vysoký krevní tlak - změna léčby

Dobrý den, moje maminka (73 let) dlouhodobě užívá léky na vysoký tlak. Už přes...

Condrosulf


Motání a bolest hlavy

Dobrý den, psal jsem vám už včera kvůli dotazu na CT, jestli to můžu vyřešit...

Časté chození na malou

Dobrý den, nedávno jsem byla léčená na střevní bakterie v moči. Kontrolní kultivace...

Operace menisku

Dobrý den. Za dva měsíce mi bude 17 let, jsem 2 dny po operaci menisku, kdy...

Rýma a bolest v uchu..

Dobrý den, v letošní zimě jsem byla hodně nemocná. Zjištěna alergie na pelyněk,...

Ruptura meniscu

Dobrý den,chtěla bych se zeptat co znamená ruptura menisci med.genus1sin.,23.8.mám...

Kontakt na WC

Dobrý den, před asi 14 dny se mi "podařilo" dotknout se mísy obnaženým penisem...

Ztráta menstruace

Dobrý den,prosím o radu. Od nového roku mi zničeho nic přestala chodit menstruace.Je...

Rakovina prostaty

Je možné se současně zbavit rakoviny prostaty a častého močení?

Srdeční arytmie

Dobry den Chci se zeptat jen jestli je mozne vylecit aritmii? Moje kardiolozka...

Podivné "tikání" v hlavě

Dobrý den, už sedm let mám takový divný problém, o kterém jsem ještě lékaři...

Jak se zbavit stresu

Dobrý den pane doktore . Mám na vás dotaz. Poslední týden vždy ráno se budím...

Problémy po revizi dělohy


Zavřít reklamu