Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Odlomený osifikát patní kosti

Ortopedie radka 28.4.2016

Dobrý den,mám odlomený osifikát (10 mm)patní kosti zapíchnutý v oblasti úponu achillovy šlachy.Dle názoru ošetř.lékaře může mít maličkých úlomků i více,nemusejí být přesně vidět na RTG snímku,snad jsem to správně pochopila.Další diagnoza je na téže noze Haglundova pata,opakované záněty v oblasti Achillovy šlachy a retrokalkaneární bursitida.
Léčím se konzervativně 3 roky.Lékaři se rozhodli neoperovat,protože osifikát se začal přitahovat,přirůstat pomalu k patní kosti.Protože jsou ale stále opakované záněty,bolesti (chůze o holi),nesejdu ze schodů,nemohu chodit na delší vzdálenosti,opakovaně v zánětech mám týdny a měsíce doporučen klidový režim,další ortoped doporučil ablaci Hagl.paty.Můj ošetřující lékař ani chirurg,který se o mne stará,a původní ortoped z Malazinek Praha však ablaci nejsou nakloněni,domnívají se,že stav se pomalu,ale přesto lepší,je před zhojením,rovněž proto,že v obdobném případě jako mám já,zaznamenali údajně po ablaci naopak zhoršení,což mi otevřeně sdělili a já si toho cením.Nechci po Vás rozhodnutí.Uvítám však Váš názor.Prakticky po 3 roky pořádně nepracuji,maximum času trávím na rehabilitacích.Doma leduji,spím s nohou nahoře na vysokém polštáři atd.Jaksi percentuálně jsou to 3 lékaři proti ablaci,jeden ortoped pro,mám li použít sportovní "sázkařskou " terminologii.Jak druhou nohou vyrovnávám tyto dysbalance a bolesti,začínám mít obtíže s druhou nohou,kterou přetěžuji.Děkuji

Odpovídá lékař:

MUDr. Nela Šrámková


Dobrý den, předávám Váš dotaz specialistovi. Hezký den.

Odpovídá lékař:

MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie Pracoviště: Úrazová nemocnice Brno

Provedení CT patní kosti stav ozřejmí.
Pokud onen ossifikát jak o něm píšete je volný a působí potíže, patří odstranit, jen pevné zhojení by opravňovalo k další konservativní terapii
CT zabere patu z několik směrů a upřesní indikaci k operaci, která se jeví spíše indikována.
Je třeba, ale znát klinický stav a ono provedené CT.

Související dotazy

Patní ostruha
Mám velký problém s patní ostruhou, prosím o radu zda...
Patní ostruha
Dobrý večer, manželka má vyrůstek na patní kosti,už...
Patní ostruha
Trápím se od unora 2016 s patní ostruhou na levé noze.Mám...
Zlomenina patní kosti
Pro MUDr. Milan Navrátil Můj dotaz se týká mého...
Operace patní ostruhy
Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, jestli se při operaci...
Ostruha patní a homeopatika
Dobrý den, byly mi zjištěny počínající patní ostruhy,...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Odlišná barva kůže na prsách

Dobrý den, tento týden jsem si všimla, že kůže na obou prsách je jiná než na...

Odlišne libido

dobry den chtěla jsme se zeptat mam s manželem jine libido na sex ja bych zvladla...

Odlišné zbarvení kůže dolních končetin

Dobrý den, chci se prosím zeptat na dolní končetiny. Asi tak před 4 měsíci...

Odlišnost menstruace

Dobrý den, měla bych dotaz ohledně oddálené menstruace. Už asi 3 roky užívám...

Odlitek nožičky miminku

Dobrý den,chci udělat odlitek nožičky miminku.mohu použít normální sádru, nebo...

Odlomená patní ostruha

Vazeny pane doktore,velice si vazim Vasi prace, cetla jsem od Vas nekolik odbornych...

Odlomená zubní sklovina (?)

Zuby mám u dásní nažloutlé, jsem kuřačka a vždy jsem to přisuzovala tomu, dnes...

Odlomení apexu fibuly bez dislokace

Dobrý den pane doktore. Manžel měl pracovní úraz- odlomení apexu fibuly bez...

Odlomení plomby

Dobrý den, odlomil se mi kus plomby (cca 3x2 mm). Nerv zubu odkrytý není....

Odlomení zevního kotníku

Dobrý den, pane doktore, mohla bych se zeptat na Váš názor, jak se takový...

Odlomený zub

Dobrý den, naší 3-leté holce se uštípl malý kousek zubu. Stalo se to před cca...

Odloucena placenta

dobry den, vcera jsem kvuli krvaceni jela na pohotovost. tam mi doktor diagnostikoval...

Odloucena placenta a spineni.

Dobry den,vcera jsem byla u sveho gynekologa pro spineni (mam trochu odloucenou...

Odloucena placenta a spineni.

dobry den, mam kousek odloucene placenty na zadni stene. Vcera jsem kvuli spineni...

Odloučená placenta

Dobrý den, pane doktore prodělala jsem si porod císařským řezem ve 28.tt a porodila...

Odloučené nehty u palců na nohou

Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda je nějaký prostředek pro rychlejší růst...

Odloučení placenty

Dobry den, jsem v 11 +0 tydnu tehotenstvi. Byla jsem hospitalizovana 8dni v...

Odloupávání kůže na žaludu

Dobrý den,dnes jsem zjistil,že se mi na penisu (žaludu) "odlopává" kůže a zůstávají...

Odloupnuti zubu

Dobrý den, všimla jsem si, ze se mi odloupla polovina špičky špičáku a mám tam...

Odloupnutý nehet

Dobrý den, stala se mi jedna zvláštnost. Asi před týdnem mě začal z ničeho...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Tmavé fleky kůže


Bolest půlky hlavy

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, manžel má od včerejšího dne bolesti pravé...

Ulcerózí kolitida

Dobrý den, již několik let se léčím na ul. kolitidu levostranný tvar. Dle ksk.z...

Mrkání

Dobrý den, chtěl bych se zeptat. Už od mala mám problémy s nadměrným mrkanim....

Vyprchání lokální anestezie

Dobrý den, trápí mě jedna věc: v posledním týdnu jsem byla 4x u své zubní lékařky.....

Svědění pochvy, infekce Gardnerella vaginalis

Dobrý den, moc prosím o radu. Gynekoložka mi předepsala čípky Entizol na základě...

Otoky nohou, červené skvrny

Dobrý den,moje maminka má již rok nebo dva potíže s nohama.Natékají jí a má...

Pokročilá osteochondróza disků

Dobrý den, před 5ti lety jsem podstoupila MR a v závěru pan Dr. napsal: Pokročilá...

Vystouplý hrbol/boule na holenní kosti

Dobrý den, před třemi dny jsem si nahmatala vystouplý hrbol/bouli na holenní...

Bolest stydkého pysku

Dobrý den, je mi 14 a už 2 týdny mám levý stydký pysk zvětšený, když chodím,...

Jaterní cirhóza

Dobry den chtela jsem se zeptat jmenuji se marie mam problem manzel ma zloutenku...

Bolestivý hrudní obratel

Dobrý den, již delší dobu mě trápí bolestivý hrudní obratel. Při pohybu je bolest...

Úder do hlavy

Dobry den, pred 2 tydny jsem se hodne bouchla do hlavy - nad ucho do spanku....

Hodnota HCG

Dobrý den,mam otázku.Je možné mít 11dní po nechranenem sexu(v případě oplodnění)...

Bolest krku v oblasti ohryzku


Stále se opakující vřídky v oblasti třísel

V oblasti třísel i na břichu se mi dělají opakovaně vřídky-dosti bolestivé,někdy...

Chlamydie Trachomatis a dlouhá léčba antibiotiky

dobry den,ze steru z cipku mi byli zjisteny chlamydie trachomatis.jiz 14dni...

Problém s levou nohou - asi stehenní sval


Záškuby, tiky ve svalech

Dobrý den, měl bych dotaz na problém dlouhodobějšího charakteru, trvající přes...

Alergie na kofein

Dobrý chtěla bych se zeptat, zda je možné mít alergii na kofein, popřípadě podle...