Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Onkoneurální protilátky PNMA2

Onkologie Hana 2.11.2016

Dobrý den, prosím o nestranný názor. Mám již rok svalové fascikulace, různými vyšetřeními s negativním výsledkem jsem se dostala až k lumbální punkci a dalším odběrům krve. Z neurologického hlediska jsem de facto v pořádku, nenalezeno nic, zřejmě se tedy u mě bude jednat o syndrom benigních fascikulací. Nicméně z laboratoře mi přišla hraniční pozitivita onkoneuralní protilátky PNMA2 s výstrahou, že se tato protilátka vyskytuje u karcinomu ovarii, prsu a tl. střeva. Takže stres a nervy a obíhání lékařů nanovo. Shodou okolností jsem byla před dvěma měsíci na imunologii, kde PNMA2 bylo negativní. O měsíc později hraniční pozitivita. U praktického lékaře odebrány všechny onkomarkery, vše negativní. Sono vaječníků bez nálezu. Sono prsou mě čeká. Pokud bude negativní, můžu si konečně oddychnout? Nechci něco podcenit, zároveň žít z pocitem, že ve mě začíná něco bujet je nesnesitelné. Už nevím, co mám více udělat, jestli mi rozumíte. Předem děkuji za názor

MUDr. Jana Harnová
Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Harnová


Dobrý den Hano, jelikož se jedná o dotaz na specialistu, přeposílám vaši otázku onkologovi. Prosím o strpení s odpovědí. Děkuji, s pozdravem Jana Harnová

MUDr. Karolina Kašparová
Odpovídá lékař:

MUDr. Karolina Kašparová


Milá Hano, onkomarkery obecně nelze považovat za jasný důkaz přítomnosti nádoru v těle. tedy pokud máte hodnoty jednou hraniční, následně dokonce v normě a všechna vyšetření v pořádku, oddychněte. Dlouhodobý stres je jedním z faktorů mnoha onemocnění, takže klid v duši je jako prevence nemocí velmi důležitý ! KK

Související dotazy

PNMA2 protilátky
DObrý den, byla jsem na lumbalní punkci, odebírali...
Protilátky
Dobrý den.Chci se zeptat.Kdybych se nakazila infekcí...
Protilátky
Dobrý den.Chci se zeptat.Kdybych se nakazila infekcí...
Protilátky
Dobrý den, při preventivní prohlídce u své doktorky...
Protilátky
Za jak dlouho se vytvoří protilátky při očkování? Za...
Protilátky
Dobrý den, můžete mi objasnit výsledky odběru na borrelie...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Onkomarkery

Dobrý den, v r. 2002 mi byla diagnostikována rakovina vaječníků (hist. dobře...

Onkomarkery

Povedeny onko markery: prosím, co znamenají tyto hodnot? Dnešní hodnoty 7.3.2018:...

Onkomarkery

Dobrý den,včera jsem Vam psala,spatne jsem uvedla markery... Před 3 tydny C-15...

Onkomarkery

Dobrý Den, jsem před operací a to gynekologického zákroku - vyjmutí cysty o...

Onkomarkery

Dobrý den už jsem se na vaši poradnu obracela v souvislosti nadýmáním. Byla...

Onkomarkery a záněty

Dobrý den. Chtěla bych se prosím zeptat. Našla mi p.doktorka loni cystu na levém...

Onkomarkery po operaci

Dobrý den,rada bych chtěla od Vás radu nevim co dělat jedna se o moji maminku...

Onkomarkery u ca prsu

Dobrý den,chtěla jsem se zaptat,po jak dlouhé době se nabírají onkomerkery u...

Onkomarkery v gynekologii

Dobrý den, mám dotaz ohledně mé maminky. Byla na vyšetření u svého gynekologa...

Onkomarkery v krvi

Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda jde z onkomarkerů zjištěných v krvi nějak...

Onkoonemocnění

Dobrý den, Moje mamka prodělala v roce 2001 rakovinu prsu ,bylo jí tehdy 58let,...

Online testy

Dobrý den, pane doktore. Chtěla bych se Vás zeptat na Váš názor na tzv. "medicínské...

Onprelen a antikoncepce

Dobrý den, chci se zeptat jestli Onprelen nějak ovlivňuje účinnost antikocepce...

Ontrolní test až za 3-4 měsíce!

Dobrý den, byla mně laboratorně zjištěna snížená funkce štítné žlázy /hraniční...

Onychiomykoza palce

Na noze se mi pod nehtem udělala černá skvrna. Aniž bych se nějak zranil. Jde...

Onychodystrofia pedum bil. ?

Dobrý den, mám 1,5 letou dcerku. Před dvěmi měsíci se jí začala dělat tvrdá...

Onychodystrofie

Dobrý den, na můj předchozí dotaz ohledně mykózy nehtů (http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/mykoza-nehtu-ktera-nejde-vylecit-85741)...

Onychodystrofie

Dobrý Den . Už od mala mám problemy z nehtama na rukou (jen palce) .Vzhledově...

Onycholýza

Dobry den, zjistila jsem, ze na obou nohach mam na palcich onycholyzu. Chtela...

Onycholýza

Dobrý den, před pár dny jsem si všimla na nehtu prostředníčku a ukazováčku pravé...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest pod hrudní kostí


Menstruace po konizaci a kyretazi

Dobrý den, jsem 14 dni po konizaci a stále ještě špiním. V neděli 22.6.jsem...

Ranní zvracení u muže

Dobrý den, přítele trápí už dlouhou dobu především ranní nevolnosti. Někdy mu...

Interrupce při kojení

Dobrý den, 28.1.17 jsem porodila a plně kojím - stále. Nevím zda jsem již měla...

Výrůstky, boule na patě

Dobry den, mam vyrůstky na kosti na levé strane vice na kotníku na prave méně.....

Opakující se zvýšené teploty

Dobrý den,chtěla bych znát váš názor.Před 6 týdny jsem měla 2 dny teplotu 38C,po...

Kouření marihuany

Dobry den chci se zeptat před třema tydnama jsem hulila marihuanu a ted jdu...

Kýla, tříselná kýla

Dobrý den, chci se zeptat, mám poslední dobou po nějaké námaze problémy v oblasti...

Kašovitá a kouskovitá stolice

Dobrý den, již zhruba přes měsíc a půl mám kašovitou a kouskovitou stolici...

Vyrážka

Červená vyrážka, která se občas rozšíří na zdravou kůži, postižená kůže usychá...

Červená vyrážka žaludu

Dobrý deň. Na penise sa mi objavili nejaké vyrážky, červené. Sú mierne svrbivé....

Otlak na patě

Dobrý den, před týdnem se mi objevila červená boule na patě. Má praktická lékařka...

Kousnutí hmyzem

Dneska jsem přišel z lesa a měl jsem něco černého u levého trisla tak jsem to...

Upřesňuji : D729 Porucha...

Upřesňuji : D729 Porucha bílých krvinek,NS

Alkohol po ATB Cefzil 500 Mg

Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat, za jak dlouhou dobu je možné pít alkohol...

Prst skříplý do dvěří


Hubnutí před operací

dobrý den , před měsícem mi prasklo v koleni a konečná diagnóza je prasklý...

Kapavka ?

Dobry den, mel jsem nechraneny oralni sex (ja ji). Po 4 dnech mam pocit, ze...

Bolest kloubu

Dobrý den když vybočím palec na noze tak mám ostrou bolest v kloubu a bolest...

Plicní CT - vysvětlení nálezu

Dobrý den, trpím nepříjemným opakujícím se nachlazením a kašlem. Na CT plic...

Reklama