Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Opakovaná infekce dýchacích cest

Plíce, dýchání Klára 22.3.2019

Dobrý den,
chci se zeptat, na kardiologii mi byly zjisteny extrasystoly,ale take mi bylo sdeleno, ze to neni nijak nebezpecne, ze ej to jen neprijemny pocit... Ted jsem to dlouho necitila,ale momentalne jsem nachlazena a kdyz se hodne nadechnu tak mi to udela :-( Je to neprijemne. Je mozne,ze ej to prave kvuli tomu nachlazeni? Ty extrasystoly? Navic mam jeste jiny problem. Jiz 4 den mam pocit dusnosti, hure se mi dycha, jakobych obcas zalapala po dechu, ej to neprijemne. Teploty nemam. I krk me bolí, mám i rymu,na kterou opakovane zrejme diky zvetsene nosní mandli,kterou si mám nechat vyoperovat.Byla jsem pred temi 4 dny prave u sveho lekare, kde jsem ji rekla, co me trapi, pani doktorka si me poslechla a rekla, ze ej vse cisté. Mimochodem, tento problem jsem mela asi pred 14 dny,kde jsem take navstivila lekare dala mi antibiotika na tyden, prelecila jsem, bylo to lepsi,jenze asi po 7 dnech jsem sla plavat na bazen, kde mi po nem byla zima no a hned na to se mi to prave vratilo. Momentalne mám opet antibiotika Klacid, pouzivam Mucosolvan na vykaslavani a taky mam pamicon do nosu. Jiz mam snezene 4 prasky(antibiotika) ale pocit dusnosti nebo zhorseneho dychani mam porad stejny. prestala jsem v teto dobe i kourit abych nedrazdila prudusky. Vykaslavam zelene hleny,nekaslu porad, ale jakoby me to nuti porad odkaslavat si. Mám strach,kdyz to mam takhkle po sobe ty problemy a mam jiz druhe antibiotika, jestli nemam neco s plicemi nebo s pruduskami, protoze lekarka si me poslechla, rekla ze ej vse ciste tak me na plicni neposlala ani na RTG nic proste. Ja se bojim,aby se neco nezanedbalo, mam i strach,zda nemam treba astma, protoze moje matka ho ma.Sice pri vydechu nesipám ani nepiskam,ale co ja vim, co kdyz ho mám to astma?Poradite mi prosim? Jinak jsem bez teplot, teploty vubec nemam.Dekuji

Odpovídá lékař:

MUDr. Kateřina Kovaříková


Dobrý večer,
Extrasystoly se vyskytují velmi často, někdo je nevnímá skoro vůbec, citlivější jedinci je vnímají více. Zvýšená teplota nebo horečka patří mezi vyvolávací faktory.
K dalšímu dotazu - po přeléčení infekčního onemocnění antibiotiky je určitě potřeba dodržovat klidový režim a neprochladnout déle než týden.
Takže je dost možné, že kdybyste znovu nenastydla, tak byste další antibiotika už nedostala. Účinek antibiotik se většinou projeví do 48 hodin, může to ale trvat i déle.
Nucení ke kašli může být důsledkem přerušení kouření. Dále ke kašli dráždí zánět vedlejších nosních dutin, který zřejmě máte také, když používáte Pamycon.
Doporučila bych nyní dobrat antibiotika a ostatní léky, v případě, že by kašel trval déle než tři týdny, tak by byl na místě rentgen plic a případně podle výsledku i vyšetření v plicní ambulanci.
S pozdravem

Odpovídá lékař:

MUDr. Anna Prchlíková


Vážená slečno, důkladnější vyšetření je vhodné, v současnosti bychom neměli opakovaně nasazovat antibiotika bez toho, abychom provedli laboratorní vyšetření CRP. Prosím, abyste se buď dohodla se svou praktičkou na vyšetření - laboratoř, rentgen, spirometrie. Pokud to nevidíte jako schůdnou cestu, tak prosím navštivte interní ambulanci spádové nemocnice, kde Vám provedou rentgen a laboratorní vyšetření. Vážnost situace si netroufám hodnotit, pokud byste vnímala ohrožení života, tak je nutné vyšetření ihned, ale pokud problém trvá již několik dní, tak by měl počkat do běžné pracovní doby... Naše sestřičky prosím, aby Vás kontaktovaly a nabídly objednání do plicní ambulance. Předpokládám, že termín na plicním nedostanete ihned, ale s odstupem třeba 14 dnů nebo i déle, proto Vás posílám na tu internu... Pokud jste byla na kardiologii a byl Vám proveden EKG Holter (tedy EKG 24 hod) a měla jste jen extrasystoly, tak je pravděpodobné, že nyní v době nemoci jsou častější, ale také že jste vůči nim vnímavější. Krevnímu oběhu to nevadí. Pokud jste měla jen EKG 10s, tak je samozřejmě nutné, aby Vám byl proveden právě ten EKG Holter k vyloučení jiné arytmie, než jsou extrasystoly. Samozřejmě je nutné, abyste dodržovala i režimová opatření - tedy bazén příště odložila o delší dobu po dobrání antibiotik, kouření také samozřejmě vadí... Pokud jste snědla 4 tbl. antibiotik, mělo by se už objevovat např. ústup teplot, pokud jste je měla, ale pocit dušnosti může ustupovat později. S pozdravem Anna Prchlíková

Související dotazy

Časté infekce dýchacích cest
Dobrý den, mám autoimunní thyreoiditis a celiakii....
Myoplazmová infekce dýchacích cest
Dobrý den, jsem astmatik kompenzovaný Symbicortem 2x200,...
Infekce dýchacích cest
Dobrý den, již minulý týden jsem cítila jako když...
Katar horních cest dýchacích
Dobrý den, již tři roky ( po návratu z ciziny -...
Infekce dýchacích cest
Dobrý den paní doktorko, chtěla bych Vás požádat o...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Opakovaná CT a RTG vyšetření

Dobrý den. Chcem sa spýtat aký máte názor na zvýšenú radiačnú záťaž pri častých...

Opakovaná cysta na vaječníku

Jsem po laparoskopii cysty na levem vajecniku. Po dvou tydnech jsem sla k doktorce...

Opakovaná distorze hlezna

Dobrý den pane doktore.Chtěla jsem se zeptat.Mám čtyrikrát podvrtnutý kotník.Chodila...

Opakovaná distorze kotníku

Dobrý den, už 2x jsem si podvrtla v krátkém časovém období stejný kotník. Byla...

Opakovaná ejakulace

Dobrý den, hlavou už mi delší dobu vrtá něco, co mi sice lichotí, ale občas...

Opakovaná eradikace Helicobacter pylori

dobrý den,mám helicobactera,první antibiotika jsem brala 3.2.2019 HELICID,ENTIZOL,OSPAMOX,nezabrala,doporučeno...

Opakovaná faryngitida

Dobrý den, dnes mi byla opět diagnostikování faryngitida simplex a doporučená...

Opakovaná gastroskopie

Dobrý den byla jsem dvakrat na gastro žaludku. Posílám obě zprávy jednu starší...

Opakovaná hemoroidální trombóza

Dobrý den, od porodu v prosinci 2019 mám problémy s hemoroidy. V únoru jsem...

Opakovaná hnisavá ložiska mezi varlaty a řitním otvorem

V rámci asi půl roku se mi vyskytují hnisavá menší ložiska v oblasti rozkroku....

Opakovaná infekce močových cest

Dobrý den, nikdy jsem netrpěla na záněty močového měchýře a teď už ho mám po...

Opakovaná infekce Stafylokokem a bolest v krku

Dobrý večer, už delší dobu mam problémy se žaludkem a s tím spojeny problém...

Opakovaná infekce Ureaplasma Urealyticum

Dobrý den, s partnerem se oba léčíme na ureaplasmu urealyticum. Jemu zabrala...

Opakovaná infekce ureaplazmou

Dobrý Den mám otázku,koncem minulého roku jsme po delší době mých potíží které...

Opakovaná infekce v moči

Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem ohledně opakované infekce v moči. Měla...

Opakovaná infekce vedlejších nosních dutin


Opakovaná infekce zlatým stafylokokem

Dobrý den, prosím radu.. pomoc.. Už asi 16 let mě trápí zlatý Stafylokok. Začalo...

Opakovaná infrakce baze V. MTT bez dislokace

Dobrý den, v neděli jsem si při fotbalovém zápase přivodil již potřetí během...

Opakovaná interupce

Dobry den, dcera uz bude skoro 5 týdnů po miniinterupci a menstruace se ji stále...

Opakovaná interupce

Dobrý den, chci se zeptat jaký je minimální časový interval mezi interupcemi....

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Cukání při usínání

Dobrý den, potřebovala bych radu... Není to každodenní problém, ale čím dál...

Sertralin a přibírání na váze

Dobrý den, zajímalo by mne, co je způsobeno tím, že se po léku Sertralin přibírá...

Vysvětlení nálezu na krční páteři

CB syndrom radialní epikondylopatie ,MRI-C5/C6 a C6/7 chondroza a prostruze...

Svědění konečníku


Množství moči za 24h

Dobrý den, byl mi zjištěn zvýšený kortizol v krvi, proto jsem měla sbírat...

Peritonsilární absces

Dobrý den. Od června jsem měla asi 3 angíny za sebou poté jsem prodělala chřipku...

Zánět v rameni

Dobry den pane doktore.JIz 2 mesice trpim bolestmi leveho ramene, ted uz i lopatky...

Bolest při zavádění tamponu

Jsem ještě panna a nedávno jsem si poprvé zkoušela zavést tampon. Použila jsem...

Odpanění

Dobrý den,mam takový problém,snažím se zjistit kdo mě odpanil...Jestli je to...

Nucení na stolici

Dobry den chci se zeptat covznamena kdyz chodim nekolikrat na velkou a po kazde...

Krev ve slinách


Vyšetření střev pomocí CT

Je možné provést vyšetření střev pomocí CT? Slyšel jsem ,že toto vyšetření provádí...

Bolestivá bulka v okolí pochvy a na klitorisu


Záněty v moči


Naražená holeň + boule


Warfarin a dieta

Dobrý den. Při lékařské kontrole byly u mne zjištěny srdeční arytmie /fibrilace...

Odpanění - bolest / krvácení

Dobrý den, zajímalo by mě, zda při protržení panenské blány přetrvává bolest...

Bolesti břicha vpravo od pupku

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, co může znamenat bolest pravé strany břicha...

Sertralin a spánek

Dobrý den, léčím se s úzkostnou poruchou a depresí. Beru Sertralin Actavis teď...

Bolesti břicha po revizi dělohy

Dobrý den, ve čtvrtek jsem podstoupila revizi dělohy po zamlklém těhotenství...

Reklama