Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Osteosyntéza

Ortopedie Blanka 16.3.2018

Dobry den,
5.2. jsem si pri brusleni po padu na flektovany loket privodila zlomeninu olecranonu. Kvuli otoku mi byla ruka operovana 12.2. a jelikoz slo o minimalne dislokovanou zlomeninu, byl mi dam do lokte delsi sroub. Ruku jsem tyden pred operaci a 10 dnu po operaci mela v orteze s pevne nastavenym uhlem. Ruka po operaci nebolela, i s ortezou jsem jo castecne pouzivala napr. k pridrzeni skleničky, ale prim samozřejmě hrala ruka leva. Po vyndani stehu 10 dnu po operaci jsem ortezu nosot nemusela, ruku jsem mohla normalne zacit pouzivat a byla mi predepsana 10 krát rehabilitace. Prvni rehabilitaci jsem mela 7.3. Do te doby jsem ruku sama tlacila vuli pri natahovani a skrcovani. Pri prvni rehabilitaci v loketnim kloubu jakoby luplo, ale nic nebolelo, ruka povolila a nyni v polovine rehabilitaci uz mam temer plne skrceni co pred operaci. Natazeni vazne, predevsim diky operaci pazni kosti pred osmi roky, kdy zustalo natazeni omezene cca o 30 stupnu. Chci se zeptat - je mozne takto rychle hojeni? Kazdy se stejnym zranenim v mem okoli mluvi o dratech a dlahach, zatimco ja mam sroub a jsem za nej rada. Zároveň meli sadru třeba i na 6 tydnu, kdezto ja za tu dobu mam temer plne pohyblivou ruku a mela jsem jen kratce ortezu. A posledni vec - dozvedela jsem se o moznosti selhani osteosyntezy, kdy může prasknout. V jakych pripadech krome padu na operovanou koncetinu k tomu muue dojít a jak bych treba sama poznala, ze mi sroub praskl? Moc děkuji za odpoved.

Odpovídá lékař:

MUDr. Daniela Králová

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé

Dobrý den, paní Blanko, ano je to možné, takto rychle se hybnost končetiny zlepšila zejména d...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Odpovídá lékař:

MUDr. Milan Navrátil


Jedna z méně často užívaných osteosyntéz olekranu je spojení šroubem. Šroub zavedený do c...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Osteosyntéza L1
Dobrý den, jsem 9 měsíců po osteosyntéze L1 - úlome15x7x5mm...
Osteosyntéza zápěstí
Dobrý den, před 3/4 rokem jsem absolvovala osteosyntézu...
Dynamizace - osteosyntéza stehenní kosti
Dobrý den pane doktore, opět se na vás obracím s dotazem....
Otok po operaci nohy
Prodělal jsem operaci zlomené nohy (osteosyntéza bérce)....
Zlomenina zapěstí
Dobrý den, před rokem jsem měl tříštivou zlomeninu...
Autonehoda luxace kyčle se zlomeninou zadní hrany acetabula
Dobry den,jsem po operaci kyčle.Luxace kyčle se zlomeninou...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Osteoporóza, chlapec, 13 let

Dobrý den. Mám 13letého syna, kterému na denzitometrii zjistili tyto výsledky:...

Osteoporoza, osteopenie-invalidní důchod

Dobrý den,můj manžel 45let trpí osteoporozou krčku T-score -1.7 a osteopenií...

Osteoporoza, žena 63 let

Je mi 63 let, mam osteoporozu - páteř 4,5, kýčle,nohy 1,5. Dá se stav zlepšit...

Osteoporóza,artritida, ztuhlost páteře, žádost o invalidní důchod

Dobrý den. Mám dotaz, zda mohu žádat o invalidní důchod při nemoci pokročilé...

Osteoporóza?

přeju dobrý den. Nevím, jestli to může být osteoporóza, ale zdá se mi divna...

Osteoporozu by měl léčit specialista - osteolog

Dobrý den. Moje matka i sestra měly osteoporózu. To jsem uváděla u lékařky,...

Osteoporózu lze odhalit v rámci prevence, je to s výhodou

léky neužívám,jen kapky ale na vyšetření mě byla zjištěna ostereopoza v kyčelním...

Osteoproduktivní změny dorzolaterálních osteofytů

Dobrý den, závěr mojí zprávy je osteoproduktivní změny dorzolaterálních osteofytů...

Osteoskleroza při NYHA III

Dobrý deň. Moja matka (1968) sa lieči na chronické srdcové zlyhávanie (NYHA...

Osteosyntetický mat.

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli mohu navštěvovat solární studium pokud...

Osteosyntéza L1

Dobrý den, jsem 9 měsíců po osteosyntéze L1 - úlome15x7x5mm (s upevněním TH12...

Osteosyntéza zápěstí

Dobrý den, před 3/4 rokem jsem absolvovala osteosyntézu zápěstí (zlomenina...

Osteotomie

Dobrý den pane doktore, obracím se na Vás s prosbou, byla mi nabídnuta možnost...

Osteotomie při artroze kolenního kloubu

Dobrý den Jsem rok po artroskopii pravého kolene a od konce roku mi začali...

Osteotomie ulny

Dobrý den,jsem 6 měsíců po zkracování osteotomii ulny.Bohužel ani po takové...

Osterochondroza

môžte mi vysvetliť môj stav podľa CT LS chrbtice? Záver: Primaárne nezúžený...

Osteroropoza

Dobrý den, díky vysokým dávkám kortikoidů při RS trpím osteoropozou. Při mé...

Ostitis deformans

Dobrý den. Prosím o radu vůbec nevím co mám dělat.Od roku 2005 mám potíže. V...

Ostrá bodavá bolest v pobdřišku

Dobrý den, mám více problémů, ale možná souvisí, tak je vyjmenuji. 10.7. jsme...

Ostrá bodavá bolest žaludku

Dobrý den. Již půl roku mě střídavě trápí zažívací problémy. Ty se projevují...