Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Ovlivnění kvality spermií

Sex Kateřina 19.5.2019

Dobrý den, snažíme se s manželem o miminko. Oba jsme s manželem byli v březnu nemocní (chřipka, kašel), bohužel manžel měl těžký průběh tohoto onemocnění, vysoké horečky k 41 stupňům a skončil 4 dny v nemocnici na interně, kde měl silná antibiotika a další léky podávané jak ve formě tablet, tak byl připojen na kapák. Tak se chceme zeptat, zda bychom měli teď s početím nějakou dobu počkat, aby se organismus vyčistil nebo je to zcela bezpečné? např. zda to neovlivnilo kvalitu spermií apod...
děkuji za odpověď.
Kateřina

MUDr. Tomáš Musil
Odpovídá lékař:

MUDr. Tomáš Musil

Specializace: Akupunktura, Praktické lékařství pro dospělé Pracoviště: MediClinic Pelhřimov

Dobrý den, Kateřino, pro Vašeho manžela to muselo být těžké vyčerpávající období. Jistě bude potřebovat nějaký čas na zregenerování. Pravděpodobně se to může projevit i na spermiogramu, kde se dá předpokládat snížená hybnost spermií a velký počet usmrcených spermií. Důvodem je celkové vyčerpání organismu a extrémní teplotní změny, na které jsou spermie citlivé. Spermie ke správné životaschopnosti potřebují teplotu alespoň o cca jeden stupeň nižší, než je běžná teplota těla, proto jsou varlata umístěna mimo teplé tělesné jádro v šourku. S početím bych tedy počkal, než bude Váš manžel se opět cítit při síle. Podotýkám, že doba zrání nových spermií běžně trvá 72 dní. Takže do té doby mohou být pokusy o otěhotnění méně úspěšné. Jistě si přejete, aby se Vám narodilo děťátko dobrý kvalit a vlastností. Mudrci nám dávají v tomto ohledu radu, abychom měli správné vědomí při aktu spojení. Bohužel nemohu zde dodat více, než napovědět tímto slovním spojení "Garbhadana Samkara". I pohlaví dítěte se dá ovlivnit Vaším vědomím. Přejete-li si chlapečka, měla by být manželova touha vyšší než ta Vaše. Pěkný den přeje Dr. Musil

Související dotazy

Kvalita spermií
Dobrý den, mám na Vás možná hloupý dotaz - ovlivňuje...
Zlepšení kvality spermií
Dobrý den. Snažíme se s přítelem a mimino. Zajímalo...
Zánět kůže na šourku a kvalita spermíí
Dobrý den, chci se zeptat, může míz dlouhodobý zánět...
Vliv léků na kvalitu spermií
Dobrý den,manžel je 2 roky po chemoterapii a ozařování...
Potravinové doplňky a kvalita spermií
Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda konzumace níže...
Ovlivnění antikoncepce
Dobrý den,užívám HA Lindynette 20 a chtěla jsem se...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Ovlivnění antikoncepce Nitrofurantoinem

Dobrý den, v sobotu 31.8 mě přepadl zánět močového měchýře. Lékařem mi byl...

Ovlivnění antikoncepce průjmem

Dobrý den paní doktorko, mám dotaz ohledně antikoncepce a průjmu. Antikoncepci...

Ovlivnění antikoncepčních účinků Minervy?

Dobrý den, chci se zeptat, jestli multivitamín Algamin (složení pivovarské kvasnice...

Ovlivnění autoprotilátek kolchicinem a prednisonem

Dobrý den, beru 1-0-1 colchicum dispert a 5mg prednisonu na dnu. Mám velké...

Ovlivnění dítěte v těhotenství

Dobrý den,potřebovala bych poradit. Je možné a jak ovlivnit zdraví a IQ dítěte...

Ovlivnění HA antibiotiky

Dobrý den, mám takový problém, jelikož byly svátky, všude bylo zavřeno a já...

Ovlivnění HA Lindynette 20

Dobrý den, potřebovala bych poradit zda užívání tablet Herpesin 200 ovlivňuje...

Ovlivnění hodnoty FEV při CHOPN infektem

Dobry den. Memu partnerovi při diagnostice CHOPN dělali spirometrii par dni...

Ovlivnění hormonální antikoncepce

Dobrý den, děkuji za vámi zodpovězený předešlý dotaz a obracím se na Vás ještě...

Ovlivnění hormonální antikoncepce


Ovlivnění lindynette 20 a ospen 1500

Dobry den, chtěla bych se zeptat na snížení účinnosti lindynette při užívání...

Ovlivnění marihuany na testy z moči a krve

Vážený pane doktore/paní doktorko, potřeboval bych od Vás radu. Chystam se jít...

Ovlivnění menstruace

Dobrý den, potřebovala bych poradit. Potřebovala bych buď vyvolat nebo oddálit...

Ovlivnění menstruace mononukleozou

Dobrý den, v den kdy jsem dostala menstruaci jsem měla vysoké teploty, které...

Ovlivnění nemoci pubertou

Dobrý den, chtěl bych vás požádat o kontakt na specialistu – dětský psychiatr...

Ovlivnění pohlaví dítěte

Dobrý den,chtěla bych se zeptat zda je možné nějak ovlivnit pohlavý dítěte,máme...

Ovlivnění růstu penisu v pubertě

Zdravím, jak už název napovídá, chci se zeptat, zda mohu ovlivnit růst svého...

Ovlivnění těhotenství

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda může injekce na vyvolání menstruace nějak...

Ovlivnění testu hiv

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda masti Locoid Lipocream a Imacord mohly...

Ovlivnění účinku antidepresiv

Dobrý den, mám na vás velkou prosbu, a zároveň dotaz, může v případě, když...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Oteklá achilovka a celý kotník

Dobrý den p. Doktore. Chtěl bych se Vás zeptat na můj problém s natekou achilovkou...

Borglycerin


Antikoncepce po 45 letech věku

Dobrý den, je mi 47 let, doposud jsem brala antikoncepci Minulet na 3 cykly....

Tranzitorní ischemická ataka

Dobrý den, včera jsem nechal odvézt souseda, vykazoval známky malé mozkové...

Svědění v podpaží

Mám atopický ekzém a dlouhou dobu jsem ho měla i v podpaží, někdy jsem je měla...

Necitlivé konečky palců

Dobrý den, paní doktorko, trochu v rozpacích se na Vás obracím s dotazem ohledně...

Urologie

Dobrý den, objevila se mi na penisu v oblasti žaluda tvrdá žláza nakonci s tvrdou...

Bolest na hlavě při dotyku

Dobrý den pane doktore, prosím o odpověď na následující dotaz. Na hlavě (v...

Cukání, tepání v oblasti konečníku a varlat

Dobrý den, Již pár dní (měsíc) pociťuji cukání v oblasti konečníku a varlat....

Izoechogenní a hypoechogenní uzly

Dobrý den před 14dny mi z výsledků krve zjistili hyperfunkci štítné žlázy a...

Krvácení při ovulaci

Co to znamená krvácení při ovulaci? Děkuji

Brnění,pálení a necitlivost prstů na rukou

Moc prosím o radu jelikož si nevím rady :-( Přes mě rok brní a pálí prsty na...

Parcialní ruptura LCA i LCP

Dobrý den, je mi 32 let, donedávna jsem aktivně sportoval, před dvěmi měsíci...

Bolestivá místa na hlavě

Dobrý den, obracím se na Vás s prosbou. V červnu se mi udělala bolestivá boulička...

Oteklé nohy od poloviny lýtka ke kotníku

Dobrý den, prosím o radu co s tím: mám nyní docela dost oteklé nohy od poloviny...

Boule v zátylku

Dobrý den, asi před týdnem jsem si nahmatal na hlavě ze zadu hlavy přímo na...

Urologie

Dobrý den, Chtěla bych se zeptat, příteli se na penisu objevila tvrdá jakoby...

Bolest bradavek

je mi 53 let a poslední dobou mě bolí bradavky,jako bych kojila,co je...

Nevyvíjející se plod

Dobrý den.. Dnes jsem byla na kontrole u gynekologa.. Podle data početí. Jsem...

Ložisko v prsu

Dobrý den, ráda bych konzultovala postup v následující situaci. Před dvěma měsíci...

Reklama