Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Ovlivňuje kouření spánek kojeného dítěte?

Roman . 26.8.2015

Dobrý den, mám dotaz ohledně ovlivnění spánku kojeného dítěte kouřením. Jedná se o to, že manželka jak v těhotenství, tak při kojení kouří cigarety. Množství se liší. Někdy vykouří 1-2 denně, někdy je bez cigarety pár dní (např. 2-3 dny), někdy (spíše vyjímečně) se množství zvýší třeba na 4 denně. Máme chlapečka, kterému bude rok a 1 měsíc. A co se týče spánku, tak cca od 3 měsíce po porodu začal hůře spát. Manželka od porodu právě po 3. měsíc nekouřila a pak opět začala. Může to mít souvislost? Nyní synek spí v noci stále přerušovaně, často se budí a většinou vydrží spát v kuse maximálně 2 hodiny. Poté se čas spánku snižuje a budí se co hodinu a někdy i méně. Je tedy možno,že manželčino kouření ovlivňuje jeho spánek? A bez kouření by mohl spát klidněji a v delších intervalech? Předem děkuji za odpověď. P.S. Snad jsem to nenapsal moc komplikovaně. S pozdravem

Odpovídá:

MUDr. Petra Čamborová

Specializace: Dětské lékařství a klinická osteologie Pracoviště: dětské oddělení Krajská nemocnice T.Bati a.s., Zlín
dětská osteologická ambulance, Osteocentrum Zlín, Mediekos Ambulance s.r.o.

Dobrý den, pasivní kouření u dětí může mít mimo jiné vliv i na dýchání ve spánku, či již ve smyslu zvýšeného rizika tzv. spánkového apnoe či jiných dýchacích potíží. Neklidný spánek může být toho důsledkem, samozřejmě může vznikat i jiným mechanismem, ale podíl pasivního kouření je zřejmý. Rozhodně bych vaší paní doporučovala nekouřit, i malé množství vykouřených cigaret může mít nežádoucí efekt.

Související dotazy

Spánek
Dobrý den, Ráda bych získala kontakt na odborníka...
Spánek
Dobry den, chtela bych poprosit o radu kam a jakym...
Spánek
Dobrý den, ráda bych se zeptala na spánek svého přítele....
Spánek na mateřské
Dobrý den, ráda bych se s Vámi poradila, jak si upravit...
Spánek u malého dítěte
Dobrý den, mám 4 měsíčního chlapečka a chci se zeptat,...
Spánek
Dobrý den, mám problémy při usínání jenom na zádech. Přestanu...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Ovlivnění účinnosti antikoncepce antibiotiky

Dobrý den, měla bych na Vás otázku která mi nedá spát. Chytla jsem od přítele...

Ovlivnění výsledku OGTT?

Dobrý den, nevím, zda jsem ve správné poradně, ale zkusím to:-) Zajímalo...

Ovlivnění výsledku testů na těhotenskou cukrovku

Dobrý den,dnes jsem šla na test těhotenské cukrovky,ale ráno jsem si to neuvědomila...

Ovlivněnost antikoncepce Yaz

Dobrý den, mám dotaz ohledně učinkování ha Yaz s užíváním jiných léků. Od 20....

Ovlivní nemoc pozitivitu těhotenského testu?

Dobry den, prosim Vas, asi 10 dni mam spozdeni s menstruaci a porad me boli...

Ovlivní průjem antikoncepci?

Dobrý den, na stolici jsem byla od pondělí každý den asi 2 krát byla řidší,...

Ovlivní snídaně výsledky?

Dobrý den ještě mám takový dotaz, zda ovlivní snídaně a káva krevní výsledky-hormonální...

Ovlivní zánět močáku riziko otěhotnění po nechráněném sexu?

Dobrý den, měla jsem s přítelem 4x nechráněný sex za jednu noc, ale přítel se...

Ovlivnitelnost velikosti penisu

Dobrý den, velikost mého penisu je podle tabulek v normě, nicméně v porovnání...

Ovlivnování léků navzájem

Dobrý den, beru již několik let tyto léky, můžou se navzájem ovlivnovat.? #...

Ovlivňuje Lexaurin hladinu cukru?

Dobrý den, mám již tři roky diabetes, nepíchám si, jen tableta jedna ráno a...

Ovlivňuje přípravek pro koně Alavis triple blend účinky jiných léků, pokud ho užívají lidé?

Vážený pane doktore, chtěla bych na silnou bolest kyčelního kloubu vyzkoušet...

Ovlivňuje v pubertě růst penisu těsně spodní prádlo?

Dobry den chtěl bych se zeptat jestli ovlivňuje v pubertě rust penisu těsně...

Ovlivňuje ženskou hormonální antikoncepci?

Dobrý večer pane doktore, chtěl jsem se Vás zeptat jestli něco ze zde uvedených...

Ovlivňují antibiotika Duomox1000 antikoncepci Minerva?

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jestli antibiotika Duomox1000 ovlivňují antikoncepci...

Ovoce a zelenina - chuť

Dobrý den, kamarád má problém s chutí u ovoce a zeleniny - chutná mu jako houba...

Ovoce a zeleniny a dusičnany a pesticidy

Dobrý den. Dovolte mi, prosím, následující otázku. Mám velmi nemocná játra a...

Ovoce k léčbě Warfarinem

Dobrý den, obdržela jsem k vánočním svátkům HIMALYO - " nejzdravější ovoce...

Ovoce na ATB

Dobrý den,dnes jsem byla na pohotovosti a dal mi pan doktor atb Amoksiklav.Chtěla...

Ovocná piva v těhotenství?

Dobrý den, jsem v 15 týdnu těhotenství a zajímalo by mě, zda občasná konzumace...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Velké bolesti kyčelního kloubu


Lipom


Parazité - nechtěné suvenýry v lidském těle


Progresivní svalová relaxace: 10 kroků k fyzické úlevě


Anafylaktická reakce


Antibiotika penebne a HA Minerva


Podčelistní uzliny


Problémy se stolicí


Skřípnutý sedací nerv


Doplňěk k dotazu


Deset překvapivých příčin zácpy


Odborníci odhalili nové geny zodpovědné za řídnutí kostí


Léky proti bolesti při srdeční arytmii


Extrasystoly


Trhání osmiček v těhotenství


Pomalý srdeční tep


MUDr. František Feit

Gynekologie MUDr. Feit s.r.o.

Krev ve spermatu


MUDr. Karel Dvořák

Ordinace lékaře specialisty - chirurgie

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×