Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Papily x kondylomata

Jiný problém Richard 5.3.2018

Dobrý den,
potřeboval bych ještě odpověd od pana doktora Vašinky Jana k mému předešlému problému z předešlé komunikace 281643:

MUDr. Jan Vašinka:
Dobrý den, na 100% jsou to papily a ne kondylomata. Osobně nedoporučuji pacientům jakýkoliv zásah. Ale nejšetrnější zásah je laserová koagulace. Následkem je jizevnatá tkáň, která rovněž nemusí být pěkná a navíc zákrok vede k změně citlivosti žaludu. Výkon je vhodné podstoupit v laserovém centru. Pražská soukromá pracoviště budou mít s těmito kosmetickými záležitostmi nejlepší zkušennosti

Dobrý den pane doktore,

byla mi doporučena celková obřízka od kožní lékařky, protože mám na žaludu Hirsuties papillaris genitalis/česky řečeno papily na penisu. Bylo mi řečeno že existují pouze dvě možnosti:

A)Odstranění leaserem-zůstanou jizvy a změní se citlivost vjemů a dojde k narušení kůže-toto byla vaše reakce na můj problém s tím, že mi to nedoporučujete.
B)Celková obřízka-papily zmizí do 15 měsíců dle jedince přirozenou cestou, protože bude žalud odkrytý a tyto útvary nebudou ve vlhkém a teplém prostředí,což jim vyhovuje-doporučení kožní lékařky.

Měl bych proto pár otázek, jelikož se jedná o nepříjemný zákrok:

1)Je nějaký rozdíl, zda tento úkon provede plastický chirurg nebo urolog v nemocnici, máte s obřízkou zkušenosti?
2)Může se stát, že lékař špatně odhadne délku zkrácení kůže nebo a při ztopoření pak dochází k tahání kůže (nebo bude kůže ba naopak delší než má být a bude se částečně přetahovat dál) a nepříjemnostem v průběhu sexu? Jak odhadne lékař správně délku penisu-potřebnou délku kůže pro ztopoření a tudíž délku kůže potřebnou ke zkrácení?
3)Četl jsem, že existuje % mužů,kteří podstoupili obřízku a mají od té doby problémy s ejakulací během styku a ještě více při onanii, je tomu tak? Jeden mladý muž píše na internetu zkušenost, že se stačí trochu napít alkoholu a k vyvrcholení vůbec nedojde, bez alkoholu má s tím také problém a už nemá tolikrát vyvrcholení za den jako dříve před zákrokem, jeho partnerce je délka styku nepříjemná.
4)Jelikož je žalud obnažen, dochází k nepříjemnostem během chůze vlivem tření se spodním prádlem, pouze chvíli po zákroku než si žalud zvykne nebo trvale?
5)Pokud se rozhodnu podstoupit tento zákrok, citlivost vjemů bude stejná jako po zákroku leaserem?
6)Proč byl výsledek z histopatologického vyšetření pozitivní,že se jedná o Špičatá Kondylomata, když to celkově 5 doktorů vyloučilo, že se jedná o Papily?

-Primář Urologie v nemocnici mi ještě navrhnul výškrab chirurgickou lžičkou pouze po obvodu nejširší části žaludu okolo prstence a zespod , kde jsou papily nejvíc vidět/vystouplé a v okolí uzdičky, na povrchu žaludu nelze tento problém vyřešit výškrabem.

Děkuji za váš čas a zodpovězení mých otázek. Doplnění informací: pomohl jste mi,hledam ale stale reseni jak se toho zbavit.Zenam je to neprijemne a mysli si ze jde o bradavice a maji strach ze je nakazim.Neveri mi ze jde o papily.

Odpovídá lékař:

MUDr. Dagmar Doležalová


Dobrý den, na základě Vašeho požadavku bude předán Váš dotaz a rozsáhlý příspěvek MUDr. Janu Vašinkovi .....
S pozdravem
MUDr. Dagmar Doležalová - praktická lékařka

Odpovídá lékař:

MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

Vážený pane Richarde, doporučuji Vám probrat možnosti a očekávané výsledky s konkrétním specialistou. S pozdravem, MH.

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie Pracoviště: Ambulance nemocnice Znojmo

Dobrý den, obřízku provádí vždy urolog. Odhad správné délky ponechané kůže je součástí operační techniky, kterou by měl každý urolog ovládat. Kůže se ve výsledku přizpůsobí - je elastická. Porucha ejakulace souvisí s delší dobou do dosažení orgasmu v důsledku oslabením citlivosti po výkonu - většina páru si to pochvaluje. Zvýšená dráždivost obnaženého žaludu se po čase normalizuje. Laser zhorší citlivost více. K histologickému výsledku nemám kompetence se vyjadřovat - mohlo jít jen o mikroskopický nález. Se zákrokem s exkochleační lžičkou v této indikaci nemá zkušenosti

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie Pracoviště: Ambulance nemocnice Znojmo

Dobrý den, obřízku dělá urolog, spadá to do jeho odbornosti. Délka ponechané kůže je součástí operačního postupu a operatér s tím má zkušenost. Obřízka nevede k poruše ejakulace - může dojít ke snížení citlivosti a tím oddálení ejakulace. Dráždivost žaludu se časem sníží - kůže si zvykne. Laser zřejmě více sníží citlivost oproti obřízce. Výsledek histologie může být založen na ložiskovém nálezu části vzorku. K zákroku lžičkou bych se nepřikláněl. Pochybuji, že zmizí papily po odstranění předkožky - nemám s tímto postupem vlastní klinickou zkušenost

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie Pracoviště: Ambulance nemocnice Znojmo

Dobrý den, osobně bych volil postup od nejméně invazivního. Dle mého názoru by šlo zkusit aplikovat keratolytika - látky, které ,,rozpouští,, zhrubělou kůži - kožní lékaři používají Podofylin. Dalším krokem by byl laser, lžička nebo excize. Obřízku bych volil až jako možnost poslední.

Související dotazy

Kondylomata
Dobrý den, mám kondylomata, nedávno jsem si je nechala...
Kondylomata
Dobry den, pred 5-6 lety mi byl zjisten v tele hpv...
Kondylomata
Dobrý den mam diagnostikovana Kondylomata v oblasti...
Kondylomata
Kondylomata jsou pouze estetický problém nebo je v...
Kondylomata?
Dobry den, chtela jsem se zeptat zda to nejsou na hrazi...
Kondylomata?
Dobrý den, chtěla bych se prosím svami poradit. Tohle...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Papily jazyka

Dobrý den, po obou stranách jazyka mám takové hrbolky (viz fotka) a když jím...

Papily jazyka

Zdravím je mi 18 let a rád bych se ujistil že je vše v pořádku mám takový dotaz...

Papily jazyka

Dobrý den. Nevíte zda jsou to afty? V krku mě bolí trochu. Teplotu ani jiné...

Papily jazyka

Dobrý den, objevil jsem na jazyku divné výrustky, takové boláčky. Jsou tvrdé...

Papily na jazyku

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli jsou viditelnější papily, které mám...

Papily na jazyku

Dobrý den již delší dobu 3mesice pozoruji po stranách jazyka až u kořene pupinky...

Papiĺy na jazyku

Dobrý den. Dnes jsem si všim' těchto "vřídků" vzadu na jazyku (viz foto)....

Papily na jazyku

Dobrý den, před zhruba 10 dny jsem si všimla v ústech na jazyku podivných výrustků...

Papily na jazyku

Dobry den, na konci jazyka mam drobne vyrazky, na oboch stranach. Ked sa...

Papily na žaludu

Dobry den chtěl bych se zeptat.....Mám na penisu papily něco jsem otom četl...

Papily?

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat zda se jedná o papily je to ve středu u konce...

Papily?

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat zda se jedná o papily je to ve středu u konce...

Papirek v krku

Dobrý den před asi tydnem jsem měl v puse maličky papirek od cigary (asi 2milimetry)...

Papírkový test pozitivní na krev v moči.

Dobrý den,náhodně jsem si udělala papírkový test moči,chtěla jsem ho jen vyzkoušet...

Papírová kůže a hematomy

Dobrý den, obracím se na Vás s prozbou ohledně mého tatínka.Je to už asi měsíc...

Paplpitace, nejspíš dlouhodobě zvýšená teplota, točení hlavy, píchání v hlavě, dušnost, zimnice

Dobrý den, chěla bych Vás požádat o radu. V listopadu se mi z ničeho nic začala...

Papouščí zobák

Dobrý den, na konci ledna 09 jsem prodělal AS L kolene - rpt.part.med.MM gen.l.sin.(papouščí...

Pappilae coronae glandis

Dobrý den, chci se zeptat mam asi 4roky tyto pupinky, pomalu se rozrostly ze...

Paprsky kolem světel

Dobry den, mam dotaz na ocniho lekaře. Přítelkyni pri pohledu na svetlo treba...

Paptidy, alternativní léčba

Odpověď:Jsme poradna uLékáře, postup, při kterém by Vám by doporučený jiný postup...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Zarudlé tváře

Mým problémem jsou zarudlé tváře. Jsou to takové klasické červené skvrny na...

Můj penis je oproti vrstevníkům malý


Stav po apendektomii

Dobry den jsem po operaci slepeho streva. Appendix prasknul takze to byla velka...

Píchání na hrudi při nádechu

Dobrý den je mi 14 a dnes večer jsem ležel na posteli na břiše asi půl hodiny,...

Bolest bříška po Vigantolu

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, mám měsíční holčičku paní doktorka nám předepsala...

Pokožka hlavy

Dobry den , prosim vas mam problem uz asi rok, zapacha mi pokožka hlavy nekedy...

Hlieny a zaľahnuté ucho

Dobrý deň, môj problém začal pred rokom, kedy som ochorela. Veľká bolesť hrdla,...

Opožděná menstruace


Zimnice


Pálení,svědění vagíny a nepříjemný zápach

Dobrý den, nejsem čuně,ale poslední asi 3 dny mě strašně pálí a bolí tam dole....

Sádrová fixace

Dobry den asi pred 8 dny sem si zlomil prst na prave ruce.Mel sem prsty zafixovane...

Srdeční arytmie, stav po katetrizační ablaci

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat, v květnu jsem byla na katetrizační ablaci stěn,...

Pálení a pocit tepla v hlavě

Dobrý den,je mi 32let a donedávna jsem byla celkem zdravá.Začátkem ledne,se...

Pornografie ve vztahu

Dobrý den, jsme s přítelem spolu 4 roky. První 2 roky našeho vztahu byl sex...

Uralyt a vysoke ph moči

Dobrý den mám takový problém uzivam uralit na urátový kámen a za 5.dni se mi...

Zánět předkožky

Zdravim,prosim o radu..mam uz 3 den oteklou predkozku .neboli nesvedi nepali...

Pokožka hlavy

je mi 21, mám atopický ekzém a trpím na řadu dalších všemožných kožních obtíží...

Ceny CT vyšetření pro samoplátce

Dobrý den, zajímalo by mě kolik stojí CT a magnetická rezonance kdybych si to...

Hnědá skvrna

Objevila se mi na penisu Hnědá skvrna Myslíte že je to kožní mykóza?? A jestli...

Cytologické stěry

Před 4 týdny jsem podstoupila pravidelnou gynekologickou prohlídky a z cytologických...

Reklama
Zavřít