Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Paranoia z nemoci?

Psychika Roman 5.9.2015

Dobrý den, je mi 30, trpím trochu stydlivostí a nagativními myšlenkami, mám 2 děti a spokojený rodinný i partnerský život. Avšak nedávno mi toto nabourala jedna událost. Při mé rozlučce se svobodou mě kamarádi zatáhli do jednoho myslím že bezpečnějšího "bordelu" v Praze. No a mě v pořádné opilosti nenapadlo nic lepšího než si poprvé a naposled užít se společnicí než spadnu do svazku manželského. Byla to pro mě velká hloupost. Prakticky vše si z toho pamatuji ale tím že jsem byl opilý tak si moc nevěřím. Pamatuji si na 2 společnice které použili celkem 4 prezervativy. K vyloženému sexu ani u jedné nedošlo, nebyl jsem "schopen ". Ale nějaké kontakty genitálií přes kondom tam byly. Pár dní poté jsem začal mít deprese z nevěry jelikož svou ženu a děti miluji ze všeho nejvíc. Pak přišlo to nejhorší, začal jsem přemýšlet nad HIV, číst o tom na internetu a dostal jsem si do hlavy, že bezpečnost mého chování nebyla 100%, zjistil jsem že příznaky tohoto jsou dosti nespecifické, a že musím čekat na test 2 až 3 měsíce a ani to nebude 100%, nebál jsem se ani tak o sebe jako o právě svou rodinu abych je nenakazil. Další rána přišla, když jsem po 14 dnech od "rizika" měl jednu noc horečku a pak týden průjem a i když toto není u mě nic neobvyklého (stres, špatné jídlo, horké počasí) tak se mi stále vrací myšlenky co když toto byli příznaky. Po dvou měsících jsem byl na testu který vyšel negativní ale zjistil jsem že proti černým myšlenkám mi ani těch 98,8% spolehlivosti nestačí a trochu se bojím že mi nebude stačit ani test po 3 měsících (99,8%). Vždycky když už dospěji k názoru že jsem ani neslpnil podmínky pro přenos viru, tak mě dostane zpět do deprese myšlenka na mé "příznaky" nebo na to jak zákeřná a nespecifická nemoc to je. Snažím se fungovat normálně ale tyto deprese mi zasahují do života včetně samozřejmě sexuálního. Manželka už o tom ví ale myslí si že po testu jsem v klidu a já ji s tím už nechci zatěžovat. Nejspíš bych potřeboval si o tom s někým promluvit. Prosím jestli by jste mi mohli doporučit co s tím dál dělat či za kým zajít. Děkuji

Odpovídá lékař:

PhDr. Sylvie Navarová

Specializace: Psychologie Pracoviště: CETERAS - Centrum terapeutických služeb

Dobrý den, Romane, začněte docházet k psychoterapeutovi, kde si ujasníte své myšlenky a najde to, co potřebujete. Mohu Vám doporučit Institut Hermes MUDr. Františka Matušku v Praze: http://www.hermesgroup.cz/sekce.php?id=38

Související dotazy

Deprese a paranoia
Dobrý den, moje sestra se už asi 10 let léčí s depresí....
Pohlavní nemoci
Dobrý den, byl jsem u lékaře s potížemi s dýcháním,...
Tropické nemoci
Dobrý den, 2.1.2017 jsem se s manželem vrátila z 2...
Nemoci jazyka
Dobry den Trapi me silne paleni vzadu na jazyku nemuzu...
Dětské nemoci
Dobrý den, syn 3 roky, posledního půl roku trpí bolestmi...
Pohlavní nemoci
Dobrý den, před osmi týdny jsem měl styk s rizikovou...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Paralytické stavy při probouzení

Dobrý den, dvakrát za život se mi stalo,že když jsem spala a pomalu se probouzela...

Paralýza po orgazmu

Dobrý den, těsně po dosažení orgasmu mé tělo přestanu na několik minut cítit,...

Paralyzér pochvy

Moje přítelkyně chce abych použil paralyzér na její pochvu, což já mám strach,...

Paramegal x antikoncepce

Pěkné odpoledne, chci se zeptat, zda krátkodobé užívání léku Paramegal 500 mg...

Parametry miminka

Dobrý den, v příloze jsou parametry miminka, co si o tom myslíte?

Parametry pro DG Roztroušená skleróza v likvoru?

Dobrý den, před 2 týdny mi byla na základě odběru likvoru zvláštně diagnostikovaná...

Paramnézie

Dobrý den, už pár měsíců si vštěpuji, že se mi určité věci (obvykle setkání...

Paraneoplastické protilátky

Dobrý den. Chci se zeptat na význam paraneoplastických protilátek a souvislosti...

Paranoia

Dobrý den. Podle psychiatrů mám cca 11 let paranoidní schizofrenii a stejnou...

Paranoia

Dobrý den, normálně bych o tom s nikým nemluvila, protože lidem nevěřím, ale...

Paranoidní duševní stavy

Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda paranoidní duševní stavy mohou být dočasné...

Paranoidní chování 77 leté maminky. Jak se mám chovat k ní já, dcera?

Dobrý den, Moji mámě je 77 let. Máma se stará celodenně o ležícího manžela,...

Paranoidní porucha osobnosti

Dobrý den, můžete mi prosím poradit, jak se dá bránit člověku s paranoidní...

Paranoidni porucha osobnosti

Dobrý den, víc jak pul roku mě provází myšlenka, že bych mohla mít psychickou...

Paranoidní schizofrenie

Můj bratr trpí paranoidní schizofrenií, je diagnostikován již deset let. Po...

Paranoidní schizofrenie,alkoholismus

Dobrý den přeji. Je mi 20 let a chtěl bych se zeptat ohledně mého onemocnění.Přesně...

Paranormální jevy

O svém problému nerada příliš mluvím, aby se mi lidé nevysmáli, ale u Vás jako...

Paranychium hallucis 1.sin.

Dobrý den, Před rokem se mi odloupl nehet a na kožním mi dali mastičku.Po každé...

Paraparéza

Dobrý den po hospitalizaci na plícním oddělení a po podání 6 kapaček mi začaly...

Paraparéza a akupunktura

Dobrý den, před 9 lety jsem onemocněla paraparézou dolních končetin. Od té doby...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Krváení z konečníku


Bolest paty


Bolest kolene z vnitřní strany


Bolest prsu


DAO enzym, histaminová intolerance

Dobrý den, mám podezření na histaminovou intoleranci, kde přesně je možné test...

Požití 2 Paralenů, 1 Ibalginu, 2 Euthyroxů 50ug a 1 Enapu 5mg

Dobrý den, když 15 dívka o výšce 175 cm a 70 kg snědla před 2 dny večer 2 paraleny...

Natržený křížový vaz


Kortikoidy

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat co vlastně jsou kortikoidy ? Byli mi podávány...

Svedeni podpazi

Dobry den, uz 14 dni me silne svedi podpazi. Nemam na nej zadne pupinky nebo...

Nesnesitelná bolest prsu

Dobrý den, je mi 25 let a jsem bezdětná. Zhruba před týdnem, první den menstruace...

Bolest vnějšího nártu

Dobrý den, v pondělí při běhaní jsem podklouzl na kořeni a zvrtl jsem si levou...

Svalové bolesti

Dobrý den, může se projevit po dvouměsíční každodenní únavě v zaměstnání projevit...

Změna barvy stolice po vypití Burčáku

Dobry den, chtel bych se zeptat zdali je mozne, ze ma stolice zbarveni na druhy...

Léčba kortikoidy

Dobry den, beru kortikoidy (60mg na 57kg sve vahy) po dobu 1,5mesice. Od osetrujiciho...

Histaminová intolerance


Tupá bolest za okem a půlky hlavy

Dobrý den, paní doktorko/pane doktore, mého přítele již několik let trápí silná...

Otrava Paralenem

Kamarádka se chtěla zabít na předávkování paralenem a nevím kolik toho snedla...

Silny tlukot sedce

Dobry den Pane doktrore, mam k vam takovy dotaz uz paty den pocituji aretmii...

Bolest a otok prsu


Bradavičky na penisu

: Dobrý den, jednou za pár měsíců se mi u přechodu penisu na žalud udělají...

Reklama
Zavřít