Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Pervitin, bolesti hlavy, dezorientace, brnění rukou

Mozek a nervy Evie 4.7.2014

Dobrý den,
upřímně a stručně, nejsem na to hrdá, ale jsem občasnou konzumentkou pervitinu, v malých dávkách (ani ne čtvrtka 0,1g dávky - půl mm "čára"), průměrně obden. Užívám ho kvůli pracovnímu nasazení, které těžko zvládám, cca 3 - 4 týdny. Pracuji na 8hod směny, ranní noční, občas přesčas. Od té doby, co ho užívám, vydržím v bdělém stavu, ale mám časté bolesti hlavy, ze začátku to byl tlak a mírná bolest na čele, mezi očima, u kořene nosu (vzhledem k nosní aplikaci nejspíš pochopitelné), po čase se začaly objevovat bolesti v horní části hlavy, jakoby zezadu, připomínající cosi jako tahání za vlasy, podivné mravenčení, střídavě na obou polovinách. Teď už asi týden a půl pociťuji silné bolesti na levém spánku (např 2x denně hodinový interval kdy bolest není stabilní, ale vystřeluje a odeznívá, pak tak 2 dny klid, a znovu)... Dále motání hlavy, pocity dezorientace a pocity horšího ovládání levé ruky. Toto zejména v době akutní intoxikace, mírněji pak i mimo ní, často ve stavu únavy) Plus občasné bezdůvodné (žádné přeležení ani úmyslná poloha pro odkrvení) brnění lévé ruky na konečcích prstů po zápěsí a střídavé bolesti obou uší připomínající zánět tředního ucha, či profouknutí. To jen co se bolesti hlavy týče, podotýám, že jsem tři roky po částečné zlomenině obratle a kostního výrustku na spodnější části páteře napravo, od té doby mám problémy i s krční páteří, pocity svírání hrudi, pocity bolesti srdce a horšího dýchání (v přípdě intoxikace se tyto příznaky násobí), calková bolest hrudního koše nalevo apod. Tyto příznaky se často kryjí i s výše zmiňovanými bolestmi hlavy, ale objevují se i mimo dobu intoxikace a především, pociťuji je už tak rok a půl, čili dávno před začátkem užívání. Podle obvodní lékařky mám dech čistý a srdce bije v pořádku (o pervitinu neví) ...má otázka zní... jak moc jsou, nebo mohou být výše zmiňované problémy ovlivněny sugescí (po jednom - ne prvním- špatném zážitku s drogou strach z opakovaného užití, vyvolávající somatické potíže), nebo samotným užíváním, či problémy s páteří ? Jak rozeznám bolesti hlavy zapříčiněné problémy s páteří a nebo naopak užíváním drogy ? Je mi 21 let, 54kg, 158cm, na alegrie netrpím, astma nemám, jsem fyzicky aktivní, mám jen oční vadu, léčenou dioptrickými brýlemi. Bolestmi hlavy jsem nikdy netrpěla. Děkuji mnohokrát za odpověď, ptám se, jelikož nevím jak moc by mohly mé problémy být zapříčiněny úžíváním pervitinu a zmiňovat to doktorovi moc nechci, mimo případy nutnosti. Jsem v několikaměsíční čekačce na neurologické vyšetření.

Odpovídá lékař:

MUDr. Lenka Terzipetková

Specializace: Rehabilitační lékařství‎ Pracoviště: Fakultní nemocnice Motol, Praha

Vážená slečno,
doporučuji Vám ihned přestat s drogami a zařadit se do léčby Subutexem. Pervitin způsobuje velmi závažná onemocnění a zabíjí, to ale zřejmě víte. Vy nejste občasnou konzumentkou pervitinu, ob den je častá konzumace. Vaše stavy desorientace jsou pro pervitin typické. Po delším užívání člověka vygumuje, má poruchy paměti, nesoustředí se apod. Teď si to asi neuvědomujete a nevěříte tomu, ale jednou se z Vás může stát primitiv.
Bolesti hlavy, které popisujete a neobratnost levé ruky může být velmi vážný problém. S velkou pravděpodobností se jedná o mrtvici= mozkovou příhodu. Pervitin může v mozku způsobit nedokrevnost ale i krvácení. Ve své praxi jsem u narkomanů viděla obojí. Bolesti hlavy bývají spíše u krvácení. Narkomani jsou i náchylnější k závažným infekcím plic a srdce. Vaše bolesti na hrudi mohou být jen akcentací předchozích potíží, jelikož pervitin snižuje toleranci bolesti, ale může se taktéž jednat o vážné infekční onemocnění, ne vždy musí být přítomna vysoká teplota.
Nevím odkud jste, že musíte čekat na neurologa několik měsíců. Doporučuji Vám jít k neurologovi ihned, nejlépe do nejbližší nemocnice s neurologií, máte-li to blízko tak ideálně do Hradce Královét, raději i přes víkend, pokud se Váš stav náhle zhorší volejte si rychlou- 155. Budete-li na neurologa čekat několik měsíců a dále užívat drogy, skončíte velmi špatně a neurologa se nemusíte dožít. V nemocnici mohou také podrobněji vyšetřit vaše srdce a plíce.
Opravdu se sebou začněte něco dělat včas, dokud není pozdě.

Související dotazy

Brnění rukou
Dobry den,jiz delsi dobu pocituji brneni rukou a to...
Bolest a brnění pravé ruky
Dobrý den, jak jsem před chvílí psala o manželovi s...
Užívání pervitinu
Dobrý den, chtěl bych ze zeptat, čím je způsobeno nepříjemné...
Pervitin, bolesti hlavy, dezorientace, brnění rukou 2
Děkuji za odpověď, jen dodávám, je to necelé dva týdny...
Brnění ruky po operaci
Dobrý den, 15.2. jsem podstoupila laparoskopickou operaci...
Bolesti hlavy, brnění končetin
Dobrý den . Trápí mě dlouhodobě menší potíže . Sestra...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Pervitin a antikoncepce

Dobrý den , pro začátek musím uvést že jsem uživatelkou pervitinu, který si...

Pervitin a antikoncepce

Dobrý den....je to sice blbé...ale nijak jinak se anonymně zeptat nejde...beru...

Pervitin a reakce na něj

Dobrý den. Jsem dlouhodobě závislá na pervitinu. Nyní už cca půl roku užívám...

Pervitin a těhoten. test

Dobrý den. Chci se zeptat, jestli větší přítomnost pervitinu v moči může ovlivnit...

Pervitin a testy na drogy

Dobry den, za necele styri dni ma cakaju drogove testy aj krv aj moc a chcel...

Pervitin pomoc

Dobrý den od 15 let sem bral pervitin chodil na party prostě dělal sem problémy...

Pervitin před operací

Dobrý den, nejspíš mám tříselnou kýlu. Tedy na 99% jen teď čekám ještě na...

Pervitin testy v moči a krvi

Dobrý den, jsem objednán na laboratorní testy krve a moči do vojenské nemocnice,...

Pervitin v anamnéze

Dobrý den, Chci se stat vojakem z povolání bohužel v minulosti jsem ze spíše...

Pervitin v těhotenství

Dobrý večer , chtěla bych se zeptat , jsem v začátku těhotenství , a měla jsem...

Pervitin, bolesti hlavy, dezorientace, brnění rukou 2


Pervitin, důsledky užívání


Pes equinovarus

Dobrý den, prodelal jsem operaci v 1. roce života pes equinovari. Poslední...

Pes equinovarus

Dobrý den, trpím vrozenou vadou pes equinovarus. Žiju aktivně- sportuji. Nikdy...

Pesar

Ráda bych se zeptala, jaké jsou potřebné testy podstoupit před nechráněným pohlavním...

Pesar

Dobrý den, do dnešní doby jsem asi 3 roky užívala hormonální antikoncepci,...

Pesar

Dobrý den, můj problém není tak veliký, ale trápí mě. Mám přítele, se kterým...

Pesar

Dobry den, s přítelem bychom chtěli začít používat femcap-pesar. Moje gynekoložka...

Pesar a jeho užívání

Dobrý den, zakoupil jsem si pesar, ale před jeho použitím mám několik dotazů....

Pesar na snizenou delohu

Moje 91leta tchyne dostala pred 25 lety, po zakroku rozbijeni ledvinovych kamenu...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Prs

Dobry den,byla jsem u lékaře (praktika i gynekologa) ohledne tvrde bulky v prsu(jakoby...

Bolest po rehabilitaci.

Dobrý den,obracím se na vás z dotazem,již delší dobu trpím na bolest zad mezi...

Brániční kýla a zhoršené dýchání

Dobrý den , před třemi měsíci jsem patrně přechodil chřipku ( bez teplot ) ale...

Recidivující záněty močového měchýře

Dobrý den,chtěla bych se zeptat na dceru.Trpí opakovaně záněty močového měchýře,vždy...

Kaudální blokáda zad-komplikace

Přeji pěkný den. Léčím se s chonickou bolestí zad v ordinaci léčby bolesti.Podstoupila...

Alergie na Supracain

Dobrý den,obracím se na Vás ohledně problému alergie na anestetika Supracain.Byla...

Vyrážka v podpaží

Vím že mi je teprve 13...ale radši to chci řešit už v nízkém věku...mám problémy...

Klebsiella pneumoniae

Dobry den,mam dotaz na specialistu urologa.Je mi 36 a jiz pul roku bojuji s...

Mám na spodní straně svého penisu modřinu/modřiny


Bolest třísla


Bolesti krční páteře, nevolnost,migrény

Dobry den,trpim bolestmi krcni patere hodne dlouho,vsechna mozna vysetreni(ct,eeg,ekg,rezonance),vse...

Pálení pochvy při menstruaci

Dobrý den chtěla bych se zeptat co znamená když mně pálí pochva při menstruaci...

Nález na RTG plúc

Dobrý deň, prosím Vás čo znamená tento nález? V pravom plúcnom hrote pachypleura,v...

Fraktura krycí destičky obratle Th 12

Dobrý den. Pane doktore, před 14 dny jsem si po pádu ze žebříku (cca 3 m) způsobil...

Pocení a antikoncepce

Dobrý den, mám problém s nadměrným pocením na hlavě(většinou při změně prostředí,fyzické...

Vhodnost léku Forxiga

Mám cukrovku 2. Typu beru účinnou látku Metformin hladina cukru střídavý hodnoty...

Úzkosti, tepová frekvence

Dobrý den, je mi 25 let a jsem muž. Léčím se s úzkostí a beru každé ráno lék...

Výrůstek u konečníku


Combair

Dobrý den, měsíc užívám Combair foukačku po týdnu užívání kašel ustal. Ze začátku...

Bílé tečky na chodidle

Dobry den, syn ma dva roky a na noze na spicce jednoho prstu a na chodidle ma...

Reklama