Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Užívání pervitinu

Vnitřní lékařství David 23.6.2017

Dobrý den, chtěl bych ze zeptat, čím je způsobeno nepříjemné píchání v zadní části hlavy po užití pervitinu nosem. Je možnost úmrtí nebo jiné mozkové příhody? Děkuji za odpověď a přeji hezky den.

Odpovídá lékař:

MUDr. Kristýna Jiříčková

Specializace: Praktické lékařství Pracoviště: Monse spol, s.r.o.

Dobrý den Davide, pervitin je stimulační drogou, takže mimo jiné jistě působí na průsvit cév a tedy tyto cévy zúží, proto můžete pocitovat bolest hlavy při jeho užívání. Celková stimulace organismu je základním účinkem pervitinu. Osoba, která jej užila zaznamená obrovský příval energie, kterou ale často nemá jak rozumně vybít, zvýšené sebevědomí, ztrátu chuti k jídlu. Vytratí se únava, bolest není cítit či je snesitelná a neuvědomovaná. Mozek registruje mnohem více informací z vnějšku, než by mu obranné mechanismy za normálních okolností dovolily přijmout. Málokdy je ovšem schopen takovou hromadu podnětů smysluplně a užitečně zpracovat. Psychika také dostane pořádnou injekci, takže se intoxikovaný jedinec může cítit uvolněný, nestresovaný a bez zábran. Proto je pervitin vyhledáván osobami s nízkým sebevědomím.
Projevy intoxikace pervitinem jsou nejčastěji zvýšení srdečního rytmu, rozšíření zornic, neklid a aktivita. Méně příjemné je pak silné synteticky zapáchající pocení, třas. Uživatel pervitinu riskuje úzkostné stavy, agresi, neopodstatněné paranoidní prožívání reality, nespavost. Nikomu není radno pervitin užívat, vůbec už ne užívat jej často a dlouhodobě. Pervitin totiž odplácí plíživě a pro uživatele většinou překvapivě. Ti, které od pervitinu neodradil zdravý rozum, se mohou připravit na mnohé negativní následky. Mezi prvními se objeví nápadné hubnutí – objevili se i tací, jež užívali pervitin jako anorektikum. Postupně se přidají další problémy – poškození vnitřních orgánů a ústní dutiny včetně padání zubů, oslabení organismu. Navíc tu hrozí okamžitá rizika podobná intoxikaci extází – tedy dehydratace a vyčerpání organismu, pokud podlehnete pervitinovému zdání, že jste neunavitelní, silní a nepotřebujete pít. atd....
Proto prosím přestante s tímto užíváním urychleně, protože bohužel cesta užívání drog vede pouze a jenom k záhubě. Hrozí vám tedy smrt, ne jen mozková mrtvice.

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Užívání pervitinu
Dobrý deň, chcela by som sa spýtať. Od bolesti mi pomáha...
Pervitin, důsledky užívání
Dobrý den, je mi 20 let a necelé dva roky užívám pervitin....
Pervitin
Dobrý večer, před 5 dny jsem experimentoval (asi...
Pervitin v anamnéze
Dobrý den, Chci se stat vojakem z povolání bohužel...
Závislost na pervitinu
Dobrý den, mám 30-ti letou dceru, která je závislá...
Závislost na pervitinu
Dobrý deň mám dcéru má 16 r a je pozitívna viac krát...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Užívání nové antikoncepce

Dobrý den, chci se zeptat, co se stane, pokud mám dostat menstruaci a začnu...

Užívání omeprazolu

Dobrý den, je mi 54 let, před lety mi byl diagnostikován reflux jícnu po stížnostech...

Užívání orgametrilu

Dobrý den, potřebuji poradit.. brala jsem v červenci (zhruba od 14.7. do...

Užívání oxandrolonu

Zdravím, chystám se do diety zařadit látku zvanou Oxandrolone (Anavar) -...

Užívání oxazepamu

Dobrý den, dovolte, abych se na Vás obrátila se svým dotazem, se svojí starostí. Jedná...

Užívání Paralenu a Nurofenu


Užívání Penbene

Dobrý den, už od 9.sprna mě v kuse bolí v krku i po vytržení mandlí, tedka jsem...

Užívání Penicilinu.

Dobrý den, včera jsem byla u své lékařky s bolestí v krku, v krku mě bolí asi...

Užívaní pervitinu

Dobry den brala sem nejakou dobu nitrozilne pervitin kazdy den Nespala jsem...

Užívání pervitinu


Užívání pervitinu- proč se můj stav zhoršuje

Dobrý den chtěla by jsem se zeptat na pár věcí ohledně pervitinu. Vždy jsem...

Užívání Picoprepu

Dobrý den, ještě bych se chtěl zeptat. Ve středu jdu na sigmoideoskopii a dostal...

Užívání Picoprepu

Dobrý den, ještě navazuji na předchozí dotaz, ve středu jdu na sigmoideoskopii...

Užívání Piracetamu

Dobrý den. Před týdnem jsem začal brát prášky Piracetam AL 800. Chci se zeptat,...

Užívání Piracetamu

Dobrý den, chtěla bych vědět, zda není na škodu jednou za půl roku vybrat balení...

Užívání PNC a HAK

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jak velký mají vliv antibiotika Penbene 1 000...

Užívání postinoru

Dobrý den, zajímalo by mě zda mohu užít postinor 2x do měsíce. První jsem měla...

Užívání potravinových doplňků

Dobry den,potrebovala bych Vasi radu,muj 4 lety vnuk uziva v Anglii vitamin...

Užívání potravního doplňku

Dobrý den :) nedávno jsem začala užívat hlívu ustřičnou jako doplněk stravy...

Užívání pragiola a únava

Dobry den,je lek PRAGIOLA 75 beru rano a večer, návykový jako třeba Lexaurin?Beru...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Utržený sval

Dobrý den, před týdnem si můj otec 55let utrhl sval na paži v oblasti bicepsu....

Zánět dutin a zalehlé ucho

Dobrý den, před 14 dny ve Vietnamu jsem (pravděpodobně z klimatizace) dostal...

Bolest třísla

Dobrý den, mám na Vás dotaz ohledně bolesti levého třísla, které mě trápí už...

Cysty na vaječníkách

Zdravím,pane doktore,už jsem Vám psalaohledně cyst na obouch vaječnících,chci...

Vysazení letroxu

Děkuji za dřívější odpověď,ta byla dostačující.Nyní mám dotaz,zda bude problém,pokud...

Časté bolesti zad, přecházející do bolesti břicha

Dobrý den, mám již zhruba 5 let bolesti, které začínají v dolní části zad (spíše...

Močová infekce


Skříplý sedací nerv nebo vyhřezlá ploténka

Dobrý den,prosím vás o radu,už delší dobu mě bolí bederní páteř,bolest střílí...

Růže

Vážená paní doktorko,prosím Vás o radu.Manžel prodělává léčbu růže,antibiotika...

Bolest nad kolenem

Dobrý den, je mi 19 let a asi 2 měsíce jsem začala každý den půl hodiny cvičit...

Svědivý zapáchající výtok

Dobrý den, již 4 měsíce mám stejný problém. Před menstruací mi napuchnou (zduří...

Nízký tlak, vysoký tep

Dobrý den, poslední dobou mě trápí můj zdravotní stav. Celý život jsem trpěla...

V noci je mi špatně od žaludku

Dobrý den,často se mi stává ,že se v noci probudím a je mi na zvracení.Nikdy...

Sperma na prstech

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli je možné otěhotnět tak, že mi přítel...

Boule pod paží

Dobrý den mám dotaz našla jsem si bouly pod paží a jde docela vidět. Před pár...

HIV?


Bolesti svalů od lopatek přes ramena a do ruk

Dobrý den, předem se omlouvám za delší psaní. Je mi 31 let. Potíže mám od...

Bulka na šourku


Zánét močového měchýře

Dobrý den,lečím se teď na zánět močového měchýře a zánět v pochvě. Beru antibiotika...

Stolice u kojence

Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o zodpovězení mých otázek. Mám syna, kterému...

Zavřít reklamu